7 Kasım 2012 Çarşamba

Almanlara 'timsah' darbesi



U16 Milli Takımımız 5-7 Kasım tarihlerinde olmak üzere Almanya U16 Takımı ile iki hazırlık maçı gerçekleştirdi.

İzmir'de kamp ve maçlarını yapan U16 Millilerimizin kadrosunda tam 7 oyuncumuz yer aldı. Bunlar; kalecimiz Onur Parlar, stoperlerimiz Ertuğrul Ersoy ve Furkan Emre Ünver, bek oyuncularımız Enbiya Altun ve Mehmet Zeki Çelik, ofans oyuncumuz Berke Yılmaz ve santraforumuz Enes Ünal.

Nike Premier Cup Avrupa Şampiyonu ve Dünya 9.su olan altın jenerasyonumuz  1997 doğumlu oyuncularımız Milli Takımı'da sırtlamayı sürdürüyor. Almanya ile oynanan ilk hazırlık maçında sahadan 3-0'lık net skorla ayrılan Millilerimizde golcü oyuncumuz Enes Ünal hat-trick yaparak galibiyetin mimarı oldu. Bu mücadelede Bursasporumuzdan 4 oyuncumuz (Furkan Emre, Ertuğrul, Berke ve Enes) ilk 11 çıkarken Enbiya ve Mehmet Zeki sonradan oyuna dahil olmuştu.

İkinci hazırlık maçında ise ilk 11'in 6 ismi Bursaspor altyapısında yetişen oyuncularımızdan kuruldu. Onur Parlar, Enbiya, Ertuğrul, Furkan Emre, Berke ve Enes ilk 11'de başladılar mücadeleye Mehmet Zeki ise yedek başladığı mücadelede maalesef süre alamadı. 1-1 biten ikinci hazırlık maçında takımımızın golü yine Bursasporlu bir oyuncudan geldi. Furkan Emre Ünver ile birlikte kendi jenerasyonunun banko stoperi olan Ertuğrul Ersoy son dakikalarda attığı gol ile beraberliği kurtarmamızı sağladı. Onur Parlar, Furkan Emre Ünver, Ertuğrul Ersoy ve Enes Ünal'ın full oynadığı maçta Berke 51, Enbiya ise 66 dakika süre aldı.

U16 Elit Ligi'nde 12 maçta namağlup ilerleyen ve 30 puan toplayan ayrıca 58 gol kaydeden gençlerimiz gerçekten tabir-i caizse gümbür gümbür geliyorlar. Artarak devam edecek çalışma hırsları ve katlanacak başarıları ile birlikte umarım A Takım seviyesinde hizmet etme şerefine birçoğu ulaşır. Elde ettikleri başarıları ve formları için hepsine teker teker tebrikler, şimdiden yolları açık olsun...

1 yorum:

  1. Bursaspor güçlü altyapısı ile bilinen bir takım ancak şuan ki Bursa A takımına baktığım zaman çok kaliteli yabancı oyuncuların yanında vasat üstü yerli oyuncuların olduğunu görüyorum. Zaten bildiğim kadarıyla sezon başında sakatlanan Serdar Aziz ve son zamanlarda adı duyulmaya başlayan Okan Deniz dışında altyapıdan gelip A takımda forma bulabilecek oyuncusu yok gibi duruyor. 2 yıl önceydi sanırım Ben bunun nedenini merak ediyorum acaba Ertuğrul hoca gençlere forma vermek konusunda çekingen mi davranıyor yoksa oyuncuların geçiş döneminde yaşadığı sıkıntılardan dolayı mı takım bu konumda.?

    YanıtlaSil