9 Kasım 2012 Cuma

Hayırlı evlat Aydınus!

Bizim için 'diriliş' maçı olarak gördüğüm mücadeleyi maalesef 2 puan kaybıyla noktaladık. Dün yazdığım yazıda belirttiğim gibi Beşiktaş'ın çocuğu lakabıyla nam salan Fırat Aydunus görevini layıkıyla yerine getirdi ve camiasına en azından 1 puan hediye etti. Tabiki onun gönlü 3 puan isterdi ancak Batalla attığı golle onada bir nevi kapağı taktı.

Harika bir ilk yarı çıkardık İnönü'de, Batalla'nın kurnaz davranarak duran topu hızlı kullanması, Tuncay'ın asisti ve Sestak'ın son vuruşu mücadelede öne geçmemizi sağladı. Bu golden sonra özellikle Belluschi ile yakaladığımız fırsatlardan birini gole çevirsek ikinci yarıya daha rahat çıkabilirdik. Ama olmayınca olmuyor işte, bu kadar gole yaklaşmamıza rağmen bir türlü 2'yi bulamadık ilk yarıda.

İkinci yarı ise ilk yarının tam tersiydi. Beşiktaş oldukça tempolu başladığı ikinci yarıda 3 dakikada bulduğu 2 golle öne geçiyor ve taraftarımızın çoğunda ikinci bir Twente dejavusu yaşanıyordu. Ancak ben tam tersi şampiyonluk sezonunda 1-0 öne geçip 2-1 geriye düşmemize rağmen 3-2 kazandığımız maçın dejavusunu yaşadığımızı ve maçı kazanacak güçte olduğumuzu düşünüyordum. Nitekim 2-1'den 5 dakika sonra İbrahim ile eşitliği yakalıyor ve galibiyet için tekrar ümitleniyorduk.

Ancak bu dakikaya kadar pek ortalarda gözükmeyen Fırat Aydunus bu dakikadan sonra formasını sırtına geçiriyor ve sazı eline alıyordu. Dakikalar  66'yı gösterdiğinde ise  Veli Kavlak'ın Arif Erdem ve Burak Yılmaz'ı imrendirecek şekilde kendini yere atırak yaptığı asisti Beşiktaş adına gole çeviren isim Fırat Aydunus oluyor ve penaltı noktasını göstererek ihaleyi Ferhat Kiraz'a bırakıyordu. Almeida'nın penaltısı ile 3-2 geriye düşen takımımız yinede pes etmemişti. 76'da Ferhat'ın asistinde topu ağlara gönderen Batalla skoru 3-3'e getirip Fırat'ın hevesini kursağında bırakmıştı.


3-3'ten sonra Sestak ve Ferhat ile iki net pozisyondan yararlanamayan takımımız maç sonunda 2 puanını emek hırsızlarına kaptırmış bir şekilde sahadan ayrıldı. Maçtan önce beklentilerde böylelikle şaşmamış oldu. Benim tek dileğim Bursa'da ki Beşiktaş maçına da Fırat Aydunus'un atanması :)

Kasımpaşa maçındaki can sıkıcı oyundan sonra beklediğim gibi İnönü'de dirilişi gerçekleştiren ve savaşan Bursasporum benim içimi rahatlattı. Bu arma için savaşan herkesin ayağına yüreğine sağlık.

Sözün özü STSL 11.Hafta mücadelesinde Aydunus : 1 - Beşiktaş JK : 2 - Bursasporum : 3 olarak maçın skoru tescillenmeli.

Neyse artık olan oldu son olarak saygılar Yıldırım Demirören, saygılar Bursaspor'u önemsemeyerek (!) son 2 yılın hasılat rekorunu kıran çarşı, saygılar Veli Kavlak, saygılar Fırat Aydunus. Tencereler yuvarlanmış boy boy kapaklarını bulmuş, Allah yolunuzu açık etsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder