22 Mart 2012 Perşembe

Hesap Zamanı


Ligin bitimine 3 hafta kala daha da belirginleşiyor her puan tablosuna, fikstüre baktığımızda puan hesabı yapma isteğimiz malum hala matematiksel olarak 4. olma şansımız olduğu için bir heyecan oluyor ve buna uygun olarak 0-1-3 rakamlarını ekleyip, çıkarıp duruyoruz.

Gerçi ben takımın ilk 4 playoffu oynamasını istemiyorum. Trabzonspor ve Beşiktaş'ın 53 puanı olduğunu düşünürsek 2 sinden birinin yerine ilk 4 e oynama şansımız var özellikle Trabzonspor'un fikstürüne bakıldığında bu olmaz gibi gözükmüyor tabi bizim bütün maçları kazanmamız dahilinde oluyor bu (Burasının Bursaspor Blogu olduğunu düşünürsek tabii ki 3te 3 yapacağız :) )

Trabzonspor'un yerine playoffa girdiğimizde rakiplerimiz Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş olacak puan olarakta ucu ucuna girdiğimiz için maksimum 3. sıraya çıkabiliriz diye düşünüyorum. 3. bitirdiğimizde UEFA ön elemelerinden 2 tur oynuyorsun. Bu durum herşeyin iyi gittiği düşünüldüğünde gerçekleşen bir olay bir de bıçağın diğer yüzü var, orta sahamızın üst düzey olmadığını biliyoruz, yaş ortalaması da çok yüksek olmadığı için kırılgan da bir yapımız var üst üste alınacak 2 playoff mağlubiyeti sonrası sudan çıkmış balık gibi çıkabiliriz playofftan 4. ve 5. nin oynayacağı maça ayrıca işin bir de Türkiye Kupası ayağı var. Playoff maçları oynanırken Ziraat Kupasında çeyrek finalden itibaren maçlar oynanacak, iç sahada kaybedeceğimiz bir Beşiktaş maçından sonra gerek tribünün gerekse takımının rakip kim olursa olsun Çeyrek Finale konsantre olması çok kolay olmayacaktır öyle ki bu sene bunu 2 kez yaşadık.

Türkiye Kupası bu sene için asıl hedef olmalı çünkü Kupayı alan takım direk playofftan başlıyor UEFA elemelerine yani 3.lükten daha prestijli Avrupa için ki 86 yılından bu yana almadığımız bu kupanın şehire katacağı havada bambaşka olacaktır.

Playofflarda medyanın istediğinin şampiyon olacağını düşünüyorum. O dönem Bursaspor biraz iyi gitse Kadıköy, İnönü, Telekom galibiyetleri olsa transfer olmayan oyuncumuz kalmayacağından eminim mesela "Cimbom'da Batalla sesleri", "Kocaman, Ozan için geliyor", "Kartal'da Almeida yerine Pinto" gibi başlıklar altında oyuncuların zihinlerine tecavüzler olacaktır muhakkak.

5-8 playoffu oynadığımızda durum daha başka olacak kadro kalitesi olarak birbirine yakın takımların mücadelesinde daha fazla "Camia" görüntüsü çizen takımın bu playoffu 5. bitireceğine inanıyorum. Bunun içinde Bursaspor en önemli aday tabi playoffa kaç puan ile gireceğimizde önemli. Bu maçlarda daha az yıpranacağımızı ön görüyorum ki bu Ziraat Kupası içinde avantaj, 4.-5. maçı içinde öyle.

Sözün özü ilk 4e girmek prestij anlamında daha güzel dursa da işin detayları bence Bursaspor'un aleyhinde olacak gibi. 5-8 Anadolu Playoffunu lider bitirmeyi hedef koyup, Ziraat Kupasında gidebileceğinin en ilerisine gidilmeli. Bakalım Cuma günü kura sonrası belki bu hedefler revize edilebilir ama şimdilik bu daha mantıklı gözüküyor bana ama hepsinden önce hedef hafta sonu Kadıköy'den 3 puan ile dönmek olmalı.

Kadıköy demişken o maçla ilgili de birkaç birşey yazalım. Bildiğiniz üzere Kadıköy de maçı sadece Bayanlar ve Çocuklar takip edilebilecek, renktaşlarımın büyük çoğunluğu bu duruma deplasman yapılamayacağı için üzülüyor ama bence Bursaspor için büyük avantaj oluşturuyor. Fenerbahçe, Kadıköy'de kötü futbol oynayacaksa bile taraftarının baskısıyla genel olarak şahane bir 30 dakika oynuyor ama bu maçta taraftarın anlamda katkı koymayacağını düşündüğüm için işimiz daha rahat olacak. Kondisyon olarakta Fenerbahçe son dönemde düşüş gösterirken bizim ivmemiz yukarı doğru yani maçın 60. dakikasına beraberlikle girebilirsek gecenin sonu Yalova'da bitebilir bizler için. Bakalım Ozan İpek'in durumu şüpheliymiş muhakkak formuz Gökhan Gönül karşısında fizikli bir Ozan olması Fenerbahçe'nin hücuma çıkmasını engelleyecektir ama Ozan'ın oynamaması durumunda da Hakan-Wedo ikilisinden sol kanat göreceğimizi düşünüyorum. Bakalım 1 puan da önemli ama Kadıköy'de 3 puanı özledik malum 1 sene ara verdik, Haydi Rastgele!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder