10 Aralık 2012 Pazartesi

Duyuru: Futbola Adalet Gelmiştir

   Futbolun en klişe cümlelerinden biridir "Futbolda Adalet Yok" tabiri hatta bu tabir genelde "Atamayana Atarlar" ile bitirilir şükür ki bu hafta bu iki tabiride haksız çıkaracak bir sonuçla kapattık haftayı Erhan yazdığı yazıda istatistikleri vermiş benim tekrar yazmama gerek yok lakin baştan sonra üstün oynadığımız oyunda girdiğimiz türlü türlü pozisyonlarda golü bulamayıp Sestak'ın vurduğu şutta topun canı isteyerek gol olması manidar bir durum oluşturdu.

   Sezon başından bu yana savunduğum bir durumdu "Daha 1 kez bile kağıt üzerinde ideal 11i ile başlamayan bir takım bu kadar eleştirilmemeli" görüşü velev ki bu hafta benim için bu klişede son buldu. Öyle ya uzun süre Serdar yoktu, Serdar geldi Ozan gitti yerine Ferhat yetişti bu seferde Pinto'yu kaybettik derken dün eldeki malzemeyle çıkacak en ideal 11di benim için. Hazır olmayan oyuncular olmasına rağmen oynanan futbol kalitesi bu ligin çok çok üzerindeydi bence.


    Transfer döneminin başında yerli bir sağ açık ve yabancı bir orta saha beklentim vardı bu eklemeler yapılırsa Sestak gibi 3-4 pozisyonu yedekleyebilecek bir oyuncumuz olacaktı yedek kulübesinde ve böyle de oldu. Lige baktığımızda en iyi 12. adam diyebileceğimiz yegane oyunculardan biri Sestak gerek Gaziantepspor mçında sonradan oyuna dahil oluşunda yaptığı skor katkısı gerek Orduspor maçında attığı gol ile direk puan katkısı yaptı bunun yanı sıra sakatlık ve ceza durumlarında da gözün kapalı sahaya sürebileceğin bir adam.

      Basser demişken Twente maçında gördüğü kırmızı kartın çok benzerini gördü gerçi stadyumda hemen kalktığını görmemiştim daha bir üzülmüştüm yaptığına ama evde özetleri izlerken çokta art niyetli olmadığını gördüm lakin yapmasa çok daha güzel olurdu özellikle o gün oynadığı şahane futbolun sonu o olmamalıydı. Allah'tan Altay maçı var cezasını orada geçiştirip Eskişehirspor maçında yerini alabilecek.


      Maç için çok fazla birşey yazmak istemiyorum zira klavyede anlatabileceğimden çok çok fazlasını oynadı o gün Bursaspor Pinto'nun dönüşü bence pozitif etkiledi özellikle topla yaptığı dönüşler sonrası çok adamlı hücumlar Bursaspor'un ihtiyacı olduğu cinsten. Kaç maçtır yerde yatan kalecinin üzerine şut atıyoruz bu hafta bu geleneği Ferhat bozmadı, Batalla'nın frikiği sonrasında önünde kalan topu Fornezzi''nin üzerine nişanladı gol bu kaçar ama işte biraz daha dikkatli olunsa daha az kötü rüya göreceğiz. Bangura'nın kaçırdığı golden sonra küfür kıyametti bu hafta Pinto'da kaçırdı. Pinto kesinlikle kalitesi, gol vuruşları tartışılacak bir oyuncu değil Bursaspor'da gösterdiği performans ve attığı goller göz önüne alındığında ama o da kaçırdı yani diyeceğim o ki gol kaçar hele psikolojik olarak badireler atlattıysan daha da çok daha da bariz kaçar.

      Bursaspor adına beni en mutlu eden şey şimdilik  Batalla-Belluschi-N'Diaye'nin uyumu üçünü de izlemek bana inanılmaz keyif veriyor özellikle geçen sene hep teslim ettiğimiz bu bölgede bu oyuncuların mücadelesi, istekleri ayrı bir haz veriyor bana bu hafta Eskişehirspor maçı öncesi N'Diaye'nin sarı kart görmeyerek maçı tamamlaması 3 puandan sonra sevindirici haberdi. Maçı tamamlaması demişken N'Diaye 90 dakika oynamadı Ertuğrul Sağlam oyundan N'Diaye'yi aldı belki bu ayrıntıyı da düşündü oyuncu değişikliği yaparken.

       Son olarak son dönemde "Ertuğrul Sağlam yakışmıyor bize kariyeri Cuper gibi bir Hoca gerek" düşüncesini okuyoruz sosyal medyada Eyvallah herkesin bir düşüncesi var saygı duymak gerek ama bunu yazan büyük çoğunluk 1 ay önce Ertuğrul Sağlam'a "Ferhat Kiraz gibi 2. lig topçusunu bu takıma getirdin, senin vizyonuna...." diye sallıyordu şimdi "Tuncay varken Ferhat'ı oyundan alan aklını...." diye sallıyor demem o ki amaç üzüm yemek olsa eyvallah ama amaç besbelli bağcıyı dövmek bunun için söylenecek çok fazla şey yok aslında tek kelimeyle "Yakışmıyor".

twitter.com/Cuncunonline

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder