24 Kasım 2012 Cumartesi

Yakışmadı!

Bizim için kilit bir maçı daha puan kaybıyla geride bıraktık bu akşam. Oysa ki Mersin galibiyetinden sonra bir içsaha galibiyeti daha hanemize yazdırabilsek hem takım olarak hem şehir olarak daha fazla şampiyonluk havasına girebileceğimiz bir maçtı, ancak hırssız oyun ve neticesinde gelen 1 puan umutlarımızı biraz daha erteledi.

Maça aslında gayet istekli başladık ilk 10 dakika beklendiği gibi Antalya daha defansif başlamıştı ilk tehlikeli ataklarında ise gole çok yaklaştılar neyse ki Carson soğuk duş etkisi yaratacak gole 11.dakikada 'dur' dedi. Dakikalar 20'yi gösterdiğinde ise Bursa Atatürk Stadı'nda perdeyi açan isim yine Batalla'nın asistinde Ferhat Kiraz oldu. Skor üstünlüğünü ele aldıktan sonra oyunu daha rölantiye alan takımımıza Antalyaspor'da ayak uydurunca ilk devre böyle sona erdi.

İkinci yarı herşey aynı seyirde devam ediyordu, deplasmanlarda daha defansif bir oyun tercih eden Mehmet Özdilek'in takımının planı 70-75'e kadar oyunu rölantide tutup bir nevi Bursaspor'u uyutup sonra 1 puan için saldırmaktı. Nitekim amaçlarına Serdar Aziz'in de katkısıyla daha erken ulaştılar. Lamine Diarra'nın önüne atılan topta rakibini akıl almaz bir kademe hatasıyla kaçıran Serdar, rakibin vuruşuna engel olamadı ve direkten dönen topu tamamlayan Aissati skoru dengeledi.

Şimdi burada Serdar'a biraz sitem edelim. Sen ki Bursaspor'un ilk 11 oyuncususun, ilk 11'de ki yerin hemen hemen her hafta garanti. Hiç mi ''bu hafta x takımla oynayacağız, forvetlerine bakalım nasıl adamlarmış'' merakına girmiyorsun ? Resmen ödevine çalışmayan öğrenci modundaydı Serdar, sprinter özelliği ile bilinen adamın koşu yolunu kapatıp kaleye ulaşmasını engelleyeceğin  yerde neden inatla üstüne gidiyorsun ?

Malesef Serdar'a yakışmayan hareketler bununla da sınırlı kalmadı. Son dakikalarda Aissati'ye attığı dirsek hiç ama hiç yakışık almadı. Farzedin ki bizim takımımızın en hızlı adamı son dakikada rakip stoperle 1'e 1 gidiyor ve dirsek yiyerek yerde kalıyor. Tepkiniz ne olurdu o dirseği atan rakip stopere ? İçinizden geçenlerin aynısını bugün Serdar için dile getirmeliyiz. Pozisyonda zaten avantajlı durumdasın, rakibine faul yapmanı gerektirecek bir durum yok ve herşeyi geçtim son dakikada o topu taca vur süreyi ye ama o dirseği atma! Yakışmıyor Bursaspor oyuncusuna bu tarz antipatik hareketler...

Yakışıksız olaylar tabiki bunlarla sınırlı değildi Antalyaspor'un sıralamadaki yeri farketmeksizin her Bursa deplasmanında süreye oynayıp yatması alışılagelmiş bir durum artık. Bu oyun anlayışındaki bir takım şampiyonluğu anca rüyasında görür. Kimse Antalya şu puanda şu sırada diye martaval okumasın, sezon sonu bir daha bakarız o tabloya.

Son sözleri Bangura'ya ayıralım, muhtemelen Bursaspor kariyerindeki son lig maçı buydu. Önümüzdei hafta Pinto'nun kadroya dönmesiyle birlikte formayı ancak kupadaki Nazilli deplasmanında görebilir.  Ben geldiği günden beri ona inanan biri olarak bu gece ümidimi kaybettim artık. O pozisyonu kesinlikle gol yapması gerekirdi, devre arası muhtemelen kiralık olarak bir yere yollanacaktır umarım bu ona iyi gelir. Şimdi önümüzde Akhisar deplasmanı; yeni hafta, yeni umutlar bizi bekler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder