15 Aralık 2012 Cumartesi

Nasıl olacak bu işler ?



6 günde 3 maç komedisinin son ayağında bugün Eskişehir'in konuğu olduk ve maalesef dramatik bir şekilde sahadan beraberlikle ayrıldık. Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin olduğu hafta direk rakibimiz olan Eskişehir'den alınacak 3 puan çok kıymetli olacaktı ancak komik gol yeme hastalığımız yine peşimizi bırakmadı.

Ertuğrul Sağlam Orduspor maçında oynayan kadrodan sadece Pinto'yu kesip Sestak'ı monte ederek maça başlattı takımımızı. Ben her ne kadar ilk 11'de Pinto'yu beklesemde ağır bir stoper ikilisi olan Diego-Servet'in arasında hızlı Sestak ile pozisyon kovalamak düşüncesi de bir deplasman takımı için gayet mantıklıydı. Nitekim ilk 45 dakikada deli gibi pres yapan, rakibine orta sahada top yaptırmayan ve skor üstünlüğünüde eline alan bir Bursaspor vardı sahada. Tabelayı değiştiren isim ise Tuncay'ın asistinde sol ayağıyla fileleri havalandıran isim Belluschi'ydi.



İkinci yarı öncesi tek korkum Cüneyt Abi'nin geçtiğimiz maçların çoğunluğuna dair yaptığı ''46-60. dakikalar arasını çok kötü oynuyoruz'' tespitiydi. Şok bir golle ikinci yarının henüz ilk dakikası dolmadan Batalla'nın asistinde Ferhat ile 2-0'ı yakaladık ve bu korkuyuda atlattık derken Eskişehirspor'un kullandığı kornerde öyle bir yerleşim hatası yaptık ki net söylüyorum A2, U18, U17'yi geçtim U16 da ki stoperlerimiz Ertuğrul ile Furkan'ın dahi yapmayacağı bir hata sonucu golü kalemizde gördük. Bu golün şokunu üstümüzden atamadan skoru 2-2'ye geitren gol Erkan Zengin'den geldi ve üzerinde ölü toprağı olan Eskişehir'i adeta dirilttik.

Haliyle 2-0'dan gelen takımın daha moralli ve istekli bir oyun ortaya koyması normaldi ve kalan dakikalar daha çok rakip takımın hücumlarıyla geçti. Ancak kalan dakikalar ne onlara ne bize yaradı ve maç 2-2 sona erdi.

Burada maçı katleden hakeme de biraz değinelim; 1.dakikada Servet hakemin gözü önünde arkadan Sestak'ın tendonuna basıyor kart yok, sarıyı görse 50.dakikadaki kartı 2.sarıdan kırmızıya dönecek. Diego'yu saymıyorum bile bu oyuncunun maçı kırmızı görmeden bitirmesi tamamen mucize. Allah'tan yardımcılar ofsaytları iyi süzdü de bir de haksız gole kurban gitmedik.

Oyuncu değişikliklerine gelecek olursak Murat Yıldırım'dan kanat oyuncusu olmayacağı gün gibi ortada bence ısrarın anlamı yok. Murat'ın oynayabileceği tek yer orta sahanın ortası, ordada olmuyorsa zorlamak yersiz. Murat yerine o mevkiye altyapıdan bir Berat veya Mustafa Acun hamlesi gelse bir iç saha maçında en azından belki birşeyler kazanabiliriz ama Murat'tan orada verim almak çok çok zor bir iş. Pinto'dan bugün çok ümitliydim ancak yedekte olduğunu öğrenince beklentimi sıfıra indirdim, Seba yedekten gelip oyun değiştirecek bir adam değil bana göre çabuk küsüyor oyuna. Ocak ayından sonra kalırsa eski Pinto'yu izleriz giderse de yolu açık olsun demekten başka bize birşey düşmez. Son değişiklik Ömer Erdoğan'dı, Ersun Yanal'ın 1.97'lik Nuhiu hamlesine karşılık olası bir duran top faciasından korunmak amacıyla yapılan değişiklikti çok fazla sorgulamak anlamsız.

Yine çok uzattık lafı sırada Gençlerbirliği sınavı var, 3 puanımızı alıp 26 puanla devreye girelim, sonrası transfer sezonu artık kısmet...

twitter.com/EKoncak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder