4 Ocak 2013 Cuma

Kulüplere vergi affı saçmalığı...


Gün geçmiyor ki ülkemiz bir saçmalıkla daha gündeme gelmesin... Son mevzu kulüplere gelen vergi affı. UEFA'nın önümüzdeki yıl devreye sokacağı mali kriterlere uyumu kolaylaştırmak için sözde büyük takımlara yapılan bir kıyak daha...

Allah aşkına asgari ücrete 34 TL'lik uyduruk bir sözde zammın yapıldığı ülkede milyonlarca liralık gelirleri olan kulüplerin borçlarını silmek neyin kafası ? Bir de kılıf uydurulmuş ki sormayın, neymiş UEFA Mali kriterleriymiş. Sanki UEFA dün mali kriterleri açıkladı, iki gün sonra yaptırım uygulayacak gibi hemen bir kıyak yapma telaşı. Milyonlarca liralık silinecek borçtan bahsediliyor, rakam aslında çokta önemli değil 1 TL'de olsa, 100 Milyon TL'de olsa aynı. Benim takıldığım konu rahatlık, aklıma rahmetli Kemal Sunal'ın Sakar Şakir filmindeki veresiye defterini satma hikayesi geliyor. Ancak hükümet bunu bile bile yapıyor.



Uyanında balığa gidelim beyler! Eylül 2009'da açıklanan Finansal Fair Play kurallarına uygunluk neredeyse 3.5 sene sonra şimdi mi aklınıza geldi ? Herşeyi geçtim son 2 sezondur adeta dibe vuran başkentin köklü kulübü Ankaragücü borç batağında yüzerken devlet büyüklerimiz neredeydi acaba ? Alt liglerde vergi borçlarından ötürü transfer yasağı almış onlarca kulüp dururken niye bu af gündeme gelmedi ?

54 İskoçya Ligi şampiyonluğu, 33 İskoçya Kupası şampiyonluğu, 27 lig kupası şampiyonluğu, 1 Kupa Galipleri Kupası şampiyonluğu, 2 kez de Kupa Galipleri Kupası ikinciliği olan Glasgow Rangers 50 milyon sterlinlik vergi borcu nedeniyle önce kayyuma devredildi, ardından küme düşürüldü. İskoçlar gerizekalı bir biz mi akıllıyız ? Yoksa tam tersi mi ?

Ülkede asgari ücret 774 TL. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1500 TL, yoksulluk sınırı ise en az 2500 TL civarında olduğu gerçeği gün gibi ortada dururken milyonlarca lira gelirleri olan kulüplerin borçlarını silmek insanlığa sığar mı ?

Şu yazıyı yazarken taraftar kimliğimi bırakıp vatandaş kimliğimle yazıyorum, varsa şayet benim kulübümünde 1 lira borcu silinmesin arkadaş. Kimsenin silinmesin. Herkes paşa paşa vergisini ödesin. Elin türlü türlü yabancılarına milyon dolarlar saç, iş vergi ödemeye geldi mi ''af istiyoruz.'' Cidden bu yüzsüzlüğün son noktası...

Allah rızası için artık şu devlet adamlarıda futboldan elini çeksin. Gidin terörle uğraşın, atıl durumdaki maden kaynaklarımızla uğraşın, Ankara'da deri koltuklarda beslediğiniz hayvanlarla (!) uğraşın ama futbolla uğraşmayın.

twitter.com/EKoncak

Bu olay üzerine bir de şu tavsiye yazıyı geçelim ;
Futbolu Bıraksak mı Artık ? : http://ttk.sporx.com/blog/futbolu-biraksak-mi-artikSXBLQ16484SXQ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder