28 Aralık 2012 Cuma

Galatasaray'a müthiş kıyak(mış)!



Bu başlık bugün Bursa Hakimiyet gazetesinde yer alan ve Bursaspor'dan Galatasaray'a giden Veysel Mercan üzerine atıldı. Haber de bu ; http://www.bursahakimiyet.com.tr/haber/bursaspor/bursaspordan-galatasaraya-muthis-kiyak-16156.html

Bursaspor'un 1996 doğumlu oyuncusu Veysel Mercan sezon başı bonservisini alarak Galatasaray'a transfer olmuş ve buna izin verilmiş. Sonra Veysel orada Milli Takıma gidip 1 maç oynayınca kıymete binmiş ve hemen yerel basının gündemindeki yerini almış.

Uçup giden yetenek alt başlığı ve milyon liralar edecek oyuncu gibi tanımlamaların neye dayanarak yapıldığını merak ediyorum. Süha Gürsoy veya ekibinden birisi Veysel'i hiç canlı izledi mi acaba Vakıfköy'de veya Florya'da ? Ben şahsen bu seneki (U17) Bursaspor - Galatasaray maçı için gittiğim Vakıfköy'de Veysel'i seyrettim kenarda gayet güzel ısınıyordu, oyuna girmedi. Maçı 2-1 kazanmıştık.

Hatta Veysel maçtan önce tribüne gelip ailesi ile sarılıp kucaklaştığında biz Korkut Meral ve Sadi İmren abilerimiz ile şaka yollu takılmıştık, ''Sen kaç numarasın kardeşim, söyle de ona göre maçta sana birşey söylemeyelim bak ailen burdaymış'' diye. Altyapıdaki çocukların tuttuğu takım muhabbetine girmeyi de sevmem ama bunu da yazmadan geçmeyim; Veysel'in siyah beyaz kramponlarınada gönderme yapmıştık ; ''Üst Galatasaray, kramponlar Beşiktaş nasıl olcak bu işler'' diyerek, o da ''Gönlümüzdeki orası inşallah abi olur ilerde'' demişti.

Milli Takıma yükselmesinin ardından kopartılmaya çalışılan bu fırtına çok ucuz bir numara. Çünkü biraz ilgili kişiler bile alt yaş kategorilerinde de İstanbul takımlarının altyapısında oynayan çocukların daha çok tercih edildiğini bilir. Böyle olmasa bile deneme amaçlı toplanan kamplar hiç çağırılmayan oyuncuların çağırıldığı denendiği kamplarda yapılabiliyor Milli düzeyde. Kaldı ki Veysel sadece 1 kez milli olmuş. Bursaspor altyapısında 30 tane milli adam var bu sezon, kaçını gündeme getirdin diye sormazlar mı yerel basının güzide kuruluşuna ?

Ufak bir istatistikte verelim, Veysel'in de görev aldığı Galatasaray U17 Takımı bu sezon 19 maçta 19 gol yerken, Bursaspor U17 Takımı 19 maçta sadece 14 gol yedi. Bizim U17'de ki stoper ikilimiz Mehmet Kalkan ile Murat Erata'nın daha iyi işler çıkardığının ufak bir örneği, Milli olamamaları onların suçu mu ? Yoksa onları görmeyen antrenörlerinin suçu mu ? (U17 Takımımız grubunun en az gol yiyen takımı)

Sonuç olarak bu haberin iyi niyetle yapıldığına ben inanmıyorum, Bursaspor Kulübü'nün en az hatalı işleyen kollarından birisidir altyapısı. Böyle darbeler vurmaya çalışmak yerine ordaki cevherleri alıp röportaj yapmak, maçlarına daha çok yer ayırmak Bursaspor'a daha çok fayda sağlar, benden söylemesi.

twitter.com/EKoncak

1 yorum:

  1. bravo erhan koncak...super bir yorum ve iyi analiz

    YanıtlaSil