3 Ağustos 2012 Cuma

Bir Musibet...

Sezonu açtık geçen sene Bursasporum.com'da yazarken sezonu açtığımız iç saha Gomel maçı sonrası "İlk Elin Günahı Olmaz" diye bir yazı yazmıştım genel olarak maç ile alakalı düşüncem bu yani iyi başladık, kötü bitirdik yani tam bir Türk Takımı görünümündeydik.


Öncelikle sahadan başlayalım yardırmaya, kuralar çekilip Kups ile eşleştiğimizde suni çimde oynanacağı söylenmişti buna önlem almak için de Bursaspor suni çimde antreman yaptı ama dün sahaya çıktıklarında bu kadar olacağını kimse tahmin etmemiştir herhalde. Gerçekten Bursa'da daha kaliteli halı sahalar mevcut. Hani biz Cuma akşamları 10 lira veriyoruz, kalecilerden para almıyoruz suyumuzda müesseden oluyor bu sahanın hakkı anca bu kadardır.



Takımın eksiklikleri herkes tarafından biliniyor o kadar oyuncu alınamayacağı için insanlar şuan oyununu her iki yönünü oynayabilen, fizik kalitesi iyi bir orta sahaya tav vaziyette ama genel olarak bakıldığında şuan için kadroda belli bir eksikliğin olduğu aşikar. Dün oynanan maç üzerinden eksikleri gidermeye çalışmak çok doğru olmaz hani Batalla'yı dün ilk kez izleyen biri Bursaspor'a menajer kazığı diye düşünebilir keza Pinto içinde öyle.

Dün maça kağıt üstünde daha çok hücumu düşünen bir kadroyla çıktığımız söylenebilir orta sahada Musa'nın, sağ açıkta İsmail'in oynaması bunun göstergesi benim içim ve bu dizilişte ilk yarım saat itibariyle en çok göze batan İsmail'in isteğiydi hatta o istek daha 3. dakikada kontrolsüzlüğe dönüştü ve maçın ilk sarı kartını gördü.Görülen ilk sarı kart, girilen ilk pozisyon, yapılan ilk orta ne ilki hatta ikinci,üçüncü,....,onuncu ortada O'nun ismi vardı buradan da konuyu Ozan İpek'e bağlamak lazım oyundan alınana kadar sahada var mıydı, yok muydu? Belli değil. Nihayetinde yerini Ferhat'a bıraktı direk soyunma odasına giderek açıkçası Eskişehirspor ile oynadığımız Kupa maçından bu yana kapalı kapılar ardından yürütülemeyen bir sıkıntı var Ozan İpek'te. Fenerbahçe Kupa maçındaki ruh hali, dün akşam ki haline bakınca "Ben Bursaspor'a fazlayım" durumunu görebiliyoruz. Ozan ki zaten yeteneğiyle değil mücadelesiyle gönüllerde yer edinmiş biri bu başkalaşım sorumluluk almasını da etkileyince çekilmez bir adam oluyor sahada zaten daha ilk yarım saat içerisinde de oyundan atılabilirdi bu da Ozan'ın diğer bir defosu hem isteksiz hem kontrolsüz. Dejavuya hazır olmak lazım Bursa'da oynanan Avrupa Kupası maçı nasıl Sercan ve Volkan'a bilet olduysa Ozan'a da olabilir belki de Ozan'ın gayesidir bunu zaman gösterecek .

Kups'tan tam yiyebileceğimiz bir şekilde gol yedik duran top,karambol ve gol gerçi birkaç organize atakları vardı ama maç öncesi sadece bu şekilde gol yeriz diyordum biz yanılgımız bizimde atacağımız konusuydu.

Toure gündeme geldiğine her ne kadar Hoca orta sahada oynatacağını söylesede insanlar topu oyuna sokabilecek bir stoper kazanacağımız için mutluydu zira İbrahim Ö.,Serdar A.,Ömer E. ile bu işin yapılamayacağı hatta önlerinde oynayan Musa ve Adem'inde bu konuda ki yetersizliği her maç kendini daha çok belli ediyordu dün de öyle oldu N'Diaye o işe soyununca önde basma konusunda sıkıntı yaşadık zaten N'Diaye her ikisini birlikte yapayım olayına girince de 90. dakika da sahaya yıkılmadığı için kendini şanslı görebilir. Hem pas kalitesi hemde oyun kalitesi kaldırmadı bu görevi.

Aslında maç ile alakalı çok fazla birşey söylememek gerekiyor hani yukarıdakileri yazmak olsun diye yazdım biraz da hepimizin her gün konuştuğu şeyler dün Bursaspor Finlandiya Ligi'nin sonuncusuyla oynadı ve maçı kaybetti bunu açıklamaya kelimeler yetmez her ne kadar ilk maçta olsa bu maçın tarifi yok ama önlemi var. Artık en azından elzem olan transferin hatta isim vereyim Fernandez transferinin açıklanması gerekiyor. Dün Sestak olsaydı illa ki başka olurdu hatta Murat bile dün oynasaydı uzaktan atacağı şutlarla bi tehdit oluşturabilirdi.

9 Ağustos'ta oynanacak maç çok şeye gebe umuyorum taraftar "Yensekte Yenilsekte" aynı tepkiyi verebilir ve bunu maç sonrasına bırakır zaten pamuk ipliğine bağlı bir şekilde çıkacağız sahaya en azından turu burada bırakmamak lazım.

Ve işin yönetim ayağı, bu maça nasıl bir bilet politikası uygulayacaklar bir hayli merak ediyorum. Tepkilerden korkup yüksek mi tutacaklar yoksa takımın desteğe ihtiyacı var deyip dip mi yapacaklar? Açıkçası Bursaspor Taraftarı'nın bir bölümü Bursasporluya hiç yakışmayacak bir hastalığa kapıldı bu hastalığın adı "Bu oyunculara para mı vereceğiz izlemek için?" Stadyuma gidip sen desteğini o armaya, formaya yapmıyorsan zaten bu yönetiliş şekli sana fazla bile çünkü isim için tutulan bir takım hiçbir zaman olmadı Bursaspor, Bursaspor Şehrin Takımıdır yani "Ailedir". Sen eve iyi domates, biber getirmediği için Babanı görmek istemiyorsan aynısını Bursaspor'a da aynısı yapabilirsin ama Bursaspor Babadır, Babada Bursaspor.


1 yorum:

  1. Harika bir yazı olmuş. Çok doğru tespitler yapmışsın. Tebrikler Cüneyt kardeşim. Yazılarının devamını bekliyoruz.

    YanıtlaSil