22 Ağustos 2012 Çarşamba

Kafalar Avrupa’da

Bayramın ilk günü açtık sezonu. Öncelikle “Sensiz bayram kutlanır mı?” deyip yüzlerce km. yol giden tüm arkadaşlara/abilere teşekkürlerimi sunuyorum. Her birinizin tek tek yüreğine sağlık...


Bayramdı, ziyaretti derken 19.00’a doğru maçı izlemek için Mudanya’ya doğru yola çıktım. Trafik dolayısı ile maçın 28. dakikasına yetişebildim, haliyle gol haberini yolda aldım.

28. dakikadan itibaren açıkçası doğru düzgün ne olgun atak izleyebildim, ne de sahada bize yakışan bir futbol. Kayseri bize göre daha iyi top çeviriyor, Allah’tan final paslarını ve son vuruşları yapamıyorlardı.

Varlık gösterememesi sebebi ile Sestak’ın yerine giren İsmail Haktan’ın yapmaya çalıştıklarıda neydi Allah aşkına? Konuşmaya, tepki göstermeye çalıştığı kadar top oynamaya çalışsa maçı 2*0’a getirip epey bir rahatlayacak ve Kayseri’ nin umudunu kaybetmesini sağlayacaktık. Fakat İsmail oyun oynamak yerine serbest vuruş kullanılması için atılan topu geri atıyor, aklı sıra zaman geçirmeye çalışıyor, üstüne bonus olarak sarı kart görüyordu.

Sürekli –patlamama zaman var- diyen bu çocuğun elimizde patlayacağını düşünmeye başladım. Sezona iyi başlayan fakat sonrasında varlık gösteremeyen bir topçudan beklentim kalmadı artık.

En büyük avantajımızın Kayseri deplasmanına ilk hafta gidişimiz ve Kayseri’ye nazaran daha oturmuş bir kadroya sahip oluşumuz olduğunu düşünüyorum.

Maça dair bariz belli olan ise sahada ki çoğu futbolcumuzun kafasının Twente maçında oluşuydu. Bu denli etkisiz futbolun başka bir açıklaması olamazdı çünkü. Neyseki oynadığımız oyun kötüde olsa; sezona 3 puanla başlanması, oynanan futbolu unutturmaya yetti. Hazırlık maçıda olsa galip gelmek güzeldir, ama bu galibiyet hem bayram, hem sezonun ilk maçı, hemde bayramın ilk günü yaklaşık 750 km. yol giden ve o yolu galibiyet ile geri dönecek olanlar için daha da bir anlamlı oldu.

Son Viraj

Yarın akşam 20.30’da sezonun en önemli maçına çıkacağız. UEFA Avrupa Liginde rakip Hollanda ekibi Twente.

Geçtiğimiz senelerde edindiğimiz tecrübelerle bu maçı avantajlı bir şekilde atlacağımızı düşünüyorum. Hangi tecrübe diye soran arkadaşlar olacaktır muhtemelen, o yüzden tek bir örnek vereyim.

Geçtiğimiz sezon rakip Belçika ekibi Anderlecht. İlk yarı 1*0 üstünlüğümüz ile geçildi, ikinci yarı skor eşitlendikten sonra bizlerin etkisi sonucu takım iyice yüklenmeye başlamış ve nihayetinde kalemizde 2.golü görüp deplasmanda 2*2’lik sonuçlada Avrupa’ya veda etmiş olduk.

İlk maçı 1*1 sonuçlandırmış olsaydık geçen sene Avrupa Liginde gruplarda biz mücadele edecektik.

Bu örneği vermemin sebebi galip gelmek önemlidir fakat deplasmanda atılan gol daha da önem taşır. Öncelikli düşüncemiz gol yememek olmalıdır ve tribünler olarak bizler sadece takımı ateşlemeli ve rakip üstüne oynamalıyız. 0-0’da deplasmana avantajlı gitmemizi sağlayabilir.

Bugün açıklanan takımı meşaleler ile karşılama fikri ise çok yerinde olmuş. Hala haberi olmayanlar için;

Yarın (yani maç günü) 17.45’te Stadyum Caddesi'nde yapılacak olan meşaleli karşılama için tüm taraftarlarımızın meşaleleri ile gelmeleri gerekmektedir.

Güzergahı bilmeyenler için,

Vurduğun gol olsun Bursasporum. Golleri sıralara, bayramı devam ettir Bursa’da...

https://twitter.com/BsBaskadir

https://twitter.com/ibodal16


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder