5 Mart 2012 Pazartesi

Ceza Bunun Neresinde?



Ülkemizde futbolda karışık günler geçirdiğimiz bu yılda, eski federasyonun belki de olumlu sayılabilecek tek hamlesiydi, seyircisiz maçlarda tribünlerin kapılarını bayan taraftarlara açılması kararı.

Bu yıl şu ana ikinci defa bu cezaya maruz kaldık Bursaspor olarak ve ilk sınavından başarı ile alınları ak, başları dik biçimde çıkan bayan ve çocuklarımız; dünkü oynanan mücadeleden de başarı ile ayrılıp bunun haklı gururunu da yaşamaya başladılar ve hala da yaşıyorlar.

Saat 13.00 sularında evden dışarı adımımı attım ve kutsal mabede doğru yola çıktım. Bir kaç tane bilet lazımdı bizimkilere onları halledeyim derken birden elimde bir sürü bilet oluverdi, maç saatine kadar o biletleri dağıtabilmekte bana ayrı bir huzur verdi. Biraz maç öncesine değinmek gerekirse Galatasaray ile oynanan ilk maçta tribüne gelemeyen çoğu bayan bu maçta yerini erkenden almıştı. Yüzlerinde o heyecanı görmek, o ifadelere ve telaşa tanık olmak gerçekten çok güzeldi. Maçta olan diyaloglar ise tabiri caizse fıkra türünden, belki bir yazıda bahsederim o diyaloglara :)

Fakat her şey güllük gülistanlıkta değildi... biletlerin bedelsiz olmasından kaynaklanan ve gereğinden fazla bilet alınmasından doğan fazla bilet skandalı. Buna bir çözüm üretmek gerek. Tribünleri her şekilde dolduruyor bayanlarımız. Üstlerine düşen vazifenin farkına varıp gereken sorumlulukla hareket edip en güzel bir biçimde görevlerini yerine getiriyorlar. Bu yüzden tribünlerin dolmaması gibi bir sorun ortada da kalmamış oluyor, bu yüzdendir ki bilet olayına bir çözüm üretilmesi gerekiyor(Umarım böyle bir ceza almayızda, böyle bir konuyuda konuşmak zorunda kalmayız).

Bu maçta da gördük ki bize seyircisiz ceza aslında ceza değil. Şayet ceza bu ise ben ödülü çok merak ediyorum. Tribünler ağzına kadar tıklım tıklım dolu, istisnasız herkesin elinde atkısı, hiç azımsanmayacak kadar formalı bayan ya da çocuk, yani sözün özü bu bize ceza değil. Bundan sonra bize böyle bir ceza vereceklerinide açıkçası sanmıyorum.

Tribünleri bırakıp maça dönecek olursak, ligde bir belalı rakibimizi daha geride bıraktık. Geçen sene süper lige adım atan Karabük ile ilk maçımızı kendi evimizde Turgay’ın iki golü ile 2-2, deplasmanda Miller’ın hala hafızalarda tazeliğini koruyan o muhteşem vuruşu ile 1-1 berabere bitirmiştik. Bu yıl deplasmanda 3-1 mağlubiyetle ayrıldık Karabük’ten. Ertuğrul Hoca’nın ligde galip gelemediği iki Karadeniz ekibinden bir tanesi olan Karabük’e ilk galibiyetimizi bayanlarımızın önünde elde etmiş olduk.

Maç içinde Carson, Ozan, Ndiaye, Sestak, Batalla, Pinto göze çarpan isimlerdi. Maçın başında Cernat’ın vuruşunu çıkaran Carson maçın kırılma anını yaşatmış oldu bizlere. Batalla’nın oyun zekası bize tekrar futbol nasıl bir oyundur sorusunun cevabını da vermiş oldu. Biz Batalla için ‘cüce, bücür, minik’ ifadelerini kullandıkça, Batalla zıplamadan kafa golleri atmaya devam ediyor, adeta bize nazire yaparcasına... Ndiaye nin ofansif katkı koyması ile takım şahlanmaya başladı adeta, burada Adem’i es geçmemek lazım. O da elinden geleni fazlasıyla yapıyor tabiki. Ozan Manisa’da kesik yediğinden beri formu giderek artış göstermeye başlıyor ki bizde Ozan’dan bu arzusunu, hırsını, mücadelesini sahada görmek istiyoruz. Özlediğimiz Ozan bize göz kırpmaya başlıyor tekrar. Sestak çok istekli, bir çok pozisyonda kendisi var, orjinalinde forvet oyuncusu olduğu için kanattan sürekli içeri kat edip golü düşünüyor bu en doğal hakkı ama golle buluşamadığı süre arttıkça Sestak sabırsızlaşmaya başlıyor bu da onu olumsuz etkliyor, tek dileğim Eskişehirde gol orucuna son vermesi. Pinto için geldiği zaman yazılanlar çizilenler hala aklımızın bir köşesinde yerini alıyor. Adam daha topa vurmadan adamı topa koyanlar şimdilerde susuyor ya da Pinto’yu övüyor.

Allah aşkına herkes şu önyargılarından sıyrılsın tek isteğim bu benim. Ne alaka diyenler olacaktır, haklı da olabilirler saygı duyuyorum. Pinto gol kaçırdığı zaman alkışlar yükseliyor ama Turgay gol kaçırınca nedense küfürler duyulmaya başlıyor. Tek kelime ile ayıptır, yazıktır.

Güzel bir günde, güzel bir sonuçla, güzel bir galibiyet elde ettik. Serinin devamı için Pazar günüde Es Timsah’ım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder