6 Şubat 2013 Çarşamba

Yalnız Adam ; Hikmet Karaman

   Akşam üzeri Kulübümüz yeni teknik direktörümüzü açıkladı "Hikmet Karaman" . Ben olayı sürpriz olarak karşılamayanlardanım. Ertuğrul Sağlam'ın istifası sonra Bursaspor kulübünde çalışmayı en çok isteyen adamdı Hikmet Karaman ve bu istediği gerçek oldu artık resmi olarak Bursaspor Takımının teknik patronu kendisi.


    Bursaspor zor bir kulüp ve Hikmet Karaman için çok daha zor olacak takımın şifrelerinden çok taraftarın şifresini çözmek zorunda çünkü kendisine gereğinden fazla bir önyargı var ve bu ön yargıyı kırmada çok yalnız kalacağı aşikar.

    
     Taraftar kendisine geçmiş tecrübelerinden, Gaziantepspor'dan ayrılış biçiminden ötürü kredi tanımıyor. Mesela Ertuğrul Sağlam'ın imza töreninde adına besteler okunuyordu. Hikmet Karaman'ın böyle bir karşılamayla karşılaşmayacak. Kendisine tanınmayan krediyi kendisi kazanmak zorunda , Bursa'da kredi kazanmak öyle kolay değil mesela Karabükspor maçı için şöyle bir durumla karşılaşacak. Cumartesi akşamı Bursaspor Karabükspor'u yenerse aslan payını Ersel Uzgur yenilirse Hikmet Karaman alacak. Yani kendisine tahammül olmayacak. Ama şanslı olduğu kısımlarda var Hikmet Hoca'nın mesela bundan birkaç sene evvel Bursaspor taraftarı istemediği yönetimi, hocayı görevinden almak için tribüne gelirdi, protestosunu orada yapardı. Şimdi işler değişti artık insanlar sanal dünyadan, medya üzerinden yıpratıyorlar istemediklerini.



     Hikmet Karaman'ın imaj kaybı Fatih Terim'in hareket ve mimiklerine benzer vücud dilini kullanmasından geliyor. Hocam kusura bakmasın "Çakma Fatih Terim" diyor birçok kişi O'na. Son dönemde bu yargıyı değiştirse de birçok insan Hoca düştüğünde bu benzetmeyle yıpratacak kendisini. Mesela geçen yaz yapılan Euro 2012'nin TRT yorumcusuydu Hikmet Karaman o dönem Gaziantepspor daha transfer yapmamıştı bu Bursaspor taraftarı için büyük sorun teşkil eder. Aşağı yukarı aynı dönemler Ertuğrul Sağlam Umre ziyaretinde bulunmuştu ve bizde daha transfer yapmamıştık.  "Ertuğrul Hoca Allah kabul etsin ama zamanı mı?" diye eleştiren taraftarlarımız var. Şunu da eklemek lazım; geçen sene oynanan Trabzonspor-Gaziantepspor maçında Hikmet Karaman aynı anda 7 yabancıyı sahaya sürmüştü bildiğiniz gibi bu bir kural ihlali. Maç sonrası demecinde ihaleyi yardımcılarına yıkmıştı. Bursaspor'da böyle birşeyi yardımcılarına yıkamaz, yıksa da ciddiye alan olmaz böyle bir hata unutulmaz. Bursaspor ateşten gömlektir ama bu tip ön yargıları da yıkarsa da 20 senelik antrenörlük kariyerinin en unutulmaz anlarını burada yaşar.


   Hikmet Karaman'ın antrenörlüğünden bahsedelim birazda ilk olarak bahsedilmesi gereken konu Ömer Erdoğan ile ilişkisi. Büyük Kaptan'ı futbola kazandıran isim kendisi. Erzurumspor'da Kaptan daha 21 yaşındayken formayı kendisine teslim etmişliği var. Herkesin gönlünde özel yeri olan bir adam Ömer Erdoğan aktif futbol yaşantısı bittikten sonra Bursaspor'a hizmete devam etmesini istiyor birçoğumuz ve Hikmet Karaman, Ömer Erdoğan için büyük şans. Hikmet Karaman dışa dönük kendisiyle barışık bir insan bu özellikleri kendisini geliştirmesini sağlıyor son dönemde Manisaspor'da koltuğu Hakan Kutlu'dan sonra güzel futbolla iyi işler çıkarttı. Sonrada görev aldığı Gaziantepspor'da sadece Sapara eklemesiyle 1 devrede 34 puan aldırdı. Şuana kadar hiçbir takımla planlama yapma şansı olmadı zira gittiği takımlarda maalesef krizler oluyor ve bu krizlerde yolu alan ilk kendisi oluyor. İnşallah böyle bir durum Bursaspor'un başına gelmez.

    Sözün özü arkasında taraftar desteği olmadan görev yapmaya başlayacak Hikmet Karaman, Elazığspor maçında 10000 taraftar olursa kendisini şanslı saysın. Fikstürü iyi değerlendirebilirse kredi kazanır ve Bursaspor macerası uzun soluklu olur. Yok olmadı maalesef  Bursaspor sadece çalıştırdığı 18. takım olarak kayıtlara geçer.


    Benim düşüncem bu sorumluluğu kaldırabileceği yönünde zaten şahsım adına Bursaspor koltuğuna oturan kim olursa olsun saygıyı hak eder. Ayrıca Bursaspor'a "Sıradan" gözüyle bakan yabancı bir hocadansa Bursaspor'a "Hayatının Fırsatı" olarak bakan bir Hoca'nın başında olması beni daha çok heyecanlandırıyor. Ersel Uzgur kalsaydı yada çok iyi bir yabancı hoca gelseydi tribün birlikteliğimiz olsaydı diyenleri de çok samimi bulmuyorum zira onlar Ertuğrul Sağlam'ı da beğenmiyordu. Açıkçası bu konuda biraz katı düşünüyorum. Şampiyon Hoca varken bu takım 10 bin kişiye oynuyorsa ne yapacağı belli olmayan bir yabancı Hoca'da uzun soluklu kalabalıklar olacağını düşünmüyordum. Hikmet Karaman'ın tercih ettiği oyun stili Bursaspor taraftarının arzularını okşayacak cinsten inşallah çabuk adapte olur en azından protestolar olmazda bu senede alıştığımız yerlerde sezonu bitiririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder