14 Aralık 2012 Cuma

Why always we ?



Bilin ki Pazar günü Gençlerbirliği maçında tribünde ‘’ Why always we ‘’ tişörtlü birini görürüseninz o benimdir. Harbiden yeter diyesi geliyor artık. Her maç dejavu , dejavu. Nasıl bir sendrom bu ‘’ Twente sendromu ‘’ anlamış değilim. İlk yarı deli gibi koşan , pres yapan , üstüne ikinci yarı bir gol daha atan takımın daha sonra iptal olması. Twente maçını hatırlayın , onu geçiyorum 83.dakikasına 2-0 önde girdiğimiz Sivasspor maçını hatırlayın. 3-2 yeniliyorduk neredeyse..Bu sene öne geçipte skoru koruyamadığımız maç sayısını unuttum , o kadar fazla.

Herkes hatar yapar. Ama bunu her hafta görüyorsak , buna bir çözüm bulunmuyorsa gerçekten sıkıntı vardır aynı transferde yaşanan sorunlar gibi. Takımın bu tür durumlarda reaksiyonu ileriye yönelik yol çizmede belirleyici oluyor. Hatırlayın şampiyonluk senesini. Gol yesekte dağılmayan , ne yaptığını bilen bir takım vardı. Ama şimdi ? Omurgası zayıf ve kırılgan bir takım oldu.Öyle ki elimize geçen fırsatlar teker kaçıyor. Çok basit puan kayıpları yapıyoruz… 

Sorma istediğim , dile getirmek istediğim bazı konularda var açıkçası ve bunların başında Pinto geliyor. Bu adamın sorunun ne açıkçası ben çok merak ediyorum. Çeşitli söylentiler var , hepimiz okuyoruz. Söylentilere parelel paraşütsüz bir düşüşte gözler önünde. 

Birde şu var. '' Az para ile çok iş mantığı '' 
Dünya üzerinde sürekli  '' bu '' anlayışla başarıya giden kaç takım var ? 
Büyük işler , büyük oynayarak yapılır. Elini cebine atmazsan , risk almazsan bir arpa boyu yol alamazsın. 

Ve son olarak...
Lütfen ama lütfen şu takım zihinsel olarak bir güçlensin. Şampiyonluk yılında neler yaptık , neyi doğru yaptık. Tekrarlayalım ama şu bir gol yedikten sonra veya attıktan sonra gömülmeyelim. Benim Bursaspor'um koşssun , savaşsın. O zaman 100 tane yiyelim , problem değil. Ama böyle olunca can sıkıcı oluyor işte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder