20 Aralık 2012 Perşembe

'Fin'tastik start!



Buz gibi bir Bursa akşamında dün çeyrek finaldeki ilk grup maçında 1461 Trabzon'la karşılaşan Bursasporumuz sahadan çokta zorlanmadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Finlandiyalı oyuncumuz Forsell'in iki asist yaptığı gecede goller Pinto ve N'Diaye'den geldi.

Ertuğrul Sağlam mücadeleye Harun, Basser, Ömer, İbrahim, Hakan, Murat, NDiaye, Tuncay, Ferhat, Forsell ve Pinto ilk 11'i ile çıktı. Her türlü ihtimale karşı Batalla ve Sestak'ı kulübede tutan Ertuğrul Hoca Serdar ve  Belluschi'yi ise maç kadrosuna almadı. Maçın genelinde oyuna üstünlüğünü kabul ettiren taraf  beklendiği gibi Bursaspor'du, nitekim karşımızdaki rakip çokta güçlü, tecrübeli bir takım değildi. Ferhatla ve Tuncayla kaçan gollerin ardından tabelayı değiştiren isim Sebastian Pinto oldu. Bu gol öncesi Ömer'in mükemmel uzun pasında topla buluşan Forsell'in son çizgiye inip topun dibine girerek Pinto'ya ''al da at'' demesi ve Pinto'nun bu ikramı geri çevirmemesi bu atağı gerçekten mükemmel kıldı. 45.dakikada gelen bu gol Bursasporumuz'un devreye moralli, rakibin ise demoralize girmesini sağladı. Klasmanı farklı takımların oynadıkları mücadelede gol atamadığınız her dakika rakibimizin direnci daha da arttırıyor bildiğimiz gibi buna son örnek Altay'dı.

İkinci yarıyada golle başlayan taraf yine Bursasporumuz oldu. Ferhat'ın Forsell'in koşu yoluna bıraktığı topuk pası, Finlandiyalının ikinci asisti ve NDiaye'nin 2-0'ı getiren golü maçı koparttı. Bu dakikaya kadar kale arkasında Batalla, Sestak ve Musa ısınırken ikinci golden sonra Sestak kulübeye gitti ve yerine Ozan Tufan'ı ısınmaya yolladı teknik heyet. Daha sonra genç Ozan kale arkasında maç izlemeye dalınca kenardan Mutlu Hoca bir hışımla seslendi ve sanırım duyurdu sesini, Ozan daha ciddi ısınmaya başladı ve 10 dakikalık ısınmanın ardından Bursaspor forması altındaki 3.resmi maçına çıktı.

Maçın adamı yaptığı iki asistle bana göre Forsell'di. Finlandiyalı futbolcu 3 kupa maçında da 90 dakika görev aldı ve 1 gol 3 asist ile kupada attığımız 7 golün 4'üne katkı koydu. Forsell'in dışında ben Ferhat'ı da yine çok beğendim. Hücuma çok zenginlik katıyor gerçekten, hele 39.dakikada Harun'un kullandığı degajda attığı depar son çizgiye inip vuruş açısı bulması şutu gerçekten şahaneydi.

Sonuç olarak çeyrek finale güzel bir başlangıç yaptık ve 3.kupa mücadelemizde de kalemizde gol görmedik. Bunda en büyük paylardan biri olan Türkiye Kupası kazancımız Harun Tekin'e de hakkını vermek lazım, oynadıkça dahada iyi oluyor. Sıradaki rakip Gençlerbirliği, 3 puan ile ligin ilk devresini kapatalım sonra kupa mesaisine kaldığımız yerden devam...

twitter.com/EKoncak

1 yorum:

  1. Ferhat Kiraz'ın attığı o deparı topu kazanıp kaleye süper bi vuruş yapmasını asla unutmam . Öyle bi depar yoktu arkadas (:

    YanıtlaSil