6 Eylül 2012 Perşembe

Transfer sezonunun ardından

Bursaspor camiası için son senelerde epey sancılı geçen transfer sezonlarının bir yenisini daha bugün itibariyle atlatmış bulunuyoruz. Her zaman olduğu gibi yine epey hareketli ve bol spekülasyonlu tabi bir de bol hayal kırıklıkları ile geçen transer sezonunun sonunda takımdan 4 isim ayrıldı. Bunlar, Milan Stepanov, Gustav Svensson, Adem Koçak ve Turgay Bahadır olurken Ayrıca A Takım'da oynama şansı bulamayan A2 oyuncularımızdan Deniz Aslan (Antalyaspor) ve Caner Şen (Nilüferspor) ile birlikte artık adını sanını bile unuttuğumuz Emrah Kiraz ve Halil Zeybek'te kulüple ilişkisini tamamen kesti.

Bunların haricinde kiralık olarak yolladığımız 12 isim oldu. Süper Lig takımına kiraladığımız tek isim İbrahim Kaş olurken. PTT 1.Lig'e İsmail Haktan, Ahmet Arı ve Mehmet Sak'ı verdik. Geçtiğimiz sezon yine Beyhan Çalışkan'ın takımı Fethiyespor'da kiralık olan Aykut Turan yine Beyhan Hoca'nın takımı olan Altay'a giderken, geçen sezon Urfa ile 1.Lig'e yükselme sevinci yaşayan İlhan Depe İnegölspor'a kiralandı. Geçen sene Adana Demirspor ile 1.Lig'e yükselme sevinci yaşayan Tunay Acar'ın ise bu seneki durağı Fethiyespor oldu. A2 Takımı oyuncularımızdan Bilal Şeflek, Erkan Özbey'in başkanlığını yaptığı Kızılcahamamspor'a kiralanırken, Bedrican Özdoğan ise geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında olduğu gibi yine Menemen Belediyespor'a kiralık gitti. Bursaspor taraftarının büyük umutlar beslediği Emre Pehlivan transferin son günü Körfez FK'ya kiralanırken geçen sezon Nilüferspor'a kiralık olan Anıl Sarak bu sezon Fatih Karagümrük'e kiralandı. Abdül Altın ise geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında olduğu gibi yine Oyak Renault'a kiralandı.

Sayısal olarak baktığımızda 20 profosyonel futbolcunun gönderildiği Bursaspor'umuzda yeni sezon için 39 oyuncunun vizesi yaptırtılmış durumda. Gönderilmesinin iyi olacağını düşündüğüm birkaç isim daha vardı açıkçası. Bunlardan ilki Bekir Sevgi veya Harun Tekin. Yavuz Özkan'ın da gerisinde 3.-4. kaleci olan bu gençlerin sezonu maksimum 5-6 A2 maçıyla geçireceklerini tahmin ediyorum. En azından birisini kiralık gönderseydik Sercan Şen'in A Takımda kalması adına iyi olurdu.

Defans hattında ise 4 seçeneğimiz var; Ömer Erdoğan, İbrahim Öztürk, Serdar Aziz ve Taha Can Velioğlu. Son dakikaya kadar bu mevkiye takviye yapılacak mı diye beklentiler vardı ama yapılmadı ve bana görede doğru olan buydu. Artık tüm gözler şans gelmesi halinde Taha Can Velioğlu'nda olacak. Taha Can hakkında ufak bilgiler geçelim bilmeyenler için. 1994 doğumlu 18 yaşında bir stoper kardeşimiz. Güçlü fiziği ile dikkat çeken yaklaşık 1.85 boylarında şimdiye kadar U15,U16,U17,U18 ve U19 Milli Takımlarında toplam 38 kez görev almış ve yaş grubunun kaptanlığını yapan bir isim. Henüz 16 yaşında iken Ertuğrul Sağlam'ın Kasımpaşa kupa maçında forma verdiği ve Serkan Kurtuluş'tan sonra Bursaspor tarihinin en genç forma giyen ikinci ismidir Taha Can. Son iki sezonda A2 Ligi + Milli Takımlarda toplamda 55-60 arası maç tecrübesi yaşadı. Umarım şans zamanı gelince onada doğar ve 2013 yazında ülkemizde oynanacak U20 Dünya Kupası kadrosunda kendine yer bulur genç stoperimiz.

Ortasahada ise son güne kadar muallaktaki isim Barış Örücü'ydü ancak kadroda kaldı genç gurbetçi. Musa, NDiaye, Belluschi, Murat Yıldırım'la birlikte forma mücadelesi verecek. Onunda geçen sezon aldığı süreleri bu sezon arttırması gerekiyor.

İleri uçta ise bu transfer dönemi bir ilki yaşadık. Ertuğrul Sağlam döneminde her ana ve ara transfer dönemlerinde forvet takviyesi yapan Bursasporumuz bu dönemi boş geçti. Tek kusurumuz Tagoe'yi hala gönderememek sanırım. Pinto, Okan ve Bangura hatta zaman zaman Sestak ile bu bölgede bence yeterli seviyedeyiz.

Eldeki malzeme netleştiğine göre artık önümüze bakma vakti. Twente ve Galatasaray mağlubiyetleri ile iyi mücadeleye rağmen skor anlamda bunalıma giren takımımız Karabükspor maçı ile tekrar şaha kalkmalı ve sezon sonunda ilk 3'ün içinde yer almalı. Can-ı gönülden başarılar Bursasporum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder