15 Kasım 2012 Perşembe

Millilerden 3 beraberlik 1 galibiyet

Dün 4 farklı  kategoride (U18, U20, U21, A MİLLİ)  Milli Takımlarımız hazırlık karşılaşmaları için sahaya çıktı. Geceyi yenilgisiz kapatan Milli Takımlarımız 1-1'lik 3 beraberlik alırken, günü galibiyetle kapatan tek Milli Takım U18'ler oldu. Bursasporumuzdan U18 Milli Takımı'nda Süheyl Çetin, Ozan Tufan, Furkan Soyalp görev alırken, Ümit Milli Takımda ise Musa Çağıran ile Okan Deniz ter döktü.

U18'ler son şampiyonu dağıttı

U18 Milliler ile başlayalım, dün deplasmanında son Avrupa şampiyonu olan Hollandalı yaşıtlarına karşı oynadılar ve sahadan 4-1 gibi ezici bir skorla ayrıldılar. Maçı izleyemesemde kahramanın Fenerbahçeli Recep Niyaz olduğunu söyleyebilirim diye düşünüyorum. Recep dün hat trick yaparak galibiyette önemli rol oynamış Millilerimizin diğer golü ise Gençlerbirliği futbolcusu Atabey Çiçek'ten gelmiş. 4-1'lik skoru bir kişiye mal etmek tabiki olmaz muhtemelen harika bir takım oyunu ile bu skoru elde ettiler gençler bunuda es geçmeyelim. Bursasporumuzdan kadroda bulunan 3 isimde dün ilk 11'de sahaya çıktı. Süheyl Çetin mücadelenin tamamında görev alırken Furkan Soyalp ile Ozan Tufan 70.dakikada kenara alındı. Hollanda U18'in tek golü ise SC Heerenveen forması giyen ve geçtiğimiz Nisan ayında kulübüyle 3 yıllık prof sözleşme imzalayan gurbetçi oyuncu Bilal Başakçıoğlu attı.

U20 : Türkiye 1-1 Danimarka
2013 yılında ülkemizde düzenlenecek U20 Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren Milli Takımımız Danimarka ile Gebze'de oynadığı hazırlık karşılaşmasından 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Bu kamp programında Bursasporumuzda maalesef oyuncu alınmadı. U19 jenerasyonu olmasına rağmen bu milli arada U21'e çağırılan Okan Deniz'in Allah korusun bir sakatlık falan yaşamaması haricinde U20 Dünya Kupası'nda oynaması kesin gibi gözüküyor. Ancak Okan Deniz haricinde Körfez FK'da kiralık olarak oynayan Emre Pehlivan ile Taha Can Velioğlu ve Sercan Şen'in de bu turnuva kadrosunda bulunmaları bizim için çok büyük bir artı olacaktır. Sercan'ın A Takımda bu sene süre alması her ne kadar imkansız olsada Taha Can'ın A Takım'da biraz süre alarak bu turnuva kadrosuna girmesini sağlamalıyız.

U21 Almanları son dakikada yıktık

Musa Çağıran'ın ilk 11 çıkıp 45 dakika oynadığı, Okan Deniz'in ise ikinci yarı oyuna dahil olup 78'de kenara alındığı Ümit Milli maçında Almanya ile 1-1 berabere kaldık.
15.dakikada Tolgay Arslan'ın asistinde
Lasse Sobiech'in golüyle geriye düştüğümüz mücadelede 90+3'te Nurettin'in  Roberto Carlos'u anımsatan mucizevi golüyle sahadan 1-1'lik beraberlik ile ayrıldık. Maçı canlı takip ettiğim kadarıyla bu skor bizim için büyük süpriz oldu. Almanlar gayet etkili bir takım erken bir golle de öne geçmeyi başardılar ancak 2'yi bulamayınca maçı kopartamadılar. Özellikle 2.yarı oldukça etkisizdik sanırım Okan'ın çıkarılma nedenide buydu. İkinci devre yanılmıyorsam kaleyi bulan 2 şutumuz vardı birini 78'de oyuna giren Hakan Çalhanoğlu kaydetti, diğerini de 90+3'te Nurettin vurdu gol oldu desek yeridir. Son 12 dakika oynasada Hakan Çalhanoğlu ne kadar kaliteli bir kumaşı olduğunu gösterdi. U20 Dünya Kupası'nın yıldızlarından biri olacağını söylemek hiçte zor değil. Kısa bir zaman diliminde Bundesliga'ya geçip orda kendini ispatlayacağını düşünüyorum umarım A Milli yapma yolunda da geç kalmayız ve Hakan'ı Alman Milli Takımı'na kaptırmayız.

A Milli : Türkiye 1-1 Danimarka
A Milli Takımın maçını izleme şansı bulamasamda kadro beni hayal kırıklığına uğratmaya yetti.  Defansın ortasında Semih-Bekir tercihi garipti. İlk kez kadroya çağırılan ve A Milli Takımda henüz dakika alamayan Aykut ile Ersan'a süre vermemek ise enteresan. Alper Potuk, Soner Aydoğdu, Kerim Frei gibi isimlerin aldığı süre 45, 7, 25 dakika. Abdullah Avcı Milli Takımdaki geleneği sürdürmeye devam edeceğinin sinyallerini vermeye devam ediyor. Benim uzun vadede daha A Milli seviyesinde bi beklentim yok bu zihniyetten.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder