20 Eylül 2012 Perşembe

Altyapının Son Transferi ; Çağrı Gülcü

Yaklaşık 10 gün önce gerçekleşen ancak bugün Bursa medyasına düşmesiyle haber değeri kazanan Çağrı Gülcü transferi Bursasporumuza hayırlı olsun diyerek başlayalım.

Ehh bizde altyapıya olan ilgi alakamızdan başladık Çağrı hakkında bilgiler toplamaya, klasik bilgilerle başlayalım; Çağrı Gülcü 16 Mart 1995 Torbalı doğumlu. Orta sahada çift yönlü olarak görev yapıyor, hem defansif hem ofansif özelliklere sahip. Futbola İzmir'in Bozkaya  Yeşiltepespor takımında başladı oradan Altay'a geçti, üçüncü durakta Bursaspor oldu. Çağrı hakkında en iyi fikri alacağımız kaynak burası : http://ortaalandabambam.blogspot.com/2012/07/cagr-gulcu-altay-roportaj.html (Çağrı'nın Temmuz ayı sonunda bir bloga verdiği röportaj)

Röportajın en can alıcı kısmı Çağrı'nın sarf ettiği ''Edindiğim en iyi tecrübe altyapıda sezonda 50 maçta oynasan da bunu yukarıya taşıyamayan oyuncu başarılı olamıyor ne yazık ki'' cümlesi. Düşünce yapısı olarak A Takımı hedefleyecek, zorlayacak bir adam profili.

Çağrı genç yaşına rağmen iki kez talihsiz sakatlıklar yaşamış, bir kez ayağı kırılan genç futbolcunun bir kezde iç yan bağları yırtılmış. Hatta ayağı kırıldığı zaman olan 2010 yılının Aralık ayından bu yana ilgimizin olduğu bir oyuncuydu Çağrı. Ayağı kırıldıktan sonra Altay'da onu ameliyat ettirecek bir tek yönetici bile çıkmazken Bursaspor 15.000 TL vererek tedavisini üstlenmek istemiş, ancak daha sonra devreye giren Altay antrenörü kendi imkanları ile Çağrı'yı ameliyat ettirmiş. ( http://www.gazeteyenigun.com.tr/koseyazilari/21508/bir-altyapi-hikayesi )

Bu sakatlıklar onu yaklaşık 8-9 ay futboldan uzak bırakmış. Kariyerine baktığımızda 19 kez U15 Ligi, 10 kez U16 Ligi ve 19 kez U18 Ligi olmak üzere Akademi Liglerinde 48 maça çıkmış Çağrı ve 7 gol kaydetmiş


İstikrarlı bir altyapı oyuncusunun normal lig + Türkiye Finalleri'ni hesaba kattığınızda 3 sezonda maksimum 75-80 maça çıktığını varsayarsak Çağrı'nın yaşadığı sakatlıklarıda hesaba katarak iyi bir maç sayısı yakaladığını söyleyebiliriz. Ayrıca Çağrı geçtiğimiz sezon Altay ile kendisinden bir yaş büyüklerin (1994'lülerin) takımı olan U18'de mücadele etmiş. Bu sezon bizde U18 mi oynuycak yoksa A2 mi oynuycak bunu zaman gösterecek, girişeceği forma rekabetinden kazananın Bursaspor olacağını tahmin etmek hiçte zor değil.

Milli takım kariyeride var Çağrı'nın, 6 kez U15 Milli Takımı'na, 2 kez U16 Milli Takımı'na ve 4 kez'de U17 Milli Takımı'na seçilen genç oyuncu toplamda 10 kez Milli oldu. Milli forma ile 1 golü bulunan Çağrı en son geçtiğimiz yıl Eylül ayında U17 Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası maçı olan İskoçya mücadelesinde forma giydi. O kadroda Bursasporumuzdan Batıcan Aday ve Okan Kocuk'ta yer alıyordu.


Yaklaşık 1 haftadır Bursa'da bulunan Çağrı 5 günlük koşuların ardından tam çalışmalara başlamış. Bugün-yarın lisansının çıkacacağını söyleyen genç oyuncuyu yakında Vakıfköy'de izleyeceğiz. Beyhan Çalışkan'ın çalıştırdığı Altay'dan amatör lisansı alınan Çağrı'nın performansına göre profosyonel yapılıp yapılmayacağına karar verilecekmiş. Tabir-i caizse ben büyük bir balık yakaladığımızı düşünüyorum, Çağrı'da umarım sakatlıklardan uzak güzel bir sezon geçirir ve iyi bir performans izleterek takımımıza maksimum katkıyı sağlar. Tekrardan hoşgeldin diyelim, başarılar yolu açık olsun...


Erhan Konçak

https://twitter.com/EKoncak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder