17 Şubat 2013 Pazar

Bardağın Dolusu

  Bu sezon ilk defa 2 maç üst üste almamız ve Hikmet Karaman'ın ilk iç saha maçı olması hatrına bardağın dolu kısmından bahsetmek istiyorum.

   Uzun süre sonra iki maçtan 6 puan çıkarmayı başardı Bursaspor, kontrollü başlayıp kısa sürede vites yükselttiğimiz ve bir hayli baskın oynadığımız bir ilk yarı oldu. Önce Batalla sonra Belluschi ile kaçırdıktan sonra geçen hafta Basser'in attığına benzer bir organizasyon ile golü bulduk. Murat'ın Pinto tercihi ve Pinto'nun tek pası şahaneydi buna da Batalla'nın büyüsü eklenince 1-0 öne geçmeyi başardık.Ardından Serdar'ın kafa vuruşu, Pinto'nun kaleciyi geçip Bilica'ya teslim ettiği top akılda kalan şahane pozisyonlardı.

     Pinto'nun Ivesa'nın kafasını isabet ettirdiği şut maçın kırılma anı olabilirdi oyun anlamında oldu aslında o zamana kadar baskı ile oynayan Bursaspor alnından vurulmuşa döndü adete bunda Yılmaz Vural'ın cüretkar müdahalelerinin de etkisi var. Hem ikinci yarıya ilk yarı hiç katkı koyamayan Kujovic-Sinan değişikliği yaptı hemde Zeegelaar ile Aydın Karabulut'un yerini değiştirdi böylelikle çok daha hareketli bir Elazığspor çıktı ortaya. Bursaspor tarafından da bütün yük Belluschi ve Batalla'nın ayaklarına bırakılmış vaziyetteydi açıkçası Hikmet Karaman'ın bu kadar oyuna az müdahale etmesini anlayabilmiş değilim. İki haftadır zoraki değişiklikler yapıyor adeta. Bi anlamda elindeki Türk oyuncuların kalitesinin yeterli olmamasını kabul ediyorum ama kadroda olduğu için sağlıklı olduğunu düşündüğüm Wederson-Hakan değişikliği takıma aldırmasa bile tribünlere bir nefes aldırabilirdi. Hakan'ın Vakıfköy'de ekstra çalışması, altyapıdaki çocuklara "Ağabeylik" yapması Hakan'ın profesyonelliği  anlatmak için yeterli ama şuan bir sıkıntı olduğu aşikar. Geçen sene özellikle Ziraat Kupası maçlarında inanılmaz katkı koyan Hakan'ın yanındaki adama pas veremiyor oluşunu ben anlayamıyorum.

     Dedim ya yazılacak olumsuz şeyler var ama "İlk Elin Günahı Olmaz" Hikmet Hoca'nın hatrına bu hafta güzel şeyleri konuşalım, düşünelim. Güzel şey dyince aklımıza Batalla geliyor muhakkak buna Belluschi eklendi bugün tekrardan ikisi mükemmele yakın oynadılar yine. Edu bu senenin sürpriz oyuncularından Köksal'ı geçen hafta Lua Lua'yı sildiği gibi sildi sahadan. Ve Carson, Harun için güzel şeyler düşünüyoruz şehir olarak ama Carson gerçekten özel bir kaleci.


    Artık hedef Gaziantepspor, tribün anlamında malum sebeplerden ötürü sürtüşmeler olacaktır ama kazandığımız takdirde bambaşka şeyleri konuşabileceğimiz bir ortam oluşacak. Umuyorum ki bu hafta konuşmak istemediğimiz durumları haftayı hiç görmeyiz bile.

twitter.com/Cuncunonline

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder