7 Eylül 2012 Cuma

Ediz Bahtiyaroğlu adına gece/turnuva!

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu'nun ölümü herkesi derinden sarstı şüphesiz. Futbola Bursaspor altyapısında başlayan ve Bursa doğumlu olan rahmetli Ediz, Bursaspor'dan sonra Ankaraspor, Keçiörengücü, Ankaragücü, Bucaspor ve Eskişehirspor formalarıda giymişti. Hatta vefatından sonra memleketi Bursa'ya defnedilen Ediz'in cenaze töreninde Bursaspor formasının olmayışı ve az sayıda yöneticinin katılması eleştri konusu olmuştu.

Şimdi bunları bir kenara bırakarak Ediz Abi'nin adının yaşatılması için bir fikir sunmak istedim. Tahmini 23 Aralık 2012'de tatile girecek olan ligler 20 Ocak 2013'te tekrar başlayacak. Devre arası döneminde Bursaspor Kulübü Ediz Bahtiyaroğlu anısına bir futbol turnuvası düzenleyip Ankaragücü ve Eskişehirspor'u şehrimize davet etse ve Ediz Bahtiyaroğlu adına bir futbol gecesi düzenleyip bunu maçlarla renklendirse nasıl olur ?

Bu noktadan sonra öneriyi biraz daha genişletelim. İtalya futbolu ile ilgilenenler bilir Çizme'de 2001'den bu yana her sezon öncesi oynanan TİM Trophy turnuvası tarzında bir gece bu organizasyon için uygun olabilir diye düşünüyorum. Kısaca turnuvanın özelliklerinden bahsedelim. Üç takımın katıldığı turnuvada her takım birbiriyle 45'er dakikalık tek devre maç yapıyor. 45 dakika sonucu bir kazanan çıkarsa kazanan takıma 3 puan, kaybeden takıma 0 puan yazılıyor. Eğer 45 dakika berabere biterse mücadele penaltılara gidiyor. Penaltılar sonucu kazanan takıma 2 kaybeden takıma ise 1 puan yazılıyor. Her takımın birbiriyle maç yapması sonucu en çok puanı toplayan takım turnuvanın şampiyonu oluyor. Bildiğim kadarıyla FIFA'nın oyun kuralları geçerli olmadığı için turnuvada görülen kartlar filan hiçbir şekilde ligi bağlamıyor İtalyay'da ki organizasyonda.

Özetle Ankaragücü, Bursaspor ve Eskişehirspor'a uyarlayacak olursak, maç programı;

Ankaragücü - Bursaspor
Bursaspor - Eskişehirspor
Eskişehirspor - Ankaragücü

şeklinde oluşacak ve 45 dakikalık maçlar aralarında 15 er dakikalık dinlenme sürelerinide kattığımız zaman toplamda 2 saat 45 dakikalık bir organizasyon meydana gelecek. Penaltılara kalan maç olsa bile turnuvanın süresi maksimum 15-30 dakika arası uzayacaktır.

Güzel bir cumartesi veya pazar günü Ankara ve Eskişehir'den gelecek tribüncü insanlarla birlikte geçmiş meseleleri bir kenara bırakıp Ediz Bahtiyaroğlu anısına dostluk rüzgarları içinde bir gece/turnuva düzenleyebilicek olgunluktayızdır diye düşünüyorum. İnşallah bu fikir hayayta geçer ve bizde yanılmayız bu konuda.

Ek olarak düzenlenecek turnuva için her tribün için standart bir bilet bedeli belirleyip gecenin hasılatını Ediz'in ailesine bağışlamakta işin içine katılabilir, bunu da es geçmeyelim. Ayrıca turnuva olurda hayata geçerse o gün sabahtan Ediz Abi anısına mevlüt okutma veya yemek verme gibi faaliyetlerlede organizasyon genişletilebilir.

Umarım kulübümüz bu çağrıya kulak verir ve Ankaragücü - Eskişehir camiaları ve teknik ekipleri ile kontak kurarak bu iş için orta bir yol bulurlar.

Tekrardan ruhun şad, mekanın cennet olsun Ediz Bahtiyaroğlu...

4 yorum:

  1. Bence oldukça güzel bir fikir


    SON TRANSFERİMİZ EDİZ ABİMİZ ÖLMEDİ KALBİMİZDE YAŞIYOR

    YanıtlaSil
  2. Bursa dogumlu degil. Eski Yugoslavya Novi Pazar dogumlu Bosnaktir. 10yasinda Turkiyeye gelip Bursaya yerlestiler.

    YanıtlaSil
  3. erhan ediz abı dıyorsun senın yasın kac ?

    YanıtlaSil