24 Mart 2012 Cumartesi

- Hocam el var ? - ''Burası İstanbul, eller Özgür (!)''

Trabzon mağlubiyetinin ardından oynadığımız 8 maçlık seriyi 6 galibiyet 2 beraberlik ile geçen takımımız bu seriyi maalesef Kadıköy'de sonlandırmak zorunda kaldı. Zorunda kaldı diyorum çünkü Özgür Yankaya yardımcıları ile birlikte maçı o kadar güzel hediye etti ki herkes hayretler içinde izledi. Oyuncularımız bile...

İlk yarıda henüz 10.dakikada Serdar Aziz ile attığımız gol kalkan bir bayrakla heba edildi.  Fenerbahçe savunması ile aynı hizada bulunan Serdar'ın hemen arkasındaki yan hakem nasıl olduda Serdar'ı önde gördü veya görmek zorunda kaldı anlamak güç. Serdar geçen senede Kadıköy'de ağları sarsmıştı ancak o gol haklı olarak ofsayt gerekçesi ile iptal edilmişti.

Herkes Fenerbahçe'nin ilk yarıyı forse edeceğini ve erken goller bulucağını düşünüyordu maçtan önce ancak olaylar hiçte öyle gelişmedi. Dengede giden maçta arka arkaya yapılan talihsiz hatalar kalemize golü getirdi. Önce İbrahim'in hatasıyla başlayan pozisyonda Basser'in frikik yaptırması ve barajdan dönen frikikten sonra ceza sahamıza doğru doldurulan topta Serdar Aziz'in topu Alex'in önüne indirmesi sonucunda golü yedik.

İkinci yarıya skor avantajı ile başlayan Fenerbahçe koca 45 dakikayı zaman öldürmeye oynadı. Eminim ilk golü bulan biz olsaydık biz bile deplasman takımı olmamıza rağmen 1-0'a bu kadar yatmazdık. İkinci yarı ise hakem hatalarının yanı sıra talihsizliklerinde arttığı devreydi. Önce Pinto'nun uzaktan nefis şutu üst direkte patladı, ardından Sestak sağ çaprazdan girdiği ceza sahasında plase vuruşu ile direğe takıldı.

Tabi bu iki pozisyon arasında öyle bir penaltımız es geçildi ki, bir hakeme ''git Bursaspor'u bu maçta engelle'' desen daha iyisini yapamazdı. Adem'in ceza sahasına kestiği topu Ziegler el ile kesti ancak pozisyonu hem orta hakem hem yardımcı hakem müsait açılarda pozisyonu gör(e)emediler.


Oyuncularımız hakkında tek tek yorumlamaya ise maçın ardından sıcağı sıcağına yazmayı çok doğru bulmuyorum. Ama şunu çok net söyleyebilirim ki Turgay Bahadır'a sezon sonu şampiyon apoletine yakışır bir uğurlama ile veda edilmelidir. Can Yücel'in dediği gibi ; ''Olmuyorsa zorlamayacaksın'' Yanına Vederson'u eklemeyi unutmayalım...


Ayrıca belirtmeden geçmeyim, Barış Örücü'nün süre alması beni oldukça umutlandırıp mutlu ediyor. Sıkı çalışırsa ve eline geçen fırsatı iyi değerlendirirse önümüzdeki sezon bu takımın bankosu olabilir.


Son söz tabiki bayan taraftarlarımıza, Bursaspor'un peşinden 5 otobüs İstanbul yoluna koyulan ve ''Cezalı olduğumuzdan değil, sevdalı olduğumuzdan geldik'' pankartının hakkını sonuna kadar veren tüm bayanlarımızı tebrik ediyorum. İyi ki varsınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder