2 Eylül 2012 Pazar

Don't leave us Carson!

Meali : Bizi bırakma Carson. Son 72 saatte biri 120 biri 90 dakika olmak üzere 2 resmi maça çıkan Bursasporumuz 2 maçtada sahadan mağlubiyetle ayrılırken kalesinde 7 gol gördü. Ve bu maçları sıfır kaleci hatasıyla geçti. Garip değil mi ? 2 maçta 7 gol yiyen bir takımın kalecisi nasıl hatasız ve üst düzey maçlar çıkartır.

Scott Carson'ın kaderi bu sanırım. Kariyerinde daha öncede 2006-2007 sezonunda Charlton'da forma giyip takımı küme düşmesine rağmen kendisi takımın en iyi oyuncusu seçilmişti. Önce perşembe akşamı daha sonra bu gece ki maçta defansta yaptığımız hataların ardından Carson'ın hala bavulunu toplayıp gitmemesinin nedeni Avrupa'da transfer sezonunun bitmesidir bana göre.

120 dakikalık Twente maçının zihinsel hezimetinin ardından Arena'ya çıktı Bursaspor, beklentilerin üstünde bir mücadele ile hemde. (Maçtan önce şahsi beklentimi twitter'a yazmıştım : ''Sen ki binlerce insanın yaşama tutunma sebebisin, bunun bilincinde olarak 'mücadele' et yeter...'') Ne yazık ki bu mücadelemizi Twente maçında olduğu gibi yine ilkyarının ortalarında bireysel hata ile geriye düşerek baltaladık. Selçuk'un kornerinde Hakan Aslantaş'ın ters kafa vuruşunu Umut çizgide tamamladı ve skoru 1-0 yaptı.

İkinci yarı herkesin oyundan düşer dediği Bursaspor yine pes etmemişti. Batalla'nın asistinde eski Galatasaralı Musa Çağıran'ın golüyle tıpkı Twente maçında olduğu gibi skoru 1-1'e getirmeyi başardık. Bu dakikadan sonra galibiyeti arayan ve yakın olan taraf bizdik. Taa ki Musa Çağıran'ın ceza sahası içinde boşta kalan topa etrafında kimse olmamasına rağmen acemice uzaklaştırmaya çalışırken ağlarımıza yollayana kadar. Musa henüz 92 doğumlu ve benim beklentilerimin yüksek olduğu genç bir oyuncu bu gol ona iyi bir ders olacaktır. Ceza sahası içinde artık daha bilinçli ve sakin olması lazım.

2-1'den sonra beraberlik umutlarımızı sıfıra indiren golü yine Galatasaray'a armağan ettik. Carson'ın almak için çıktığı topu İbrahim kafayla 1 metre ötesindeki Galatasaraylı futbolcuya atınca hızlı pas ve tek şutla skoru zorla 3-1'e getirttik. Maçın bitimine son 4 dakika kala Ömer Erdoğan ile umutlansakta Galatasaraylı futbolcuların ekstra profosyonellikleri ve Özgür Yankaya'nın kendine yakışan tutumu kalan süreyi eritmeye yetti.
Carson hakkında bir futbolcuya yorum yapmak istemiyordum aslında ama yenileri söylemeden geçmeyelim. Murat Yıldırım Samsunspor ile sezon öncesi kampı yapmamıştı ve hazır değildi artık kıvama gelmiş gözüküyor süre aldığı dakikalar boyunca bence göz doldurdu. Belluschi ise tutuk başladığı maçta henüz tam fikir vermedi diyebilirim. Ama kalitesi ortada katkı sağlayacağından şüphem yok. Pinto'nun formsuzluğuna alışık değiliz, bu maçtada yokları oynadı umarım kendine gelir kısa zamanda. Son bir sözde N'Diaye'ye olsun. Çok gereksiz fauller yapıyor, denge problemi had safhada. Sen futbolcusun be kardeşim hemen adamları alaşağı etmeye çalışmayı bırak, oyununu oyna.

Karabük maçı dönüm noktası olmalı. 35-31 yaşındaki stoperlerimizde Milli Takım arasını bol bol şu son iki maçı seyredip ders alarak geçirsin. Neticede öğrenmenin yaşı yok, hele şu 3.goldeki hatayı Taha Can yapsın, Batıcan yapsın, Süheyl yapsın ama İbrahim gibi bir adam yapmasın bir zahmet.

Neyse her zaman olduğu gibi umuttur Bursaspor, emeklerimizin karşılığını alacağımız günler çokta uzakta değil...

twitter.com/EKoncak
twitter.com/BsBaskadir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder