5 Mart 2012 Pazartesi

Heyecanlandıran Takım

"Artık hedef Karabük maçta daha farklı bir tribün olacak malum sebebini anlayamadığımız bir ceza aldık yine. Oyun yapısı olarak Samsunspor'a benziyor hücum anlamında Karabük Shelton-Ekigho ve Gekas-Mehmet Yıldız benzerliği olarak ama Karabük daha derli toplu, daha sıkı, mücadeleci ve iyi bir kaleciye sahip. İnşallah bu maçı da alarak 4te 4 yapacağız ilk kez. Hadi bakalım, rastgele!"

Samsunspor maçından sonra yazdığım yazıyı bu satırlarla bitirmiştim. Kendi yazdıklarımı değerlendirerek başlayayım ; Oyun yapısı olarak Samsunspor'a gerçekten benziyor derken biraz daha hücumu düşünen bir Karabük bekliyordum en azından topu tamamen bize verip, boşlukları değerlendirmek isteyen değil. Nitekim istediklerini yaptıklarını söyleyebiliriz oyunun başında belalımız Cernat, bir başka model pır pır Shelton ile pozisyon yakaladılar ve değerlendiremediler. Buraya kadar tahminim tutuyor diyordum ki Batalla'nın golünden sonra ne derli topluluk ne mücadelecilik kaldı sadece Tomic'in iyi bir kaleci olduğu gerçeği vardı ki en azından 5 olmamamızı engelleyebildi.

Oyuna neden böyle başladık? Demiyorum aslında normal bir başlangıçtı Cernat'ın kaçırdığı pozisyonda ayaklar birbirine girdi, karambol pozisyon Carson'un da bu takımın bir parçası olduğunu kabul edersek çok önemli değil. Shelton'un pozisyonu da da Hakan Aslantaş'ın birkaç pozisyon önce aldığı darbenin acısına bağlıyorum. Belini tuta tuta koştu uzunca bir süre. Bundan sonrası son haftaların Bursaspor'unun karbon kopyası şeklinde geçti.

Wederson bu takımın en çok eleştirilen oyuncularından biri gün geliyor ağzıyla kuş tutuyor ama yaranamıyor. 2 gol, 4 asist ile oynuyor bu sezon maç boyu attığı sprintlerin haddi hesabı yok bu kadar efora bağlı olarak savunmada hatalar yapabiliyor lakin savunmada teknik anlamda yetersiz ayaklar sebebiyle oyun kurucu gibi oynadığı atlanıyor bana kalırsa. Bir sol bek bu kadar topu oyuna sokuyorsa saygı duymak gerekiyor. Öyle de birşey var ki bu adam Türk statüsünde oynuyor hani bakıyorsun lig anlamında kıyaslayacağın Hasan Ali, Hakan Balta, İsmail Köybaşı gibi alternatiflerin hiçbiri bundan daha efektif değil takımı için yabancı sol beklerle kıyaslayınca da Ziegler ve Cech ne kadar kağıt üstünde daha iyi oyuncular olsa da Wedo'dan O'ndan iyi performans sergilemiyorlar. Zaman zaman değişik tercihleri olsa da oyun içerisinde Wedo'nun kıymetli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Derin bir değerlendirmeden sonra gol yine Wedo'nun ortasıyla geldi bunu belirtmek lazım kafayı vuran da tabi ki "Hava toplarının usta ismi" Batalla'ydı. Üst üste net kafa vuruşlarıyla attığı gollerle yine, yineden, tekrar tekrar hayran bırakmaya devam ediyor Arjantinli.

Aslında gole kadar 2 net denebilecek pozisyona girdik "Ekmeğini taştan çıkaran adam Pinto" nun sayesinde birini kendi kaçırdı birini Sestak kaçırdı. Sestak'ın kaçırdığı pozisyonda verdiği pas estetik görünümlü estetikten çok uzak bir pastı bunu da eklemek lazım. Bu boyda ki adama yakışmıyor bu hareketler ama seviyor çocuk ne yapalım? 3. zorlamasında golü buldu Sestak'tan seken sahipsiz topu evlad edindi, Karabük kalesinin nüfusuna kayıt ettirdi. Pinto geldiğinde neredeyse herkes için "Piyango"ydu. Hem Bursaspor için hem de rakip takım savunmaları için ve bu piyango amorti olmanın çok çok ötesine geçti haliyle de kendisine artık "Özel" önlemler alınmaya başlayacaktır. Bu özel önlemler Türkiye'de genel de tekme-tokat-çekme manasına geliyor. Böyle oynanmaya başladıkça da bu duruma alışana kadar birkaç maç tekrar düşük performans sergileyebilir. Karabük maçının sonlarına doğru iyiden iyiye bu muammeleyi gördü zaten ve oyunu sakatlandığı için terk etti. Kendi açıklamasına göre "Pek ciddi birşeyi yokmuş ama asıl bugün belli olacakmış."

İkinci yarıya da Karabükspor hızlı başlar gibi oldu bunda biraz Ozan İpek'in üst üste kaybettiği topların etkisi var ki Ertuğrul Hoca'nın Ozan'a tepkisiyle işin rengi tekrar Bursaspor'a döndü ve Pinto'nun "Gol Kardeşi" N'Diaye Pinto'nun asistini gole çevirdi. Bu sezon attığı 3. golü oldu bu N'Diaye'nin aslında hava topları geliştirmesi gereken bir özellikle N'Diaye için ama 3 golün 2 tanesini de kafayla attı, golden daha güzeli golden sonra verdiği tepkiydi eminim birçok kişiyi golden daha fazla sevindirmiştir bu genç kardeşimizi yaptığı "Timsah Yürüyüşü" . Takıma aidet hissetme anlamında N'Diaye'nin bambaşka yeri var bundan eminim. Olduğu takımdan, bulunduğu konumdan fazla fazla memnun olduğu anlaşılabiliyor.


Oyunun bundan sonrası rolanti şeklinde geçti zaten Karabükspor o kadar silikti ki kaçırılan pozisyonlarda biraz onlarında etkisi var diye düşünüyorum, öylesine pozisyonlar öylesine rahatlık içerisinde kaçtı tabi Sestak'ın son vuruş tutukluğu, Turgay'ın da sezon genelindeki kayıp görüntüsünü de ekleyince 3-0 günün skoru olarak puan tablosuna geçti.

Böylelikle Karabükspor'un lige çıkışından bu yana ilk defa mağlup etmiş olduk, Ertuğrul Sağlam'ın ilk Karabük galibiyeti oldu ve Bursaspor başındayken yenemediği tek takım olarak Trabzonspor kaldı. Diğer yandan benim çocukluğumun kabusu olan Karabüksporlu Erdoğan'ı da hafızamdan silmem için değerli bir adım atıldı.

Bu maç sonucunda İ.B.B'nin de Gaziantep deplasmanında puansız dönüşüyle bu haftayı 8. olarak bitirdik. Bundan sonra kendi göbek bağımızı kendimizin kesebileceği bir maç oynayacağız haftaya, Eskişehirspor deplasmanındayız.

Eskişehirspor Ersun Yanal yönetiminde düzlüğe çıkmış gibi gözüküyor ama ben pek öyle düşünmüyorum açıkçası biraz fikstür avantajı biraz da Fenerbahçe'nin deplasman performansına bağlıyorum ama ne olursa olsun Bursaspor-Eskişehirspor rekabetini düşündüğümüzde bambaşka maç olacaktır. Ersun Yanal ile daha hücum düşünen bir takım olması sonrasında en çok performans yükselten oyuncu Kamara ama bizim takımda ona uygun boşluklar olmayacaktır bunu Shelton ve Ekigho'nun performanslarına bakıp söyleyebiliyorum ama Kamara'da tecrübe olarak ikisini de paketler bunu da eklemek lazım. Savunma hattı nasıl kurulacak merak ediyorum. Basser'in sakatlıktan dönüşü sonrası herhalde formayı alacaktır Hakan'dan. Savunmanın ortasında Kaptan'nın yükselen bir formu var ve Eskişehirspor Diego ve Batuhan ile hava toplarında etkili olabiliyor. Serdar performans olarak maalesef diğerlerinden daha geride kalıyor son haftalarda ama O'nun sadece "Serdar" olması bu takımda ilk yazılacak oyuncu olması için yeterli bence ama ben Hoca'nın İbrahim Öztürk- Ömer Erdoğan ikilisini bozacağını düşünmüyorum. Kabus gibi geçen ilk yarıdan sonra bambaşka bir havaya girdi Şehir, bu hafta da bu havanın bizi nereye kadar taşıyacağının en ciddi sınavlarından birine gireceğiz. Eskişehir deplasmanında 3 puan ile dönebilirsek Kadıköy deplasmanında da puan alır bu takım o zaman da bambaşka şeyler konuşabiliriz. Hadi bakalım, Rastgele!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder