3 Şubat 2013 Pazar

Büyük Camia!

   Bambaşka duyguların yaşandığı bir hafta oldu Bursaspor için; İ.B.B. hezimeti ile başlayan sıkıntı Ertuğrul Sağlam'ın istifası ile hüzne döndü ardından kupada oynanan oyundaki umursamazlık, Ersel Hoca'nın konuya hakim olamayışı, taraftar ile yönetim arasındaki iletişimsizliği de düşününce "Acaba kaos mu geliyor?" diye düşündürdü bizlere bu şartlar altında geliyordu Galasaray maçı ama güzel bir manevra yaptı ve durumu el koydu Bursapsor Başkanı İbrahim Yazıcı önce Bursaspor'un kaptanları geçti şehrin karşısına "Samimiyet" dediler ardından Başkan siyasetçi kimliğiyle süre kazandı. Beklenilen protestoların ötesinde bir maç oldu arada sırada sıkıntı olsa da baştan sona destek verdi şehir takıma, takımda verilebilecek en güzel cevap ile sahadaydı. Bu kadar yoğunluğa rağmen böylesine diriliş göstermek "Büyük Camia" olmanın izdüşümü başka birşey değil.




    Ersel Uzgur formsuz Hakan'ın yerine özlemle beklediğimiz Basser'i çekerek başladı oyuna, bu oyunu aklıyla oynayabilen güzel bir adam Basser sağ bek, sol bek farketmeksizin ne görev verilirse layığyla yapmaya çalışıyor ve yapıyorda. Taraftarın tepkisinin olduğu Tuncay'ı da yanında oturttu ve Okan belki profesyonel hayatta ilk defa sol açık pozisyonunda maça başladı. Sakatlıkları düşündüğümüzde yapılabilecek en güzel 11 vardı sahada ve maç başından itibaren oyuna asılan bir Bursaspor çıktı ortaya taraftarın desteğiyle. Edu-Belluschi-Batalla ve Pinto hepsini ayrı ayrı izlemek çok keyifli. Edu'nun alan kontrolü, savunma bilgisi, Belluschi'nin oyunun temposunu ayarlayışı, Batalla'nın sanatçılığı, Pinto'nun oyunu kontrol edişi gerçekten Bursaspor için büyük şans bu adamlar; futbolun bütün güzelliklerini içinde barındırıyor hepsi ayrı ayrı.


   Şener Özbayraklı transferini desteklediğim bir oyuncu kaliteli Türk oyuncunun yetişmediği piyasada bence alınması gereken bir riskti Şener, ilk adımı hızlı, kuvvetli bir oyuncu lakin bize geldiğinden beri inişili çıkışlı bir grafik çiziyor bunun bence sebebi 2. lig temposundan bir anda haftada 3 maç temposuna çıkıyor olması bugün sahanın iyilerindendi Şener muazzam bir pas verdi Pinto'ya bunun yanı sıra Amrabat ve Emre Çolak'a geçit vermedi maçın genelinde. Belki Karabükspor maçında yine kötü oynayacaktır Şener ama yeteneklerini, potansiyelini düşündüğümüzde bu kadar kısa sürede üzerine toprak atılmamalı diye düşünüyorum.

   1-0 öndeyken, oyun dengedeyken yakışmayacak gol yedik. Umut Bulut bize karşı oynadığı her maçta gol atıyor olabilir. Serdar Aziz'i vücut hareketiyle oyundan düşürdü, ofsayt taktiğini İbrahim Öztürk ve Şener Özbayraklı bozunca beraberlik golü geldi.

    45-60. bu sene yaşadığımız kabusun adıydı, oyuna pasif başlayıp geriye düşüyorduk genel olarak ama bugün tamamen farklı bir Bursaspor vardı. Batalla ile girdiğimiz posizyon gol olsa belki bambaşka şeyler yazıyor olurduk ama olmadı malesef. Belluschi'nin harika şutu, Serdar Aziz'in verilmeyen golü, Belluschi'nin plasesine Muslera'nın refleksleri derken 1-1 bitti maç.


   Maçın güzelliğine yakışmayan bir Tuncay Şanlı vardı. Benim için bu maçta yapmadığı mücadele Fenerbahçe maçında yaptığı hareketten daha ağır. Okan etkili olamadı belki Ersel Hoca'da bunu denemeliydi ama o formayı giyen hiç kimsenin böylesine mücadeleden kaçmaya hakkı yok. Tuncay, Bursaspor taraftarını anlamalı artık 20 maçtır kendisinin form tutmasını bekliyoruz aldığımız cevap içler acısı.


   Önümüzdeki hafta Karabükspor deplasmanına gidiyoruz bilirsiniz genel olarak takımlar oyuncu değişikliklerini pozitif tepki verirler. Yönetim yaptığı açıklamalarda bu hafta Hoca değişikliğine gideceğini söylüyor. Benim tahminim Hikmet Karaman gelecek. Ersel Uzgur'un da Bursaspor Armasına saygısından ötürü her zaman bu camianın bir parçası olmalı.

Son olarak Aziz Behich'ten bahsedeyim biraz Şener için ne düşünüyorsam Behich içinde onu düşünüyorum. Bu sene için Wederson'u kesemeyeceğini Hakan'a da forma vermeyeceğini düşünüyorum belki zaman zaman Ferhat'ı de yedekleyebilir. Hücum anlamında iyi, iki ayağını birden kullanabilen savunmada biraz yumuşak kalabilir ama potansiyeline saygı gösterilmeli ve zaman tanınmalı bana kalırsa. Oyuncu kadromuzun bu sene bizi tekrardan ilk 4 içerisinde tutacağını düşünüyorum Onların dilinden anlayan bir teknik direktör geldiği takdirtde.

1 yorum:

  1. tespitlerine ve görüşlerine tamamen katılıyorum cüneyt. kalemine sağlık.

    YanıtlaSil