12 Mart 2012 Pazartesi

İş Kazası


Açık söylemek gerekirse Eskişehirspor maçının bu kadar zor olacağını düşünmüyordum, Ankaragücü ve Fenerbahçe maçında izlediğim Eskişehirspor'un bize karşı daha yüksek dirençle oynayabileceğini düşünmüyordum lakin maçın genel hakimi Eskişehirspor gibi gözüküyordu.

Maça Karabük maçının 11 iyle başladı Ertuğrul Sağlam, Basser'in yerine sağ bekte Hakan Aslantaş görev alıyordu Erkan Zengin'in karşısında Basser'e de bir parantez açmadan geçmeyeyim. Basser gelmeden önce yeteneklerinden ziyade istikrarının altını çizmiştim ama biz O'ndan şimdiye kadar benim beklediğim devamlılığı alamadık. Önce Afrika Kupası Elemeleri için gittiği milli takımdan sakat döndü, ardından Afrika Kupası'nda yine yoktu ve yine hazırlık maçından sakat döndü. Bu sene onun için yoğun bir sene olduğu söylenebilir ve bunun ceremesini Bursaspor çekti,çekiyor maalesef.

Oyun anlamında Bursaspor benim beklediğim gibiydi 20*25 dakika kadar oyunu tutmasını bekliyordum ama Eskişehirspor beklediğimden 1 tık yukarıdaydı böyle olunca da bu 20*25 dakika 30*35 dakikaya kadar çıktı. Özellikle ligin benim için en değerli oyuncusu Alper Potuk'un performansı, topla becerisi hatta bu becerisine biraz daha tecrübe katabilseydi Eskişehirspor'un onun mimarlığını yaptığı pozisyonlarda gol bulması içten bile değildi. Erkan Zengin'de topla hareketli olunca savunmamızın pozisyon alışında defalarca hata oldu ve Wederson'un savunduğu kanattan net ataklar buldu Eskişehirspor. Öyle ki bir pozisyonda Veysel öyle vurdu ki topa kalede de İngiliz kaleci "Scott Carson" olunca "İşte Premier Lig Bu!" dedim içimden ama pozisyonun tekrarında Veysel'e pası veren Serdar'ın ofsayt olduğunu gördüm. Sarı çizgi yok ama ben öyle gördüm pozisyonu tekrar izleyin. Bu dakikaya kadar iki cılız şut ve Diego'nun çataldan dönen bir frikiği vardı ama buna rağmen ilk yarıda etkisiz gözüken Bursaspor'un Ozan İpek ile daha net bir gol kaçırdığını söylemek mümkün. Yani Bursaspor orta sahada Eskişehirspor'u bozamadı ama savunma olarak daha diri durdu ilk yarıda ve Ozan'ın ayağından da daha net bir pozisyon kaçırdı.

İkinci yarıya ilk yarının yok isimlerinden Adem-Musa değişikliği ile başladı Ertuğrul Sağlam ki altını çizmek lazım artık oyuna müdahele etme konusunda daha aceleci davranıyor Hoca. Musa'nın oyuna girmesi birçoğumuz için umut vaad eden hareket olarak gözükse de daha 2. yarının başında Kaptan'ın kendi kalesine attığı gol ile bütün oyun planları bozuldu. Maç kadrosunu gördüğümde Ömer Erdoğan'ı stoperde gördüğümde şöyle yorumlamıştım. "2-3 haftadır takım iyilerinden ve bugün ligin en golcü stoperi, duran toplarda tehlike arz eden Diego'yu tutmak için biçilmiş kaftan" Ama futbolun cilvesi Diego ile boğuşurken kendi kalesine net bir gol attı.

Golden sonra üzerimizde ki baskı kalktı sanki Musa biraz daha dikine oynadı her ne kadar yeterli olmasa da bu bile takıma ivme kazandırdı. Mesela Musa'nın kattığı ivmeye diğer bir yok isim Sestak'ta katkı koyabilseydi Erkan Zengin ve Dede'nin bu kadar hücuma katkı koyması engellenebilirdi hem de yine sadece Ozan'ın kanadına bakmazdık ki Sestak etkisiz olunca alan daraltılacak tek yer sol kanadımız oluyor orada da Ozan birebir adam eksiltmede yetersiz olduğu için istediğimiz hücum varyasyonlarını sergileyemiyoruz. Bir müdahele de Sestak'a ivme kazandırmak için geldi Ertuğrul Hoca'dan Hakan-Basser değişikliğiyle ki gol de bu değişiklikten sonra geldi. Sestak ilk defa bir kanat oyuncusu gibi ortaladı belki ve Pinto'nun beraberliği getiren golü geldi ki bu O'nun 4. golü oldu.

İkinci yarıda akılda kalan 2 golün dışında Ömer Erdoğan'ın 2. golü bulmasını engelleyen Carson vardı. Gerçekten çok kıymetli bir kaleci Scott Carson Euro 2012 yaklaştıkça bir ürperme alıyor içimi. Ve İbrahim Öztürk'ün kafayla dokunuşunu çıkaran genç kaleci Kayacan vardı. Maçın hakemine gelince de genel olarak iyi bir görüntü çizdi gibi gözükse de genel olarak ev sahibi ekibin faydasına düdükler çaldığı söylenebilir. Mesela Pinto'nun sol çizgi de Ediz'i geçip, kıskaca alınıp düşürülmesine nasıl kart çıkarmaz bunu hala anlamış değilim. Hem net bir pozisyonu kesti hem de kıskaç yaptı ama karar devamdı. Ve yine aynı pozisyonun devamında kullanılan serbest vuruşta Ömer Erdoğan'a sarılan Eskişehirspor oyuncusuna rağmen karar devam oldu. Sağolsun Lig Tv bu pozisyonların çok üstünde durmadığı için özet görüntülere koymamış ikisini de daha detaylı değerlendirme yapamıyoruz ama dikkatlice bir bakın bu pozisyonlara olurda denk gelirseniz.

Sonuç olarak 8. girdiğimiz haftayı 7. bitirme şansı taşıyoruz bu yazının yazıldığı saatlerde zira daha Trabzonspor-Sivasspor maçı oynanmadı ve Sivasspor ile aynı puandayız. Eskişehirspor deplasmanında 1 puan bence iyi sonuç bu maç muhtemel bir playoff maçının da provası niteliğinde oldu mesela playoffta oynadığımız maçtan da bu skor ile dönsek ben şahsen kar olarak görmem zira Şampiyon olduğumuz sene dahil Eskişehir deplasmanında 3 puan ile dönemedik bizim için zor, iyi hazırlanılan bir deplasman Eskişehir.

Haftaya Ankaragücü maçı var;muhtemel 3 puan uzak gözükmüyor ama rehavet yapmamak lazım zira şuana kadar Ankaragücü'nün gol yemediği 3 maçtan biri bizim maçtı. Başlığa da İş Kazası dedim zira gerek Ömer Erdoğan'ın kendi kalesine gol atmış olması gerekte 4 maç galibiyet üzerine bu beraberliği böyle yorumlattı tabi bir şartla bunun kaza olduğunun ispatını Kadıköy deplasmanda yapmak üzere. Haftaya Ankaragücü maçı var; Batalla kart sınırında maça dair altı çizilecek en önemli nokta bu herhalde.


Son olarak Eskişehirspor'un açtığı pankartı 2 pankartı "ES" geçmeyelim.İlki daha çok kendi başkanları Halil Ünal'a gönderme amaçlı açılan "Dik Duruş İbrahim Yazıcı" pankartı. Başkan'ın duruşunun Anadolu'nun önemli camialarından birinden onay görmesi bizim gururumuzu daha çok okşuyor diğeri de Sporda Şiddet Yasası'na karşı açılan "Troll" pankartı "Meşale yakmamız engellenemez" alt başlığı altında. İnşallah kimsenin başına birşey gelmez o pankart ve meşaleler sebebiyle.

1 yorum:

  1. Kalan maçların fb maçından sonra en zoruydu bence.. hatta ilk yarıdaki oyuna göre beraberlikte fena skor değil. Kalan maçları kazanıp 4. bitirme umudumuz devam etmekte. :)

    YanıtlaSil