24 Aralık 2012 Pazartesi

Hep "Beraber"


Tribünlerden yükselen tezahüratları takım yanlış mı algılıyor acaba? Tribünler "Hep Beraber" derken futbolcuların kafasından berabere kalalım düşüncesi geçmiyordur herhalde. Yok yok bu benim kendi kuruntum tamamen.

Gençlerbirliği maçı ile ligin ilk yarısına noktayı koymuş bulunuyoruz. Gönül isterdi ki galibiyet ile kapatalım 2012 yılını fakat berabere kapatmış olduk.

Bu maçta gol bulamamızın en büyük nedeni kulübenin yetersiz oluşuydu. Ferhat'ın yokluğunda ve N'diaye'nin cezalı oluşunda kenarda oturan Sestak ve Murat kendine 11'de şans buldu, bu durumda haliyle kulüben bir Sestak oyuna dahil olamadığı için maç beraberlik ile son buldu. Ferhat'a tekrar geçmiş olsun diyelim, en kısa zamanda formasına kavuşması dileğiyle.

Klişe bir laf vardır yeni yıl ile ilgili "Nasıl başlarsa öyle gider" derler fakat Kayseri deplasmanında galibiyet ile başlayan 2012 galibiyet ile son bulmadı. Tesadüf müdür bilinmez 2011 yılı Gaziantep deplasmanında beraberlik ile son bulmuştu.

2012/2013 sezonu ilk yarısını geride bıraktığımızda;

En çok berabere kalan ilk takım,

En az mağlup olan ikinci takım,

En az gol yiyen üçüncü takım,

En çok gol atan beşinci takım,

oluşumuz ilk etapta göze batanlar. Aslında esas önemli olan şu; skor üstünlüğünü ele aldığımız maçlarda skoru koruyabilsek şu anda bambaşka bir konumda olacaktık. Kısaca bu maçlar;

Sivasspor deplasmanında 2-0 öndeyken 85. ve 87. dakikalarda yediğimiz iki gol ile sahadan 1 puanla ayrıldık.

Fenerbahçe ile evimizde oynadığımız maçta 1-0 öne geçtik fakat kalemizde 23.dakikada gördüğümüz gol ile sahadan 1-1'lik sonuç ile ayrıldık.

Beşiktaş deplasmanında 1-0 öne geçtik, 2-1 mağlup duruma düştük, İbrahim ile eşitliği sağladık, çalınan bir hikaye penaltı ile mağlup duruma düştük, Batalla ile eşitliği yakaladık, son dakikada Ferhat ile galibiyeti kaçırdık.

Sahamızda tek kale oynadığımız Antalyaspor maçında defansta yapılan bir hatadan dolayı kalemizde golü gördük ve sahadan beraberlik ile ayrıldık.

Eskişehir deplasmanında ilk yarıyı 2-0 önde kapattığımız maçta ikinci yarı kalemizde gördüğümüz goller sonucunda sahadan yine beraberlik ile ayrıldık.

Ligin ikinci yarısındaki tek beklentim tıpkı geçen sene gibi vites arttıran bir takım olmamız. Umarım 2013 bizim için güzel başlar...

twitter.com/ibodal16

1 yorum:

  1. bende bloğumda bu konuya değincektim benden önce davranmışsın:)Bursaspor bugün lider de olabilirdi.bence biraz da şanssızlık.

    YanıtlaSil