16 Mart 2012 Cuma

Son düzlük! Her yol Avrupa...

Spor Toto Süper Lig’de 2011-2012 sezonunun artık son düzlüğündeyiz. Bitime 4 hafta kala 43 puanda ve 7.sırada bulunuyoruz. Dördüncü  sıradaki Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün 7, beşinci sıradaki Eskişehirspor ‘un ise  2 puan gerisindeyiz. Tabii altımızda bulunan 43 puanlı Sivasspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u da unutmayalım.

Play-Off potasındaki takımların son 4 haftalık fikstürünü yazıp, biraz tahmin yapalım;

Beşiktaş (50) :  Manisaspor, İBB (D), Samsunspor, Karabükspor (D)
Eskişehirspor (45)  : Antalyaspor (D), Gaziantepspor, Kayserispor (D), Mersin İdman Yurdu
Gençlerbirliği (44) : Trabzonspor,  Orduspor (D), Manisaspor, İBB (D)
Bursaspor (43) : Ankaragücü, Fenerbahçe (D), Antalyaspor (D), Gaziantepspor
Sivasspor  (43) : Orduspor, Manisaspor (D), İBB, Samsunspor (D)
İBB (43) : Mersin İdman Yurdu (D), Beşiktaş, Sivasspor (D), Gençlerbirliği

Beşiktaş’ın 4.lük için büyük bir avantajı olsa da, bu sıralar devam eden tepetaklak performansları şampiyonluk  play-off’una sürpriz bir takım sokabilir. İçerde oynayacakları Manisaspor ve (32.haftaya kadar direnirse) Samsunspor Bank Asya’nın en önemli adayı konumunda ve şiddetle puan almak isteyen takımlar. Deplasmanda oynayacakları Belediye ve Karabük maçlarında da ev sahibi takımların muhteşem iç saha performanslarına dikkat çekmek gerek. Tabi bu normal şartlarda gerçekleşme ihtimali olan bir sürpriz. Bu sürprizin Federasyon ve yayıncı kuruluşun hiç hoşuna gitmeyeceği aşikar o yüzden ona pek ihtimal vermeden Avrupa Ligi play-off’una geçelim.

Fikstürde de görüldüğü üzere kilit takım; İstanbul Büyükşehir Belediyespor. Sıradan başlayalım;

Eskişehirspor’un  dış sahadaki Antalya ve Kayseri maçlarından galibiyet çıkartacağına pek ihtimal vermiyorum. İç sahadaki Antep ve Mersin maçlarının mutlak favorisiler. Tahminim sezonu maksimum 52 puanda sonlandırırlar.

Gençlerbirliği ise rakiplerimiz arasında en kötü fikstüre sahip takım olarak dikkat çekiyor. İç sahada bugün Trabzon’u konuk edecekler galibiyet çıkarmaları zor gözüküyor. Ordu ve İBB gibi ilk 8 hedefi kovalayan takımlarla deplasmanda oynayacaklar. Birde iç sahada 33.hafta Manisaspor maçları var onunda zorluk derecesini Manisa’nın küme düşme durumu belirleyecektir. Tahminim Başkent temsilcisi lig sonunda 50 puanı aşamaz.

Veeee Bursaspor :) Sıralamaya göre yorumlayalım dedik yanlış anlaşılmasın. Yarın ki 3 puan cepte diyebiliriz. Ardından çok kritik bir Kadıköy deplasmanı. Açıkçası boş döneceğimizi düşünmüyorum. Biz Ankaragücü ve Bugsaşspor ile oynarken Fenerbahçe bu dönemde Galatasaray ve Samsunspor ile oynayacak. Bu durumun bizim direncimizi daha da arttıracağını düşünüyorum. Ardından Antalyaspor deplasmanı. Muhtemelen bizden bir hafta önce Ankaragücü’nü yenen Antalyaspor ligde kalır ve hedefi olan Bursaspor bu maçı alır ve yine son hafta evimizde Gaziantep’i geçerek ligi en kötü 52-53 puanda bitireceğimizi düşünüyorum.

Sivasspor’un da ilk 8 akibetini belirleyecek olan maç Manisa deplasmanı olacaktır. Manisa üst üste Beşiktaş ve Sivas’a yenilmesi halinde Bank Asya’ya ‘merhaba’ der.

Hedefte sapma olmazsa ligi 5.bitirmemiz pekte zor değil. Biraz kehanetlerle devam edelim yazıya. Bu durumda rakibimiz ligi 8.sırada bitiren takım olacaktır. Bununda Sivas mı yoksa İBB mi yoksa alttan sürpriz bir takım mı olacağını zaman gösterecek. Şahsi tercihim kesinlikle Sivasspor olsun, ligde iki maçtada kaybettiğimiz Sivas’a futbolcuların daha bi hırsla motive olacağını  ve eleyeceğini düşünüyorum. Avrupa Ligi grubunun 1.liği için ise rakip Eskişehir-Gençlerbirliği eşleşmesinin kazananı olacaktır. Denk güçteki iki takımdan kazanan Gençlerbirliği olur bana göre. Ve Play-off şampiyonluk grubunun 4.sü olacak olan Beşiktaş’ın rakibini Bursaspor-Gençlerbirliği finali belirler. Bu sezon iki maçtada Gençlerbirliği’ne inanılmaz üstün oynadık Ankara’da son 10 dakikada yediğimiz gollerle puan bıraksakta hedefe yürüyen bir Bursaspor, Beşiktaş’ın rakibi olur.

UEFA Avrupa Ligi’ne gitmek için final maçı Beşiktaş  ile, şimdiden heyecan bastı :)  Hem bu sezon kaybedilen iki maçın hesabının kapatılması hem de rakibi Avrupa Kupaları’nın dışında bırakarak sportif  darbenin yanı sıra maddi bir darbede vurmak oldukça işimize gelecektir. (Hoş Beşiktaş bizi geçse dahi mali kriterler onları Avrupa’dan men edebilir, yazdığım senaryo gerçekleşirse böyle bir durumda hak finali oynayan takıma geçer herhalde. Neyse bekleyip görelim)

Avrupa yolu için bir de Türkiye Kupası yolu var elbette. Rakip Bugsaşspor, ne kadar saygı göstermeliyiz desekte çeyrek finale yükseldik bence. Bizle beraber çeyrek finale gelecek takımlar muhtemelen Galatasaray,Trabzon, Karabükspor, Eskişehir, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Kayserispor olur. Hedefe yürümek istiyorsak artık rakip gözetmeden iyi oynayıp kazanmamız lazım ve ben bu kupayı oldukça ciddiye aldığımızı düşünerek en kötü bir final oynama başarısı bekliyorum.

Yolumuz açık olsun, yazıda kullandığım resimler UEFA'yı kaçırdığımız 2008-2009 sezonuna ait umarım ters etki yapmaz bu totem :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder