22 Ocak 2013 Salı

Bazen

   Lig için verilen arayı nasıl programlamadıysa öyle geçirdi Bursaspor önce hiç hesapta yokken Alfred N'Diaye'yi Ada'ya Sunderland'e gönderdi açıkçası geldiği günden bu yana beklediğimiz bir ayrılıktı lakin N'Diaye'nin "Güzel Adam" olması sebebiyle bu ayrılık daha fazla koydu. Bu çalkantı devam ederken Ziraat Kupası maçında en az 1 puan beklenirken alınan mağlubiyet ve haftaiçi 3 puanı ellerinin içine almışken yine, yeniden kaybedilen Fenerbahçe maçı ve ardından gelen tepkiler yani "Bursaspor için 15 gün nasıl geçmesin?" dersen bu tabloyu çizerdi Ertuğrul Sağlam, yönetim ve taraftarın bir bölümü.

  Bu şartlar altında başladı Kayserispor maçı ve iyiden başlandı derken Kaysersipor'un golü geldi. Travmanın devamı açısından şahane bir ortam oluştu stadyumda 8-9 bin kişi ve 1-0 mağlupsun ama çok kısa sürede cevap verdi buna takım önce Musa'nın şahane pasına çok iyi hareketli Pinto golde bariz savunmacı hatası olsa da kolay değil Pinto'dan öyle bir çalımı yemek ama çok güzel bir gol vuruşu yaptı Şilili. Oyunda karşılıklı ataklar devam ederken özellikle Belluschi'nin Tuncay'ın ayağına kondurduğu top gollerden de güzeldi ama Tuncay bitiremedi son sözü Belluschi söyledi. Maçın ikinci yarısıda skoru koruyunca herşey üstüste gelirken kazandığımız 3 puan lig konumumuz için toryum oldu adeta. Bazen ne kadar kötü oynarsan oyna o "3" puana ihtiyaç duyarsın işte Kayserispor maçıda böyle bir maç oldu. Kötü oynamadık ama idare etmesini bildik ve 3 puanı aldık. Bu sene bir türlü oluşturamadığımız kazanma alışkanlığı yüzünden böyle maçlardan hep berabere ayrıldık ama bu maç daha farklı oldu. Bu sonucu almamızda da etkin rol oynayan 3 oyuncu sayabiliriz en fazla Musa, Belluschi ve Pinto. Batalla, Ferhat, Tuncay var ile yok arasındaydı ama Pinto'nun biraz silkelenmesi takımın konumunu bir anda değiştiriyor.

    N'Diaye'nin gidişinden sonra Edu hamlesi geldi. Birçok kişi eleştiriyor amaNDiaye'nin gidişinden 1 hafta sonra benzer kalitede bir adamı takıma dahil etmek bence başarıdır. 1 hafta transfer için öyle uzun bir süre değil N'Diaye transferinde İngilizler üzerinden Yönetime laf çakmaya çalışanlar vardı. "3 günde geldiler N'Diaye'yi aldılar bizimkiler transfer yapmayı İngilizlerden öğrensin" gibisinden. Premier Lig için Spor Toto Süper Lig ne ise bizim içinde Finlandiya Ligi aynı bizde benzer sürede Forsell'i aldık. O günlerde biraz Sunderland forumlarını dolaştık ne Bursaspor'u ne N'Diaye'yi tanıyor birçoğu tanıyanlarda Miller ve Carson'dan bahsediyor hani "Pazardan domates almayı beceremeyen" Yöneticilerin aldığı oyuncular.

    Eleştirmek güzel birşey ama içinde az da olsa vicdan olduğu zaman mesela son dönemin popüler gündemlerinden kenarda Mutlu Topçu'nun daha iyi olması, Trabzonspor ve Kayserispor galibiyetleri sonrası pek bi palazlandı bu düşünce aslında çok ciddiye almamak gerekiyor ama şu durumda insanı üzüyor öyle ya Ertuğrul Sağlam her konuşmasında "Biz" derken taraftarın bir bölümü öyle bir ülkü edindi ki adamın en yakın adamıyla bile arasına nifak tohumu ekecekler ellerinde olsa böyle düşününen arkadaşlara nacizane tavsiyem hazır sezonu bitmemişken haftada 2 kez balık ve her sabah ceviz yemeleri.

   Yarın akşam Fenerbahçe ile Ziraat Kupası rövanş maçına çıkacağız; Musa'nın son maçlarda belirgin bir formu var zaman zaman takımlarında sağ kanat oynayan Edu veya Belluschi'yi sağ kanatta başlatıp sürpriz kovalar mı diyorum Ertuğrul Sağlam. Bakalım yarın akşam inşallah gruptan çıkmak üzere umutlarımızı sürdürebileceğimiz bir sonuç alırız.

twitter.com/Cuncunonline

3 yorum:

  1. ellerine sağlık cüneyt..

    YanıtlaSil

  2. Yönetime laf çakmaya çalışanlar vardı. "3 günde geldiler N'Diaye'yi aldılar bizimkiler transfer yapmayı İngilizlerden öğrensin" gibisinden.

    bu lafın neresi kötü? Bu yönetim tek şeyle eleştirilecekse buda transferdir. 1.5 ay kolo toureyi kim bekledi? 100.000€ fark için 15 gün beluschi yi kim bekledi? bu transferleri zamanında yapmadıkları için twente ye elenmedik mi?

    Bangurayı kim aldı? Bonservis olarak AIK Stockholm kulübüne 2 milyon 600 bin Euro ödendi. Bangura ilk yıl 600.000 € ve yıllık %10 artışla 5 yıllık sözleşme imzaladı. 4.000.000 € da bu yapar,oldumu 6.600.000 EURO, bugünün parasıyla 6.600.000 Euro = 15.542.180 Türk Lirası!!! 8taş queresma'da bile bu kadar zarar etmedi.

    Hocanın egosundan dolayı vakıfköyde 1 sene çalıştı tagoe, 1.000.000 € maaş ödedik,bunun hesabını kim verecek? Belki sana az gelir bu rakamlar ama sen hiç hayatında 1.000.000 € parayı masada gördün mü?

    transfer için bu taraftar günde 5 defa yönetimin ve hocanın yüzüne tükürse haklıdır. TFF den 30 Milyon pirim alıp 15 ni banguraya gömen yönetime "yönetim transferde başarılı" diyen adam tamamen art niyetlidir.

    -kemalpaşalı-

    YanıtlaSil
  3. Bu rakamların hepsini bu kadar iyi biliyorsak Bursaspor bir hayli "Şeffaf" yönetiliyor demektir. Quaresma'nın yıllığı 3.5 M Euro bu arada nasıl bu kadar zarar etmiyor onu da anlamadım.

    Birde hep şunu düşünüyorum insanlar ne zaman kafası bozulsa Tagoe ve Bangura'dan sallıyorlar, haklılarda ama keşke Batalla her gol ve asist yaptığında da takdir etseler "Helal olsun böyle bir adamı bu maliyetle getirdiler" diye.

    Resme bakacaksak tamamına bakalım ki samimiyet olsun.

    YanıtlaSil