20 Mart 2012 Salı

Konsantrasyon patlaması Kadıköy'e...

Cumartesi - Salı olmak üzere 4 günde iki Ankara ekibi ile zorluk derecesi 'düşük' olması beklenen ancak beklendiği gibi olmayan iki maça çıktık. Neyse ki korkulan olmadı ve kayıpsız atlattık. Önce Ankaragücü'nü Pinto'nun son dakika golüyle yenip ligde 5.liğe çıktık. Ardından Bugsaşspor'u uzatmalarda Pinto ve Turgay ile bulduğumuz iki golle geçerek kupada çeyrek finale çıktık. Bu maçlarda dikkati çeken en önemli sorunumuz ''konsantrasyon eksikliği'' idi. Rakiplerimizden birisi kardeşimiz Ankaragücü seneye Bank Asya'da mücadele edecek, diğeri ise İkinci Lig B kategorisi takımı Bugsaşspor olunca haliyle futbolcu milleti maçın havasına adapte olmakta sıkıntı çekiyor.

Bu iki maçtada en önemli eksiğimiz konsantrasyondu. Maça baskılı başlayıp skor avantajını ele geçirdikten sonra oyunu kontrolünde tutmak varken biz iki maçtada zor yolu tercih ettik. Bu iki maçta yanımıza almayıp bir köşede biriktirdiğimiz konsantrasyonu cumartesi akşamı Kadıköy'de  ortaya çıkartıp maça daha fazla asılmalıyız.

Bugün Ertuğrul Hocamızın kadro seçimi aslında şaşırtmadı. Kupaya verdiği önemi ilk Şanlıurfa sınavındaki kadro ile gözler önüne seren Ertuğrul Hoca bugünde as kadroyu sahaya sürdü. Ancak Ankaragücü maçını  gerektiği kadar ciddiye almayan takım, ders almamış bir şekilde yine sahadaydı. Maça etkili başlayan Bugsaş ilk dakikalarda bir gol atabilseydi bize bu maçı 90 dakikanın sonunda galip kapatırdık muhtemelen. Ancak 5-8 play-off unu garantilemenin verdiği rahatlığın bu maça etki ettiğini düşünüyorum. Misal Bursaspor bu maça ligde 12.sırada ve play-off tan uzak bir konumda çıksaydı, Bugsaş'ı darmadağın edebilirdi.

Tabi ki kabahati sadece futbolcularda görmek yanlış olur. Yenikent Asaş Çayırında bırakın futbol oynamayı koyun bile otlamaz. İkinci yarıdaki bir pozisyonda son çizgide Hakan Aslantaş topa hareketlenmek için bir hamle yaptı ancak kramponu zemindeki toprağı söktü attı resmen. Hatta twitter'da Hasan (Bahar) yazmış o pozisyonun üstüne ''Hakan sahada patinaj yaptı'' diye.

Tüm olumsuzluklara rağmen uzatmalara taşınan maçta 93.dakikada Pinto ile öne geçmeyi başardık. Asisti genç wonderkid adayımız İsmail Haktan'ın yaptığının altını çizmeliyim. Hatta maç içerisinde İsmail'e ceza sahasında  yapılan hareketinde penaltı olduğunu düşünüyorum.  Maalesef hakem o pozisyonda faulu İsmail'in yaptığına hükmetti.

Pinto dedik, Şilili atmaya devam ediyor. Nazar değmesin 7 gole ulaştı Bursaspor forması altında. Maç esnasında twitter'da da yazmıştım; ''Bu gidişle İbrahim Yazıcı kongre salonuna bir elinde şampiyonluk kupası, bir elinde Sebastian Pinto ile gidicek''

Golden sonra takım biraz olsun rahatladı son dakikalarda da Bangura - Turgay iş birliği ile farkı ikiye çıkartıp maçı 2-0 kazanmasını başardık. Son gol aslında oldukça anlamlıydı. Pinto geldiğinden bu yana süre almakta zorlanan Bangura'nın ikinci 15'lik uzatmada oyuna girdiği maçta yakaladığı pozisyonda kaleyi düşünmeyip boşta olan Turgay'a topu yuvarlaması takdire şayandı.

Zor oldu ama kupada adımızı çeyrek finale yazdırmasını başardık.Umarım yine iyi bir kura çekmeyi başarırız. Artık hedef Kadıköy'de  puan/puanlar alma serisini devam ettirmek. Ankaragücü ve Bugsaşspor maçlarında kullanmayıp yedeklediğimiz konsantrasyonla ben en kötü bir puanı çıkartacağımızı düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun şimdiden, zaferle döneriz umarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder