26 Şubat 2013 Salı

Dersine Çalışan Adam



07.02.2013 tarihinde kendisini Bursaspor'un teknik sorumlusu yapan sözleşmeyi imzalayıp görevine resmi olarak başladı Hikmet Karaman.

Evet kendisinin de belirttiği gibi, "O dersine çalışan bir adam".

Arkadaş ortamında sürekli konuşur arada burayada yazarım en büyük değerimiz olan "samimiyeti" kaybettiğimizden. Evet samimiyet çoktan kayboldu fakat bu defa samimiyeti kaybeden bizler değil, kendisine cephe kurdurmuş olan Bursaspor'u yöneten isimler.

Rahatsızım ben, hemde hiç olmadığım kadar.

En başta Bursasporun başına her kim gelirse gelsin bu takım kadro itibariyle iyi işler yapabilecek kapasitede yani Ali gelmiş, Veli gelmiş, Ahmet gelmiş mühim değil. Tabii ki Ertuğrul Hoca'dan sonra beklentileri karşılayabilecek isimler gelsin isterdik ama kısmet ya da vizyon eksikliği diyelim biz buna. Gelebilecek hoca adaylarının içinde belki de hiç kimse bu kadar olumsuz etki yaratmayacaktı.

Hikmet Hocanın gelişi çok sansasyonel olmuştur; yapılan açıklamalar, böyle bir şey yoktur demeler, ama yine de açık kapı bırakmalar vs. biz Bursaspor kulübüne yakışmadı arkadaş.

Hikmet Hoca belki bizi üst noktalara taşıyacak, hadi biraz abartayım diyelim ki şampiyon yapacak ama ben yine o ilk zamanları hatırlayacağım...

Hikmet Hocanın tak! tik! , tek! nik! bilgilerine girmek istemiyorum çünkü bu benim haddime değil, ki şu ana kadar uygulanmayan bir çok farklı antrenman programı uyguladığını görüyoruz. En basitinden A takım ile resmi karşılaşmada 30 dakikadan az oynayan oyuncularda dahil olmak üzere her hafta başında A2 takımı ile maç yaptırması güzel bir oluşum. Hem genç kardeşlerimiz kendilerini gösterme fırsatı buluyor hem -maç ritmi kadar olmasa da- ritim tutuyor futbolcular.

Rahatsızım arkadaş; üç sene önce bize rakip olan, deplasmanda yenemesek bile dişe diş mücadele ettiğimiz -pozisyonları değerlendirsek bugün bambaşka şeyleri konuşacaktık- Manchester'ın maçını izlemek için takımın oraya gidecek olmasından rahatsızım.

Senin oraya izlemeye değil, oynamaya gitmen lazım!

Mesela ben Puma sorumlusu olsam bize dava açarım. Puma ürünlerinin giyildiği bir takımın hocası nasıl olur başka ürünleri üzerinde taşıyabilir? Vakıfköy Orhan Özselek Tesislerine giderken Nike eşofman üstü, bugün (Antep'e yolculuk günü) deplasmana giderken üzerindeki Errea eşofman üstü vs.


Rahatsızım arkadaş; Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanını ziyarete giden Bursasporumuzun teknik direktörünün maça filinta gibi çıkmasına rağmen ziyarete eşofmanlarla gitmesinden rahatsızım arkadaş.



Rahatsızım arkadaş; eleştirilere açığım derken sadece geleceği açıklandığı gün twitterdan "Sonsuz ne kadar" cümlemden sonra engellendiğim ve twitter üzerinden takip ettiğim bir Bursasporlunun Elazığ maçı sonrası "Antep deplasmanında takımı böyle oynatma hocam" tweetinden sonra engellendiği için rahatsızım.

-ki daha nedenini bilmediğim bir çok arkadaş var engellenen. Neyse fazla durmamak lazım bu konuda.

Rahatsızım arkadaş; bir programda kendisine gelen haber üzerine programın moderatörüne "Bak xx'ten mail gelmiş, oku oku" cümlesi üzerine bizim yazdıklarımız okunmadığı için rahatsızım arkadaş.

Rahatsızım her soruda cevabın farklı noktalara gidip özellikle x,y,z,v,t,ğ,ç takımlarından örnek verilmesinden.

Hikmet Hoca kendisi kuruyor bu cümleyi "Burası Bursaspor kulübü ve Bursaspor büyük bir camia."

Bu yüzden 80. dakikalar geldiğinde yapılan oyuncu değişikliklerinden rahatsızım arkadaş. Bu takım oyuncu değişikliklerini zaman kazanmak için değil, oyuna müdahale için yapmalıdır!

Yine de umutluyum arkadaş;

Güzel futbolculara sahip olduğumuz için,

Hikmet Hoca'da afaki bir heyecan olduğu için,

Futbolcuların istediği vakit neler yapabildiğini bildiğim için.

Dersine çalışmaya devam et Hikmet Hocam, umarım Bursa'nın nasıl bir şehir olduğunu kısa sürede çözersin ve ona göre adımlarını daha sağlıklı atabilirsin.

Amacım kimseyi kırmak, ön yargı oluşturmak değil. Sadece rahatsız olduğum konuları dile getirmek...

3 yorum: