5 Aralık 2012 Çarşamba

Nazilli'den 'şampiyon' geçti



Takımımız dün Ziraat Türkiye Kupası maratonuna Nazilli'den güzel bir start verdi. İlk yarıda bulduğu gollerle rakibini 3-0 gibi net bir skorla geçen Bursasporumuz adını 5.tura yazdırmayı başardı.

Gelelim maçın başına... Akhisar'da bırakılan 2 puandan sonra Ertuğrul Sağlam işi sıkı tutarak ciddi bir kadro ile sahaya çıktı. Kaleyi Harun Tekin'e emanet eden Ertuğrul Hocamız, defans hattını Vederson, Ömer, İbrahim, Basser'den kurmuştu. Kadronun geri kalan kısmını Musa, Belluschi, Murat, Sestak, Forsell ve Okan'dan oluşturan Ertuğrul Hoca Akhisar'dan galibiyetle ayrılsaydık muhtemelen İbrahim yerine Taha Can'ı Belluschi'nin yerine başka bir ismi ilk 11'e monte edebilirdi.

Maça etkili başlayan Nazilli'ydi ancak hem ileri uç elemanlarının son vuruşlardaki acemiliği hem Harun'un başarılı kurtarışları neticesinde kalemizde golü görmedik. Ve daha sonra Okan sahneye çıkarak bu sezon ki 2.resmi golünü kaydetti. Burada Okan'a biraz değinelim. 18 yaşında genç forvetin golcülüğü tam usta işi, gol vuruşları konusunda belkide Okan Yılmaz'dan sonra A Takım'a çıkarttığımız en iyi bitirici. Ancak dün attığı gol dışında sadece bir kaç pozisyonda kendini belli etti, oyunun geri kalan kısmında ise çokta varlık gösteremedi. Saha içinde biraz daha çalışkan olursa eminim daha güzel işler başaracaktır. Tabi ki bu etkisiz görünümün altında Okan'ın bizim sistemimiz olan 4-2-3-1'in ileri uç elemanı olamayacağıda bir gerçek. Çift forvet başlayacağımız veya skor anlamında geriye düştüğümüzde forveti ikileyeceğimiz zaman Pinto'nun yanında oynarsa bence daha da verimli olabilir. Bunu da zaman gösterecek...
Okan'dan sonra sahneye bu sefer Forsell çıktı. Yaklaşık 30 metreden ağlara gönderdiği frikik golü ile maçtan önce ve o dakikaya kadar kendisinin kulaklarını çınlatan taraftarımıza şapka çıkarttı.Kendi ülkesinin U21 takımının en etkili silahı ve henüz çok genç olan Forsell'in ilerde dahada fayda sağlayacağına ben inanıyorum. Nitekim o da dün antrenmanlarda en çok dikkat çeken özelliği olan uzaktan şutlarının ne kadar iyi olduğunu gösterdi ve umut saçtı. Forsell attığı golden bir dakika sonra bu sefer Belluschi'ye asistini de yaptı ve maçı koparttık.

İkinci yarı rakibini çok sıkmayan bir Bursaspor vardı sahada. Hücum hattında Sestak ve Forsell biraz daha iyi vuruşlar yapabilseler farkı daha da arttırabilirdik elbette ancak olmadı. Zaman zaman bireysel hatalardan rakibe verdiğimiz pozisyonlarda ise kaleci Harun devleşerek artık bu takımın 2.kalecisi olduğunu gösterdi. Sanırım bu Yavuz Özkan için Bursaspor'da ki günleri olduğunun bir işareti. Ancak Harun'un Carson'dan öğrenmesi gereken ilk şeyin topu oyuna sokma becerisi olması lazım.Bir tek bu konuda dün sırıttığını söyleyeybilirim.


Genç stoperimiz Taha Can'a gelecek olursak, ikinci yarı İbrahim Öztürk'ün yerine oyuna dahil oldu ve 678 gün sonra ikinci kez A Takım düzeyinde forma giydi. 18 yaşında olmasına rağmen oyun içinde sırıtmadı diyebilirim. İkinci yarıda ilk yarıya oranla daha çok pozisyon vermemize rağmen bunu defans hattına değilde hücumdaki savrukluğumuza bağlamak lazım diye düşünüyorum. Bir de Ömer'in ikinci yarıda yaptığı hatayı Taha yapsaydı diye düşündüm o an da, Allah korudu diyorum. Taha için dün güzel bir tecrübe oldu umarım devamı gelir ve sezon sonu ülkemizdeki U20 Dünya Kupası kadrosunda kendine yer bulur.

Güzel bir kupa macerasını geride bıraktık, başlıkta da dediğim gibi Nazilli'den 'şampiyon' geçti. Maç esnasında stadyum dışından çekilen bu fotoğraf herşeyin özeti...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder