4 Eylül 2012 Salı

Tuncay Şanlı transferi ve beklentiler...

Yeşil beyazlı takımımızın son transferi Tuncay Şanlı bu sabah sağlık kontrolünden geçtikten sonra kendisini 3 yıllığına Bursaspor'a bağlayan sözleşmeye imzayı attı. İmza töreni yarın 11:00'da Özlüce Tesisleri'nde yapılacak ve tecrübeli futbolcu yeni sezonda Bursaspor'un 4 numaralı formasını terletecek.

Tuncay'da her transfer gibi taraftarı fikir ayrılıklarına sürükledi. Ben şahsen olumlu bakıyorum bu transfere Tuncay gibi mücadeleci ve savaşçı ruhu yüksek bir adamın bu formayı terletmesini her zaman desteklerim.

Sakaryaspor'un Türk futboluna kazandırdığı bir değer olan Tuncay'ın Fenerbahçe ile olan gönül bağı herkesin malumu zaten ancak profosyonel futbolcu neticede ben bu sezon Tuncay'ın Fenerbahçe'ye gol atacağına ve abartılı olmasada standart bir sevinç gösterisinde bulunacağına dair şimdiden kendimi kitledim smile

Kariyerine dönelim birazda Sakaryaspor'da yıldızı parlayan Tuncay'ın adını duyurduğu kulüp Fenerbahçe oldu. Sakaryaspor ile iki sezon üst üste şimdiki PTT 1.Lig'de 68 maça çıkan Tuncay 33 gol kaydetti. 5 sezon terlettiği Fenerbahçe formasıyla 3 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Tuncay sarı lacivertli formayla 204 maça çıkıp 77 kez fileleri sarstı. Bu gollerin 59'unu ligde, 6'sını Türkiye Kupası'nda 12'sini ise Avrupa Kupaları'nda atan Tuncay, Alex'ten sonra Fenerbahçe'nin bu alanda en golcü ikinci ismi konumunda.

Fenerbahçe'den sonra Premier Lig'in yolunu tutan Tuncay'ın Ada'da ki durağı M'Boro oldu. Boro formasıyla Ada'da ki ilk iki sezonunda 67 maça çıkan Tuncay 15 gol kaydetti. Başarılı futbolcu ayrıca 8'de kupa maçında forma giymeyi başardı ve 1 gol attı. M'Boro'nun küme düşmesiyle birlikte Championship'te 3 maça çıkıp 2 gol atan Tuncay ardından Stoke City'e geçerek Premier Lig kariyerine devam etti. Stoke formasıyla ilk sezonunda 30'u lig, 7'si kupa maçı olmak üzere 37 maça çıkan Tuncay 5 kez gol sevinci yaşadı. 2010-2011 sezonunun ilk yarısını Stoke City formasıyla çıktığı 20 maçta 3 gol atarak geçen Tuncay burada menajeri ile yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Wolfsburg'a transfer oldu. Sezonun ikinci devresini Alman ekibinde geçiren yıldız futbolcu 4 maçta görev alıp sadece 1 asist ile sezoun kapattı.

Geçtiğimiz sezon ise Magath'ın Wolfsburg kadrosunda düşünmediği Tuncay tekrar Ada'ya dönerek 1 seneliğine Bolton Wanders'a kiralandı. Burada 3'ü ilk 11 olmak üzere 16 maçta görev alan Tuncay ayrıca 3 Rezerv Lig maçı (2 gol - 2 asist) ve 6 kupa maçında (1 gol - 3 asist) görev alarak sezonu toplamda 25 maç yaparak geçirdi.

Tuncay'ın Milli Takım kariyeride başarılarla dolu. Alt yaş kategorilerinde 33 kez Milli olan tecrübeli oyuncu 19 kez gol sevinci yaşadı. A Milli Takım'da ise 80 kez forma giyen Tuncay 22 kez ağları sarsmayı başardı. 2003 Konfederasyon Kupası'nda 3. olan Milli Takımı'mızda o dönem gol kralı oyuncumuz Okan Yılmaz ile birlikte görev alan Tuncay turnuva sonunda Gümüş Top ve Gümüş Ayakkabı ödüllerinin sahibi oldu. Euro 2008'de 3.olan Milli Takımı'mızda da yer alan Tuncay aynı zamanda Milli Takım'da attığı 22 gol ile Hakan Şükür'den sonra ay-yıldızlı forma ile en çok gol atan ikinci oyuncu konumunda.

Tuncay Şanlı her sezon 25 maçın altına düşmemiş bir oyuncu olsada son resmi maçını 27 MART 2012'de oynadığını düşünürsek 5 ayı geçik bir süredir maç tecrübesi yaşamıyor. Sezon öncesi kampıda yapmadığını hesaba katarsak Karabükspor maçına kadar olan 12 günlük süreyi maksimum verimle geçirip en azından yedek kulübesine kapağı atmalı. Tuncay Şanlı 5 sene sonra döndüğü Türkiye'de bence tekrar kendini ispatlayacak ve geç te gelse tam isabet bir transfer olduğunu gösterecektir. Tekrardan bu kutsal forma altında başarılar hem Tuncay'a hem takımımıza...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder