8 Kasım 2012 Perşembe

İnönü’de diriliş zamanı!



STSL  11.Hafta mücadelesinde yarın İnönü’de Beşiktaş JK’nın konuğu olacağız.  Bizim için tam anlamıyla bir diriliş mücadelesi olacak, Trabzon’da ki tarihi galibiyetin ardından evimizde Kasımpaşa’ya yenilerek  hayal kırıklığı yaşatan takımımız yarın yeni bir zafere daha imza atarak şehri biraz olsun havaya sokmak için mücadele edecek.

Ligde son iki haftada Kasımpaşa ve Mersin İdman Yurdu’nu 3 golle geçen Samet Aybaba’nın Beşiktaş’ını sırtlayan isim şüphesiz Manuel Fernandes. Portekizli oyuncu ligde çıktığı 10 maçta 4 gol 6 asist kaydederek Beşiktaş’ın ligde attığı 19 golün yarısından fazlasına katkı koydu. Yani yarın N’Diaye’ye Fernandes’i kilitlemede büyük iş düşeceği aşikar. Fernandes’in dışında özellikle son  MİY maçının yıldızı Oğuzhan’ın kart cezalısı olması bizim adımıza avantaj.

Gelelim birazda maç öncesi şaşırtmayan kararlara... Mücadeleye taraftarımızın alınmaması beklenen bir hareketti. İstanbul’un semtleri arasındaki maçlara bile taraftarın gidip gelmesini sakıncalı bulan sözde güvenlik kurulunun bize izin vermemesi süpriz olmadı. Beklenen kararlar komedisi İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu’nun  ardından Merkez Hakem Kurulu ile devam etti ve maçın hakemi olarak Fırat Aydunus tayin edildi. ‘’Beşiktaş’ın çocuğu’’ lakabıyla nam salan Aydunus’un yarın ki yönetimi şimdiden merak konusu.

Teknik patronumuz Ertuğrul Sağlam maç  kadrosuna son antrenmanda sakatlanan Sebastian Pinto’yu dahil etmedi.  Son haftaların formsuz ismi Pinto’nun yerine Sestak’ı izlemek daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ertuğrul Sağlam sahaya muhtemelen;  Carson, Basser, Ömer (Serdar), İbrahim, Vederson, NDiaye, Belluschi, Tuncay, Murat, Batalla ve Sestak ilk 11’i ile çıkacaktır.

Maçın en belirleyici ikilisi şüphesiz Fernandes-Ndiaye olacaktır. Ancak bunun dışında ben özellikle Carson – McGregor ikilisinin formlarını merak ediyorum. Carson her ne kadar sezon başından bu yana en istikrarlı oyuncumuz olsada Kasımpaşa maçında o da takımın geneline ayak uydurdu. İsaksson’un ondan daha iyi maç çıkarması beni hayal kırıklığına uğratmıştı, bu hafta zamanında ismi bizimlede anılan Mc Gregor’dan daha dev bir performans bekliyorum ben İngiliz eldivenden umarım yanılmayız.

Biri hükmen olmak üzere son 4 maçtır kaybettiğimiz Beşiktaş’ı yarın yenme zamanı! Son galibiyetimizi aldığımız 16 Mayıs 2010’dan bu yana yapamadığımızı yapıp  puanımızı 16’ya çıkartmalı ve Beşiktaş’ı sıralamada altımıza almalıyız. Bursaspor var ise ümitte vardır, hem rakibi hem hakemi yenecek güce ve kaliteye sahibiz yeter ki isteyelim ve yarın zafer günümüz olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder