21 Haziran 2012 Perşembe

Efsane Bursasporlular #12Majid Musisi

Bursasporumuzun tarihine şüphesiz iz bırakan santraforlarından birisidir. 94-95 sezonunun başında Fransa ikinci lig takımı olan Rennes'den transfer edilmiştir. İnatçı,hırsı ve mücadeleciliği ile ilk sezonunda taraftarın sevgilisi olmuştur. İkinci sezonunda Ercüment ve Baliç ile Bursaspor tarihin en önemli forvet hattı oluşturulmuştur.

Bursaspor tarihine geçmesini sağlayan olay, Timsah Yürüyüşünün mucidi olmasıdır. Bu yürüyüşü ilk kez İntertoto Kupası'nda Karlsruhe ile oynanan maçta attığı golden sonra sergilemiştir. Üstün fizik gücü, mücadeleciliği ve seyirciyle kurduğu diyalogla kendisini Bursa'ya kabul ettirmiştir.

Disiplinsiz tarafı ve ön plana çıkan gece hayatı ile Gordon Milne'in Bursaspor'un başına geçmesi, Musisi'nin gözden düşmesine neden oldu ve 96-97 sezonunun devre arasında Çanakkale Dardanelspor'a transfer oldu. Türkiye'den ayrıldıktan sonra Çin ve Vietnam'da futbol hayatına devam etti. 13.12.2005'te gelen AIDS'ten öldüğü haberi, kalplerinde ona ayrı bir yer ayıran biz Bursasporlu taraftarları çok üzdü. Musisi yaklaşık 2.5 sezon giydiği Bursaspor forması ile ilk sezon 27 maçta 9 gol, ikinci sezon 30 maçta 15 gol, üçüncü sezon 13 maçta 7 gol atmıştı.

Çocukluk efsanemdi Musisi. Mahalle maçlarında top sürerken kendi kendime Musisi demem ise bunun en büyük göstergesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder