31 Ağustos 2012 Cuma

Olmasaydı Sonumuz Böyle




Yıllar önce İnter Toto macerasından sonra bir kaç yıl önce tekrar başladı Avrupa mücadelemiz. Şampiyonlar ligi grupları, Uefa ön eleme derken bu yılda tekrar Uefa’da ön eleme oynayıp gruplara kalma mücadelesi vermeye başladık.

Bu yıl geçen seneki gibi değildi ama...

Maç öncesi genel olarak açıklamalar “kazandığımız tecrübeleri sahaya yansıtacağız” şeklindeydi fakat gördük ki ne tecrübe kazanmışız ne de onu sahaya yansıtabilecek gücü. Bir dakika içinde yediğimiz iki gol bunu açık olarak gösteriyor.

Biz taraftarlar olarak formanın terlemesini, kirlenmesini hatta ve hatta gerekirse kana bulanmasını istiyoruz. Yeteri kadar değil, saha içinde daha fazla mücadele verilmesini istiyoruz. Çok mu şey istiyoruz Allah aşkına?

Zamanında yapılan bu pankart bu cümleyi daha iyi açıklayacaktır.

İşte bazen formayı terletmek yetmiyor. Akıllı oynayıp sahadan istediğin sonucu almaktan geçiyor.

Sayfalarca yazalım; yapılan pas alışverişine basmayıp neden geride bekledik, neden hakem takdir haklarını hep Twente lehine kullandı, Basser’in gördüğü iki sarı kartta sarı kartlık pozisyonlar mı? diye. inanın şu anda hepsi boş geliyor.

Zamanında sen değil miydin tüm rakiplerini eze eze yenen? Sen değil miydin hakeme dahi düdüğünü yutturan?

Avrupa Liginden elenmek mi bizi bozacak? Arkadaş bizler Sakarya’yı yaşadık boru değil.

Sadece en acı olan skor avantajının dezavantaja dönmesi ve 116. dk da bir umudun toz olup gitmesi. En trajik hikayeyi yaz deselerdi inanın bunların hiçbirini yazamazdım, bu kadar trajik olamazdı...

Orada takımına destek verenleri düşünün. Adam Bursa’dan diğer ülkelerden gelmiş sevdasının peşinden. Onları düşün, hiç düşündün mü evlerine nasıl döneceklerini? Aklınızın ucundan hiç geçti mi? Vicdanınızla başbaşa kalın ve aynaya bakın. Alnınız açık, başınız dikse benden yana hiç problem yok.

Şimdi transferler ardı arkasına gelir. Beni tanıyan bilir bu konu hakkında düşüncelerimi. Gelmesin abi transfer falan, zamanında gelmeyecekse gelmesin. Zamanında al, kampa getir gerekirse alt yapıdan gerekirse 2. ligden olsun ama zamanında gelsin topçu.

Duymadım, bilmiyorum fakat Belluschi’nin yanında stoper ve sağ kanata bir adam geleceğini düşünüyorum. Elimizde sadece lig ve Türkiye kupası kaldıktan sonra...

Öyle ya da böyle bir Uefa Play Off sayfasıda kapandı. Ders çıkarmayın dün akşamdan, mümkünse seneye ders verin...

Bırakıp gideriz mi sandın? Bizdeki sevdayı bilemezsin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder