23 Aralık 2012 Pazar

Çabalayan değil 'Çapa'layan kazandı...


Ligin devre arasına noktayı bugün çıktığımız mücadelede Gençlerbirliği'ne çaldırdığımız 2 puan ile koyduk. Galibiyet golü hariç Orduspor maçımızın kopyası niteliğinde geçen maç bizim açımızdan biraz buruk bir vedaya sebep oldu. Nitekim ligin en çok berabere kalan iki takımın mücadelesi başladığı gibi golsüz sona erdi.

Bugün N'Diaye ve Ferhat'tan yoksun bir Bursaspor vardı sahada, N'Diaye'nin yerinde Murat Yıldırım, Ferhat'ın yokluğunda ise  N'Diaye'den boşalan yabancı kontenjanı sayesinde Sestak sahadaydı. Rakip Gençlerbirliği ise önemli hücum silahlarından yoksun olarak geldiği Bursa'da Carson'ın yüzünü görmemeye and içmiş gibiydi. Fuat Çapa'nın takımı adeta bir Hector Cuper mantalitesinde sahadaydı ve birazda hücumcularından yoksun olmanın verdiği mecburiyetle oyunu katlettiler.

Kapalı savunmaları açmakta genelde zorlanan takımımızda bugün sahada Belluschi, Batalla, Tuncay, Pinto, Sestak gibi 5 önemli isim vardı ancak hiçbirisi çilingir görevini üstlenemedi. Birçok kez gole yaklaştık ancak son vuruşlarda bir türlü isabet sağlayamadık. Takımımız son vuruşlardaki isabetsizliğin yanına bir de ceza sahasına kadar getirip final paslarını atmayı başaramayınca bugün İstanbul BŞB maçından sonra ikinci kez ağları sarsamadan mücadeleyi tamamladık.

Bugün takımımızın topla oynama oranı %62'ydi. Ayrıca kaleye çekilen 8'i isabetli 25 şut ve kullanılan 10 köşe vuruşu hiçbirisi gole yetmedi maalesef. Bugün takımda ben en çok Tuncay - Pinto ikilisini beğendim. Pinto üzerindeki ölü toprağını atmış ve gayet istekliydi bugün ancak ilk yarının son dakikasında yakaladığı pozisyonda topu daha iyi kontrol edip golü yapmalıydı. Bu hem galibiyeti bize hem de onun özgüvenini yerine getirecekti ancak olmadı, pozisyonun devamında da Murat boşta olan Batalla'ya pas çıkarmak yerine kaleyi deneyince en net atağımımzdan yararlanamadık.

Tuncay'ın sakatlanıp oyundan çıkmasının ardından takımdaki hırs bir anda düştü sanki. Gerçi Tuncay sakatlanmasaydı da oyunda kalacak gücü tüketmişti. Kenardan gelecek ve oyunu değiştirecek bir adamımız da olmadığı için son 20 dakikayı daha bir boşa geçirdik. Bu anlarda bile gole yaklaşsakta galibiyeti getirecek gol bir türlü gelmedi.

Sonuç olarak bugün çok istekli arzulu çabalayan bir Bursaspor vardı sahada, oynanan oyun bence normalin üstündeydi. Ancak rakibin oyun planı ''1 puan alıp gidelim'' şeklinde olunca maalesef kazanan Fuat Çapa oldu. Bugün Gençlerbirliği'nin stoper ikilisi Aykut ve Ante Kulusic gerçekten çok üst düzey bir maç çıkardılar bana göre, etten duvar deyiminin canlı örnekleriydiler adeta.

Olan oldu sonuçta devreyi 24 puan ile noktaladık. Şimdi gözler ilk resmi maçımız olan Sivasspor kupa mücadelesine kadar olan dönemi nasıl geçireceğimizde, umarım yerli yerinde takviyelerle ikinci yarı zirveye ortak olan bir Bursaspor seyrederiz...

twitter.com/EKoncak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder