17 Eylül 2012 Pazartesi

Altyapıya ne kadar sahip çıkıyoruz ?


Geçen pazar olduğu gibi bu pazarda U18 maçı için Vakıfköy'ün yolunu tuttuk. Rakip Trabzonspor maçın başlama saati ise 12:00'dı. Tribünlü sahada maçın oynanmasını beklerken, bugünki A2 maçı nedeniyle maçın bir alt sahada oynancağını öğrenip o sahanın yolunu tuttuk. Karşılaştığımız ilk manzara hayal kırıklığı yarattı. Bursaspor'un Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nde Bursasporludan çok Trabzonsporlu vardı. Hem de bir çoğu aileleri ile gelmiş ve Vakıfköy'ü piknik alanına çevirmişti adeta. Neyse biraz maçtan bahsedelim bu konuya sonra döneriz.

Maça iyi başladı U18, Oğulcan'ın kaleciyi çalımlayıp attığı klas golle 1-0 öne geçti ardından sol bekimiz Barış Demir'in Trabzonsporlu Emrehan'ı kendi kalesine gol atmaya mahkum bırakan ortası maçın skorunu 2-0'a getirdi. Herşey iyiydi, 3'te 3 yaparak buraya gelen Trabzonspor karşısında 25 dakikada 2-0'ı yakalamıştı gençlerimiz. Ardından kalemizde gördüğümüz gol skoru 2-1'e getirsede 45+2'de Mert Ilıman neredeyse sıfırdan kaleciyi avlayarak ilk yarının skorunu 3-1 olarak tayin etti.

İkinci yarıda rahat bir oyun ve galibiyet beklerken Trabzonspor'un yine farkı 1'e indiren golü geldi. Ardından cevabımız gecikmedi, 67.dakikada sağ kanattan aldığı top ile ceza sahasına giren Oğulcan Çağlayan usta işi bir vuruşla topu tavana astı ve skoru 4-2'ye getirdi. Ne olduysa bu golden 3-5 dakika sonra oldu sakatlanan Oğulcan Çağlayan kenara alındı ve yerine Gökalp Çakan oyuna dahil oldu. Bu dakikadan sonra forvet hattına Furkan Soyalp geçti ve kalan dakikaları eritmeye çalıştık. Ancak Oğulcan'ın yokluğunun hissedilmesi uzun sürmedi bu dakikadan sonra ilerde top tutamamaya başladık ve Trabzonspor ataklarını dahada sıklaştırdı ve bulduğu gollerle skoru 5-4'e getirip sahadan galip ayrıldılar. Burda son gole bi parantez açalım Okan Kocuk ilk anda adeta uzayarak köşeye giden topu tokatlasada defans dönen topu uzaklaştıramayınca kalemizde gol oldu maalesef. Bugün kalesinde 5 gol görsede pekte hatası olduğunu söyleyemem. Aksine çıkarttığı çok iyi toplar vardı ben Okan'ın parlak bir geleceği olacağına inananlardanım zaten kendisi iki senedir yaş kategorisinin en iyi kalecisi seçiliyor.

Okan haricinde Oğulcan'ı da es geçmek olmaz. 96 doğumlu golcü, bugün yine 2 tane yazdı. Sakatlanmayıp oyunda kalsa hat-trick'i kesin yapıcaktı ama kısmet olmadı. 3 maçta attığı 5 gol ile takımın gol kralı durumunda olan Oğulcan'da ciddi ciddi ''ben geliyorum'' mesajını veriyor. Ben onunda ilerde adından söz ettireceğini düşünüyorum. Furkan Soyalp'e de bir parantez açalım Avusturya kampı sonrası Vakıfköy'e dönmek onu kötü etkilemiş belli ki. Ama 4 maçla silip atılacak bir adam değil, yerli Batalla o olucak çünkü, o da bir an evvel kendi potansiyelinin farkında varıp tekrar bu takımı sırtlayan adamlardan biri olmalı/olucaktırda.

Bu takım 4 maçta 3 mağlubiyet alacak takım değil elbette ki toparlanacaklardır. Yaşadıkları aslında A Takım ile çok benzer. 2010'da Bursaspor şampiyon olmuş ertesi sezon tüm takımlar bize karşı ekstra motivasyon ve hırsla sahaya çıkmışlardı, şampiyonu devirebilmek için. Bu çocuklara karşı her rakibi iki kişilik oynuyor bu sene, çünkü karşılarında son iki senenin EN İYİLERİ oynuyor ister istemez ekstra motivasyon sağlıyor bu da rakibe. Bu mağlubiyet onları kendilerine getirecektir ben can-i gönülden inanıyorum.



Neyse çok uzattık esas mevzuya gelelim. Bugün Vakıfköy'de maalesef azınlık durumundaydık. Bize hiç yakışmayan bir görüntüydü. Pazar günü, hava güzel, saat müsait iken bu şampiyon jenerasyon neden bu kadar önemsenmiyor anlamıyorum. Bugün Vakıfköy'de futbolcularımızın ailelerini çıkarsan 20-25 kişi ya vardır ya yoktur, düşünün artık. Maç sonu ise Trabzonsporluların abartılı sevinç gösterilerine tepki gösterildi elbette, 5-10 dakikalık bir arbedenin ardından araya jandarmanın girmesiyle olay çok büyümedi ancak bu taraftarın Vakıfköy'de çıkan kavgada azınlık durumunda olması bu şehrin utanç kaynağıdır.

Umarım bundan sonra Vakıfköy'de ki maçlarda daha fazla taraftarımızı görürüz ve bu çocuklara yaş kategorisi farketmeksizin daha fazla destek oluruz ki yarın öbürgün A Takım ile seyirci karşısına çıktıklarında bazı şeylere kolay alışabilsinler.

Şimdiden bilgilendirmemizi yapalım çarşamba günü saat 14:00'te U16 Takımımız, saat 16:00'da ise U17 Takımımız Vakıfköy'de Beşiktaş'ı konuk edecekler. Haftasonu pazar günü ise U18 Takımımız yine Vakıfköy'de Eskişehirspor'u konuk edecek. Seçin, beğenin, katılın smile

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder