15 Aralık 2012 Cumartesi

The Next Batalla / Furkan Soyalp


'' Peki mutlu olmak için...Senin bir adım atmaya cesaretin var mı ? ''

Son zamanların en heyecan veren , altın jenarasyonlarından biri bu sezonki U-18 takımı. Uzun süredir birlikte oynayan futbolcular geçtiğimiz sezon Türkiye şampiyonluğuna kadar yükselmeyi başarmıştı. O takımın en dikkat çeken isimlerden biriydi Furkan Soyalp…
Oyun yapısıyla , tekniğiyle , fiziği ile Bursaspor’un bücürü Batalla’yı andıran Furkan onun velihattı olarak görülüyor.


Furkan ,  12 Haziran 1995’te Ankara’nın 16 metropol ilçelerinden biri olan Yeni Mahalle’de dünyaya geldi.  Oğulcan Çağlayan gibi futbola Ankaraspor’da başlayan Furkan U-15 takımıyla bu takımda rüya gibi bir sezon geçirdi. 20 lig maçında 28 gol atıp , play-off’larda gol haklkasına 5 tane daha ekleyen genç oyuncu 33 golle harika bir sezonu geride bıraktı.


Takvim yaprakları 2010 yazını gösteriyor.
Ankaraspor’un kapanmasının ardından futbolcular birbir takımdan ayrılıyor.
Furkan Soyalp…Süper Lig takımlarının gözdesi durumuna geliyor.  Geçtiğimiz sezon kendi yaş kategorisinde ortalığı kasıp kavurmuş , attığı 33 golle dikkatleri çekmişti ve aynı zamanda Nike cup turnavası için seçilen takımda yer almıştı. Teklifler geliyor. Bursaspor ve Fenerbahçe başta olmak üzere…Fenerbahçe 70 bin lira transder ücreti vaaediyor , Soyalp ailesinin evlerinin Dereağzı tesislerine yakın olması avantajını kullanarak. Fakat aile bunun reddedip , Bursaspor’un teklifini kabul ediyor ve uzun sürmesini dilediğimiz bir hikaye başlıyor böylece…

Bursaspor formasıyla da harika performanslarına devam ediyor Furkan Soyalp.
Transferi nedeniyle çok az forma giydiği 2010/2011 sezonun onun için bir kayıp olsa bile 14 gole sezonu bitirmeyi başarırken bir dahaki sezon şampiyon olacak takımın en önemli parçalarından birinin olacağının sinyalini veriyordu.

Performansıyla dudak ısırtan 22 maçta attığı 22 golle müthiş bir performansın altına imza atmayı başarmıştı şampiyonluk yılında. Takımın birçok oyuncusu gibi o'da müthiş bir çıkış yakalamıştı. Ertuğrul Sağlam ve yardımcılarınında yerinden takip ettiği Fenerbahçe ile oynanan U-17 finalinde bir gol atıp sahneye çıkan isimlerden biri olmuştu.

Altın dediğimiz jenarasyon ilk meyvelerini vermeye başladı o günlerde. Şampiyon takımdan birçok birçok genç oyuncu a takıma yükselmişti ve antremanlara çıkmıştı. Bunlardan Ozan Tufan ve Furkan Soyalp takımın Avusturya Kampı’na katılmaya hak kazandı.

Bu belli bir seviye geldiklerinin açıklamasıydı çünkü Avusturya kampı demek  A takım düzeyinde yükleme yapılması , antreman görülmesi bir nevi profesyonel düzeyde , en yüksek seviyede yaşanılacak bir kamptı. 17 yaşındaki futbolcular için bu gerçekten bu büyük bir şanstı…Her açıdan hemde. Şüphesiz harika bir  tecrübe oldu onlar için.

Yukarıda yeni Batalla demiştik Furkan için birçok benzer özelliğinin benzemesinin yanında kendisininde bir Batalla hayranı olduğunu hatırlatalım. Bu kamp sürecind Batalla’dan çok şey öğrendiğini söyleyen Furkan , Bursaspor TV’ye verdiği röportajda şunları söylemişt : 

‘’ Pablo İngilizce bilmiyor , İspanyolca biliyor. Benden ondan bir iki kelime öğrendim. Sürekli yanındayım onun artık. Hep peşindeyim ‘’ artık git , yeter ‘’ diyor. Aramız iyi. İdol olarak gördüğün biriyle çalışmak çok güzel. ‘’

Şöyle devam ediyor Furkan…

‘’ Pablo çok sakin oynuyor , ayaklarına çok hakim. Bende öyle oynamaya çalışıyorum. Bu sabah kahvaltıda çiçekli yoğurt yemişti. Bende gittim aynısından aldım. O ne yapıyorsa yapmaya çalışıyorum. ‘’



Aslında bu sezon Türkiye Kupası maçları olmak üzere bazı maçlarda forma şansın bulmasını bekliyordum Furkan’ın. Ama şuana kadar umduğunuzu bulamadığımızı söylemeliyiz. Batalla’nın alternatifi olarak gördük amma velakin Petteri Forsell’in gelişi ile daha geri bir planda yer almaya başladı biraz. Bu sezon A2 takımına yükseldi.  A2 takımı ve U-18’de forma giyiyor. Ayrıca 14 Kasım’da oynanan Hollanda maçının aday kadrsosuna seçilip , forma şansı da buldu. 


Bu yaştaki futbolcular için hep bahsediyoruz mental gelişim , mental gelişim diye. Yaşının getirdiği heyecanlara kapılmadan , ya da şöyle diyelim her şeyi tadında bırakıp çalışmasını devam ettirirse çok iyi yerlere geleceğinden şüphem yok açıkçası. Özellikle canlı gözle izlediğinizde kalitesinin farkına daha iyi bir şekilde varıyorsunuz….Biraz sabretmesi lazım. Her şey daha iyi olacak.

 Furkan ile ilgili küçük bir not daha verelim.
13 yaşındayken Gençlerbirliği karşısında oynadığı U-14 maçında muhteşem bir gol atarakta ekranlarımıza konuk olmuştu daha önce. Belki bu gol dünyanın en erken atılan golü :)


Daha sonra Furkan , TFF tarafından hazırlanan Coco Cola Akademi Ligleri reklamında da yer aldı. Bu reklamında temelinde de bu golü vardı.
 



Geleceğin Ibrahimovic'i / Oğulcan Çağlayan 
 Yeni ''Van Basten'' Enes Ünal 

Beysim Can

https://twitter.com/deep_lying

2 yorum: