14 Mart 2012 Çarşamba

Son 4’e Girerken


Son dört haftaya girerken ligde sezon sonu neler olacağı merak konusu. Sezon başı çıkarılan playoff statüsünden sonra hem şampiyonluk grubu, hem Avrupa ligi grubunda kimlerin olacağı belirsizliğini korumaya devam ediyor. Aslında playofftan ziyade beni küme düşme hattında oynanacak olan karşılaşmalar daha çok cezbediyor. Orada gerçekten neler olacağı tam bir muamma...

Şu ana kadar ligde kesinleşen Ankaragücü’nün küme düşmesi. Lige damga vuran en önemli olaylardan biri bu olay. Bir takım küme düşebilir tabiki de ama bu şekilde değil, Ankaragücü kesinlikle sahada değil masalarda küme düştü, 102 yıllık koca bir camiaya bu hiç yakışmadı. Umarım kardeş takımımız en yakın zamanda küllerinden doğrulur tıpkı bizim gibi...

Bu haftaki eskişehir beraberliğinden sonra dillendirmek istemesemde ilk 4 playoff şansımızı epey bir zora soktuk lakin eskişehirden 3 puan ile dönebilseydik şu anda ilk 4 için konuşuyor olabilirdik. Şayet kazansaydık 3.takım ile 7, 4.takım ile 5 puan kalıyordu aramızda. Kazanılan maç başına 3 puan verilen bir spor dalında aradaki farkta kapanmayacak cinsten olmayacaktı ama şuda bir gerçek ki Bursasporumuz bu yıl ‘kırılma’ diye adlandırılan maçlardan sadece kendi sahamızda oynadığımız İ.B.B. maçınından galip ayrılabildi. Diğer tüm maçlarda sonuç bizim için olumlu olmamıştı.

Ligde şu anda 43 puanla 7. sırada bulunuyoruz. Önümüzde Eskişehir(45), Gençlerbirliği(44); arka sıralarımızda ise Sivasspor ve İ.B.B. ile 43’er puanımız bulunuyor. Ligin bitimine dört hafta kala puan durumuna baktığımızda Şampiyonluk grubunda da olma şansımız varken ligi Nisan ayında bitirme ihtimalimizde yok değil.

Ben uzun zamandır bu kadar belirsiz bir lig yaşadığımızı hatırlamıyorum. En azından kimin nerelerde olduğu belli olurdu. Şu anda baktığımız zaman 10.sırada bulunan Orduspor’un 39 puanı olmasına karşılık küme düşme ihtimalide yok değil. Puanlar o denli yakınki birbirine her maç ayrı bir final havası niteliği taşıyor.

Hedefimizin playoffların bir tanesinde mücadele etmek ve Türkiye Kupasını kazanmak olduğunu düşünürsek, rakiplerimizin ise Avrupa Ligi playoff grubu için mücadele eden takımlar olduğunu söyleyebiliriz. Kısaca kalan maçlarına göz atacak olursak;

45 puan ile 5. sırada bulunan Eskişehirspor son maçında bizimle 1 puanı paylaşıp en azından aradaki puan farkını korumuş oldu. Kalan maçlarında ise Antalya(d), Gaziantep, Kayseri(d), M.İ.Y. ile mücadele edecek.

44 puan ile 6. sırada bulunan Gençlerbirliği son 4 haftada; Trabzon, Ordu(d), Manisa, İ.B.B.(d) ile karşılacak.

43 puan ile 7. sırada bulunan Bursasporumuz, , şayet son eskişehir maçından galibiyet ile ayrılsaydık şu anda 45 puanla 5.sırada olacaktık. Kendi kalemize gol attığımız bir deplasman maçından en azından boynumuz bükük ayrılmadık ve puan farkını koruyabildik. Kalan maçlarımızda ise Ankaragücü, Fener deplasmanı hemen ardından Antalya deplasmanı ve kendi sahamızda ligin son maçında Gaziantep’i konuk edeceğiz.

43 puan ile 8. sırada bulunan ve ligin kaderini belirleyecek takım ise Sivasspor olarak göze çarpıyor. Hem avrupa playoff’unu hemde küme düşme mücadelesi veren takımlarla mücadele edecek yiğidolar. Son 4 haftada Ordu, Manisa(d), İ.B.B., Samsun(d) ile oynayıp ligi tamamlayacaklar.

Diğer bir 43 puanlı takım İ.B.B. ise 9.sırada bulunuyor kalan maçlarında M.İ.Y.(d), bjk, Sivas(d), Gençlerbirliği ile mücadele edip sezonu tamamlayacaklar.

Yazımızın başlarında da belirttiğimiz gibi hangi takımın ne olacağı belirsizliğini korumaya devam ediyor. Güzel bir seri yakalayan, defansını sağlam tutup maçlarından puan ya da puanlar çıkaracak takımlar puandan çok daha fazla şey kazanacaklar. Kısaca diğer takımlara değinecek olursak;

69 puan ile lider Galatasaray playoffu garantileyen ilk takım olmuştu.

60 puanlı Fenerbahçe playoffu garantiliyen diğer takım.

52 puanlı Trabzonspor’un lider ile arasındaki puan farkı 17, 5.sıradaki Eskişehir ile arasında 7 puan fark bulunuyor.

50 puanlı beşiktaş 4.sırada Avrupa grubu ile arasında 5 puan fark bulunuyor.

39 puanlı Orduspor ise 10.sırada bulunuyor.

39 puanlı bir diğer takım ise 11.sırada bulunan M.İ.Y.

12. Kayseri’nin puanı ise 37.

37 puanlı bir diğer takım Karabük ise 13.sırada.

14.sırada bulunan Gaziantep’in puanı 36 küme düşme potasının sadece 4 puan üstünde.

15. Antalyaspor ise 35 puanla küme düşme potasından 3 puan uzakta.

Kümede kalma mücadelesi veren takımlardan,

16. Manisaspor puanı 32.

17. Samsunspor puanı 30.

Ankaragücü ise 11 puanla 18.sırada...

Son 4 haftaya girerken kabataslak ligin görüntüsü bu şekilde. İlk 8'den ziyade son 8’in mücadelesi daha çekişmeli olacak. Hiç bir maç kolay değil...

Bursasporumuz içinse playoff grubundan ziyade hedefimizi Ziraat Türkiye Kupasında kalan dört maçı almak olarak belirleyelim. Böylelikle hem Avrupa’ya en kestirme yoldan gidelim hemde uzun zamandır hasret olunan Türkiye Kupasını kazanalım. Playoff maçlarını da formaliteden oynayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder