30 Kasım 2012 Cuma

Bursaspor'un kalesi gelecekte de emin ellerde!



Bursaspor altyapısı son dönemlerde Okan Deniz, Oğulcan Çağlayan, Batuhan Altıntaş ve Enes Ünal gibi forvet oyuncularıyla gündeme gelsede bunların dışında kalecileri de ayrı bir takdiri hak ediyor. Carson bana göre gerçekten üst düzey bir kaleci onu 3-4 sene daha elimizde tutabilirsek eğer daha sonra kaleyi yerli isimlerimize gönül rahatlığı ile emanet edebiliriz. Şimdi dilimiz döndüğünce Bursaspor altyapısında görev alan ve her yaş kategorisinde Milli Takımlara yolladığımız gelecek vaad eden kalecilere ufak ufak değinelim.


Sercan Şen

1994 doğumlu kalecimiz Sercan Şen ile başlayalım. 2006 yılında İzmir'den Bursaspor'a gelen Sercan 12 yaşında imzaladığı prof sözleşme ile Türkiye'de bu rekoru elinde bulunduruyor muhtemelen. Akademi Liglerinin çeşitli kategorilerinde 22 kez Bursaspor'un kalesini koruyan Sercan'ın, henüz 18 yaşında olmasına rağmen 53 kez A2 maçı deneyimi var. Ayrıca 40 kez Milli Takım kamplarından davet alan yetenekli kalecinin 24 Milli maç tecrübesi bulunuyor. 2010 yılında U17 Nike Friendlies Turnuvasını kazanan Türkiye U17 Takımı'nın kalesini koruyan Sercan Brezilya ve finalde ABD maçlarında kalesini gole kapayarak şampiyonlukta önemli pay sahibi olmuştu. Bu sezon A Takım'da bana göre gereksiz kaleci kadrosu şişirilmesinden ötürü altyapıya gönderilen Sercan'ın yeteneklerini İvankov, Carson gibi kalecilerimizden edindiği tecrübeleriyle birleştirip ileride iyi işlere imza atması herkesin en büyük beklentisi.

Okan Kocuk

1995 doğumlu kalecimiz Okan Kocuk henüz 13 yaşında Mustafa Kemalpaşaspor altyapısından Bursaspor altyapısına transfer edildi. Bursaspor'da ki 5.sezonunu geçiren genç eldiven 2011 yılında prof sözleşmeye imza attı. 20 kez çağırıldığı Milli Takım kamplarında 8 kez forma şansı bulan Okan, Akademi liglerinde ise 81 kez Bursaspor'un kalesini korudu. 7 kez de A2 maçı tecrübesi bulunan Okan Kocuk ayrıca 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarında Bursaspor'un şampiyonluğu ile sonlanan Akademi Ligi  Finalleri'nde kendi yaş kategorisinin en iyi kalecisi ödüllerininde sahibi konumunda. Yaşına göre gayet iyi bir fiziğe sahip olan  Okan'ın da  ileride Bursaspor 1 numarası olmaya aday isimlerden biri olduğu aşikar.



Duhan Çağlar Akdağ

Bursaspor altyapısının 1996 doğumlu kalecisi Duhan Çağlar, 2009 yılında Orhangazi Componentaspor'dan altyapımıza geldi. Geride kalan 3 sezonda 65 kez kaleyi koruyan Çağlar tam bir istikrar abidesi. Bu sezon Milli Takım kampları nedeniyle sadece 9 maça çıkan genç kaleci bu maçlarda sadece 8 gol yedi. Toplamda 74 kez Bursaspor kalesini koruyan yetenekli eldiven 3 kez de Milli olma gururu yaşadı. Şu anda da U17 Mili Takımımız ile birlikte Nike Friendlies turnuvası kapsamında ABD'de bulunan Çağlar'da yaşına göre üst düzey bir fiziğe sahip. Aramızda 6 yaş olmasına rağmen ben onla yan yana gelince kendimden utanıyorum :)) Alman Milli Takım kalecisi Neuer'e olan benzerliğide dikkat çekiyor. Nitekim Çağlar'da ileride kaleyi kapmak için savaş verecek isimlerden.


Onur Muhammet Parlar

Bursaspor'un Avrupa şampiyonu ve Dünya 9.su olan 1997 jenerasyonunun genç kalecisi Onur,  Bursaspor'da ki ikinci sezonunu geçiriyor. İzmirli olan genç eldiven Bozkaya Yeşiltepespor'da başladığı futbola sırasıyla Bucaspor ve Altay'da devam etti. Bursaspor'da geride bıraktığı yaklaşık 1.5 sezonda 34 kez kaleyi koruyan Onur bu sezon Milli Takım'a da yükselmeyi başardı. U16 Millilerin İtalya ve Almanya ile ikişer kez oynadığı hazırlık maçlarının kadrosunda bulunan genç eldiven İtalya ve Almanya'ya karşı 1'er maç oynadı. Bu sezon çıktığı 11 Akademi U16 maçında sadece 7 gol yedi. Şampiyon 97 jenerasyonu ile birlikte onunda çok iyi yerlere geleceğinden çok ümitliyiz.




Rasim Samet Gürbüz




Manisaspor altyapısından geçtiğimiz sezon başında kadromuza kattığımzı 1998 doğumlu Rasim Samet Gürbüz'de Onur gibi Bursaspor'da ikinci sezonunu geçiriyor. Geçtiğimiz sezon Akademi U14 Ligi'nde Marmara Grubu'nun en az gol yiyen takımı olan Bursaspor'un kalesini 23 maçta koruyan Rasim Samet, bu sezonda şimdilik 13 maçta görev aldı. Ayrıca geçtiğimiz sezon U14 Milli Takımı ile hazırlık kamplarından davet alan genç eldiven bu sezonda ilk kez geçtiğimiz günlerde Romanya karşısında U15 Milli Takımı'nın kalesini koruyarak milli oldu.




Sabri Gündoğan




Bursaspor altyapısının Milli Takıma gönderdiği en genç isim olan Sabri henüz 1999 doğumlu. İnegöllü olan ve İnegölspor altyapısından Bursaspor'a geçen genç eldiven bu sezon U14 Takımımızın kalesini koruyor. Akademi Ligi'nde 7 gol yiyen Beşiktaş'tan sonra kalesinde gördüğü 12 gol ile en az gol yiyen ikinci takım konumunda olan Bursaspor U14 Takımı'nda bu başarıyı sağlayan isimlerden birisi. Sabri aynı zamanda U14 Milli Takımı'nın kadrosunda da bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder