20 Mart 2012 Salı

Kazanan Her Zaman Haklıdır; O Kadar Da Değil!


Ankara bize yaramadı önce Ankaragücü ardından Bugsaş Spor maçlarında oynadığımız futbol Samsunspor, Karabükspor, İBB maçlarından sonra Bozkır gibi geldi halbuseki bu maçlar halı saha maçı olsaydı ve bu futbolcular alalade karşı karşıya gelmiş olsalar çok farklı futbol ve skorlarla bitmesi gereken maçlardı bunlar.

Maça klasik diyebileceğimiz bir kadroyla başladı Ertuğrul Sağlam genç diyebileceğimiz sadece Mehmet Sak vardı ki O da tercih değil zorunluluktu malum Ozan İpek'in hesabı Kadıköy'le dinlendirilmesi gerekiyor. Hedefi Ziraat Kupası gösteren bir takımın endişeye mahal bırakmayacak bir kadro ile sahaya çıkması anlaşılabilir birşey ama sahada oynayan oyuncuların bu işin ciddiyetine girmeyerek bizleri endişenin dibine sürüklemeleri kabullenilebilecek birşey değil. Hadi Ankaragücü'nde bu tip bir futbol oynamamış olsak belki bugün mazur görülebilirdi ama ligin en zayıf ekibine karşı 90. dakika da gülen bir takımın 2 klasman altında bir ligte oynayan bir takıma maçı uzatmalara götürmüş olması ondan da ziyade bu 90 dakikayı sadece tek 1 pozisyona girerek bitirmiş olması kabullenilecek bir durum değil.

Neden değil? Yanlış anlaşılmasın bu takım futbol oynayıp maçı kaybetseydi futbolun olağan durumlarını kabullenmek daha kolay ama işini gücünü bırakıp tribüne koşana, günün ortasında mesaisinden kaçamak yapıp Bursaspor taraftarına daha fazlasını vermek zorunda 5. Şampiyon Bursaspor. Öyle ya bu futbolu yayınlayan A Haber bundan sonraki turda maçımızı yayınlamasa birşey diyebilir misiniz? Benim maçı sonu yorumum 120 dakikamı ziyan olduğu yönündeydi o saatte yayında olan kadın programlarının bizim maçtan fazla rating aldığına bahse girerim. Yada bizim maçı saat 13.00'te oynatan TFF'ye diyebilecek birşey var mı? Prime Time denilen akşam kuşağını hak edecek bir futbol oynayacaksın ki istemeye yüzün olacak zaten sana karşı olan bir önyargı var.

Futbola gireyim diyorum ama takım girmedi ki ben gireyim. Sadece kısa kısa geçiş yapayım. *Pinto parmak ısırtmaya gelmeden önce "İlk Bonservis ödeyen Kulüp Bursaspor" propagandasını yapan Basın'a her golde mesaj göndermeye devam ediyor.
*Batalla çabalaya devam ediyor Fenerbahçe maçı öncesi sahada 120 dakika oynamaması gerekiyordu ama maalesef, koparamadık gitti.
*Ertuğrul Sağlam'ın sağlamcı oyun anlayaşına sözüm yok normal 75. dakikada da olsa 4-4-2 ye geçiş yapıyor berabere giden maçlarda ligin telafisi var diye bugün kıvrandım durdum Pinto-Bangura aynı anda sahada olsun diye ama bu riski almadığı için kendisini çok eleştiremiyorum öyle ya 1 ters top gelse, takım elense hesabı verecek kendisi o yüzden istediği sistemde oynatır bana göre ama 20. dakikalarda sarı kart gören N'Diaye'nin uzatmalarda dahi oynamasını eleştiriyorum çünkü N'Diaye sahada ruhuyla oynayan, fiziği yüzünden de savunma işinin kurnazlıklarını saklayamayan bir oyuncu 2. sarı kartı hep cebinde bu sebepten ki Bugsaş kontra atağa çıkarken Adem'in yokluğundan genelde o karşılıyor rakibi zaten Hakem bir pozisyonda es geçti de diyebiliriz 2. sarıyı. Kurallardan tam emin değilim ama Kadıköy'e onsuz çıkmak zorunda kalabilirdik. Dün A2 de oynatılmayan Barış Örücü yada Musa oynayabilirdi en azından 70 sonrasında.
*Turgay şuan takımın en formsuz oyuncusu, kararları ve hareketleri gün geçtikçe yavaşlıyor tamamen özgüvensizliğinin getirisi olarak bakıyorum bu duruma. 1 pozisyon önce düşünmediği Bangura'nın kıyağını da unutmasın. Üzerinde baskı bulunmasına rağmen kaleye vurmayıp Turgay'ı düşünmesi Bangura'nın net kıyağıdır Turgay'a. Bangura'nın da aldığı zamanı öyle yada böyle pozitife çeviriyor olması beni O'nun hakkında olumsuz düşünmemeye itiyor. Ya atıyor ya attırıyor dakika başına ligin en verimli oyunculardan biri olmaya devam ediyor.

Şimdilik bu kadar, kendimden beklemediğim derecede sert oldu bu yazı ama öyle bir hale soktu ki bugün takım beni haftasonu Fenerbahçe maçını izlemesem mi? Diye düşündürttü. Bakalım durulmam gerekiyor ama yenmek-yenilmek birşey değilde bu formayı giyen oyuncuların formanın ağırlığının farkına varmamaları beni üzüyor olay tamamen bundan ibaret. Saygılarımla!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder