1 Ağustos 2012 Çarşamba

Kapıdaki tehlike : Pilot Takım sorunu

Geçtiğimiz günlerde A2 Ligi'nin kaldırıldığı haberleri çıkmıştı, ancak bu konuda henüz net bir açıklama olmamakla birlikte başka bir lig adı altında bu sezon son kez bu tarz bir lig oynatılacağı söyleniyor. Zaten A2 Ligi'ni kaldırmak ülkemizde düzenlenecek U20 Dünya Kupası öncesi bu kadroya seçilecek çocukların önünü kapamaktan başka bir işe yaramazdı, inşallah durum bahsedildiği gibidir ve bu sene son kez de olsa oynatılır.

Bu konuda bizi ilgilendiren kısıma gelecek olursak; altyapımızın kazandığı başarılar hepimizin malumu. Hal böyle olunca bu çocukların gelişimini Akademi Liglerinden sonrada sürdüreceği ve A Takım ile aralarında köprü görevini üstlenecek bir kulübün varlığı elbette şart. Mevcut pilot takımımız Bursa Merinosspor'un amatör ligde mücadele ettiğini düşünürsek burasının zaten çocukların gelişimini sürdüreceği bir kulüp olmadığı aşikar. Bunun yanı sıra 2008'de amatöre düşen kulübün 4 sezondur profosyonel lige çıkamaması da oraya bel bağlayamayacağımızın bir göstergesi.

Bu konuda geçtiğimiz aylarda Nilüferspor'un pilot takımımız olacağı söylentileri ortaya çıksada o konuda bir gelişmenin olmaması kaygı verici. Bursasporumuzun şu dönemde transfer kadar önem vermesi gereken bir konunun bu 'pilot takım meselesi' olduğunu düşünüyorum. İlk paragrafta belirttiğim U20 Dünya Kupası'na yollayacağımız maksimum 4 oyuncumuz olacak. Bu kadroya seçilmesi muhtemel adaylar Emre Pehlivan, Taha Can Velioğlu, Okan Deniz ve Sercan Şen. Bu çocuklardan A Takımda geçtiğimiz sezon sadece sonlara doğru Okan Deniz görev aldı. Emre'nin ise bir Türkiye Kupası maçı var yanlış hatırlamıyorsam. Genelde sezonu A2 de geçirmişlerdi ve iyi de performans göstermişlerdi. Okan hemen hemen yarım sezonda 15+ gol ile sezonu bitirmiş Taha Can'da A2 Liginde 20 üzeri maça çıkmış ve ayrıca 14 Milli maç ile sezonu epey maç oynayarak tamamlamıştı.

94 kuşağındaki 3 isim ve Emre Pehlivan için önemli bir sene olacak ve U20 Dünya Kupası'nda ay-yıldızlı formayı giymek istiyorlarsa süre almaları şart. Taha Can maalesef geçen sezon olduğu gibi bu sezonda Avusturya kampının ardından Vakıfköy'ün yolunu tuttu. Sercan Şen'in zaten A Takımda süre alması imkansızla eşdeğer, Emre Pehlivan'ın da sezon öncesi kampını Milli Takım nedeniyle kaçırması büyük dezavantaj kısacası Okan Deniz harici 3 gencimiz bu sezonu (A2 Ligi oynanmazsa) başka bir takımda kiralık geçirmek zorunda. Gençlerimizden  önce kulübün bu konunun üzerine düşüp onları oynayacakları kulüplere kiralamaları gerekiyor aslında. Alt liglerde eski Bursaspor oyuncularının başkanlıktan antrenörlüğe kadar birçok görevde olduklarını biliyoruz, yapılması gereken sadece iletişime geçmek. Pilot takım olarak satın alınmasada teknik adamlarla kontak kurulup Altyapı ile A Takım arasına sıkışmış bu gençlerin pişmelerini sağlattırmak.

Mesele sadece U20 Dünya Kupası'nda oynaması muhtemel bu 4 kardeşimiz değil elbette. Son iki sezondur yaş gruplarında Türkiye Şampiyonu olan 1995 jenerasyonumuz içinde bu sene son Akademi Ligi senesi. Bu takımdan şimdilik sadece Ozan Tufan ve Furkan Soyalp A Takımla çalışmalara alındı, ne kadar süre alacakları ise şimdilik muamma. Diğer takım arkadaşları ise seneye A Takım'a alınanlar dışında ortada kalıcak tabir-i caizse. Alttan gelen 96-97 jenerasyonlarımızıda düşününce bu pilot takım bir mecburiyet bizim için. Aksi takdirde bir çok gencimizden sadece ''Altyapıda ne oynardı bee'' diye bahsedicez sadece. Umarım bu konuda gereken adımlar bir an önce atılır ve ister Nilüferspor olsun ister başka bir profosyonel ligdeki kulüp olsun bünyemize 'pilot takım' tanımı ile katılır ve bizde altyapımızdan yetişen gençlerimizin durumunu
profosyonel liglerde de rahatça gözlemleriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder