12 Şubat 2013 Salı

Akademik Gelişim




Yapı itibariyle 7 Kasım 2007 tarihinde tamamen Bursaspor alt yapısına emanet edilen Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri şu anda tüm futbol kamuoyu tarafından en iyi alt yapı tesisi olarak kabul ediliyor. Böyle kaliteli bir alt yapı tesisine ise pırıl pırıl gençlerimizin mücadelesi eşlik ediyor.

Alt yapıda mücadele eden futbolcu kardeşlerimizi tek tek ele almamıza şu an için imkan yok fakat gerek yıldızlaşan gerekse takım oyunu ile ön plana çıkan kardeşlerimizin hepsi belli bir kumaşa sahip.

Alt yapımıza hizmet eden bir tane psikoloğumuz var, gerek gruplar halinde gerekse bireysel şekilde ilgilenip onlara yardımcı olmaya çalışıyor. Peki övündüğümüz ve “Yeni yıldızlar Vakıfköy’den çıkacak” söylemimiz için bu kadro yeterli mi?

Çocukluk ve gençlik çağını geçirdiği tabiri caiz ise kanının kaynadığı, çoğunun ailesinden uzak bambaşka bir şehirde tutkusu olan futbola bağlandığı ve kendini göstermeye çalıştığı, farklı kişilerle kardeşçesine bağlar kurduğu ama birbirlerine rakip oldukları bir ortamda bence yetersiz kalıyordur bu hizmet. Olaya birde şu tarafından bakmak lazım, ya hiç olmasaydı?

Vakıfköy’de çalışan, orada kalan, futbolcu olmak için mücadele eden kardeşlerimizin hepsine saygım ve sevgim doruk noktalarda. Gencecik, pırıl pırıl, saf ve temiz duygularla mücadele ediyor hepsi. Henüz çok para ile tanışmadıkları için hepsi çok güzeller, peki bu çocuklara bulundukları camiayı gerektiği kadar anlatabiliyor muyuz? Çocuklar bulundukları camianın farkındalar mı?

Bursa’da yaşayanlar nasıl bir yerde olduğunun farkındadır fakat dışarıdan gelen çocukların Bursaspor ile ilgili fazla bilgileri yoktur diye düşünüyorum.

Sürekli dillendirdiğim bir isteğim var benim, aslında bu yazıyı kaleme almamdaki esas sebepte bu istekten kaynaklanıyor.

Sürekli Vakıfköy’de kalan, fırsat buldukça okula giden, kimisi Elit Akademi Ligi haricinde okul takımında top koşturan, antreman sonrası dinlenmeye çekilen ve belirli aktiviteleri olan genç kardeşlerimize Bursaspor’u daha iyi anlatamaz mıyız? Gayette güzel, bir sürü pencereden Bursasporumuzu anlatabilir ve giydikleri formayı daha bilinçli bir şekilde terletmelerini sağlayabiliriz.

Önerim şu şekilde; Belirlenen bir yerde (mesela Vakıfköy Tesislerinde toplantı salonunda, sahanın içinde, Vakıfköy’de tribünlerde de bu bahsettiğin görüşmeler gerçekleşir ve diyelim böyle bir organizasyon yapıldı ve  katılım fazla oldu o zaman Ördekli Kültür Merkezinde kalabalık bir şekilde gayette güzel olur), tribünü bilen, Bursaspor’u canı gönülden seven, genç kardeşlerimizle güzel diyaloglar kurabilecek olan üç-beş-on kişilik grupların, belirli zamanlarda (bu senede bir kere, iki devre şeklinde, üç ayda bir ya da her neyse) gerçekleştireceği toplantılarla futbolcu kardeşlerimize Bursaspor ile ilgili anıları, onlardan beklentileri, tribün yapısını, onlara verilecek olan destekleri, nelere dikkat etmeleri gerektiğini kendi gözümüzden aktarırsak güzel olmaz mı?

Keza futbolcu kardeşlerimizde biz taraftarlardan neler beklediklerini, onlara nasıl faydalı oluruzu karşıklı konuşursak daha verimli bir alt yapı oluşabileceğini düşünüyorum.Ve yapılacak bu aktivite onlara çok şey kazandıracaktır buna eminim.

Umarım bu konu gerçekleşir ve kendi öz evlatlarımız ile daha kuvvetli bir bağ kurabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder