7 Aralık 2012 Cuma

Halı Saha Federasyonu musunuz ?



Bugün TFF tarafından açıklanan Ziraat Türkiye Kupası 5.Tur ve Spor Toto Süper Lig 16.hafta programları Bursasporumuz adına yine kötü bir süpriz doğurdu. Öyle ki yarın Orduspor ile karşılaşacak olan takımımız yarınla beraber 6 gün içinde 3 resmi mücadeleye çıkacak.

Bursasporumuz cumartesi günü evinde konuk edeceği Orduspor'un ardından Salı günü İzmir'de Altay'ın konuğu olacak ardından Cuma günü de ligde Eskişehirspor'un konuğu olacak. Yani Bursaspor kafilesi muhtemelen pazartesi İzmir'e gidecek salı günü maçını oynayıp o gün Bursa'ya dönecek, bir günlük aranın ardından perşembe günü tekrar yollara dökülüp Eskişehir'e gidecek ve Cuma günü orda 3 maçlık serisini tamamlayacak.

İki gün idman, bir gün maç modunda bir seri bizi bekliyor. Bunun sorumluları Federasyon ile birlikte yayıncı kuruluşlar tabi ki. Ancak unuttukları şey Bursaspor'un halı saha takımı olmadığı gerçeği. Bugün bu olaylar olduktan sonra İngiltere'den filan örnekler verilerek bizim topçumuzda bu tempoyu kaldırmalı tarzında bi kaç yorum gördüm, onlara da değineyim. Profosyonel futbolcu elbette yorulur eder ama bu tempoyu kaldırır, ancak esas sıkıntı bu mağduriyete neden bir başka takım değilde Bursaspor uğruyor ?

Kulübün bu konuda haklarını savunacak elbette biz taraftar değiliz, Basın Sözcüsü veya Başkan düzeyinde bir açıklama veya (bir etkisinin olmayacağını bile bile) itiraz yapılabilir. Ancak bu işin yönetimsel boyutu. Tabi ki herkesin görüşü kendini bağlar ama taraftar olarak bizim üzerimize düşenin bu karara arka çıkıp topu futbolculara atmak değilde haksızlığa karşı ses çıkarmak, eleştirmek olduğunu düşünüyorum.

Türk Futbolunu yöneten veya yönettiğini sanan insanların daha kendilerini yönetmekten aciz olduğu gerçeği bu kadar ortadayken ve  Bursaspor'a yönelik uygulanan bu artniyetli politikalar kimseyi çok fazla şaşırtmadığından belkide bu tepkisizliğimiz.

Sözün özü her türlü oynanan oyunlara rağmen bize düşen görev yine dimdik durarak bu seriden 3'te 3 yaparak çıkmak ve bu küçük hesapları boşa çıkarmak olacaktır. Ertuğrul Sağlam'ın dün yaptığı açıklamada dediği gibi sezonu yine yeniden güzel bir yerde noktalayacağımızı düşünüyorum, her zaman olduğu gibi yanılmamak ümidiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder