22 Mayıs 2012 Salı

Efsane Bursasporlular #7 Orhan ÖZSELEK

Orhan ÖZSELEK (d. 17.05.1950 - ö.08.01.2002)

1967 yılında Bursaspor ile başlayan kariyerini 1977 sezonunda Bursaspor ile noktaladı. Çıktığı 227 maçta 5 gole imza attı. Bursaspor 2.ligdeyken giymeye başladığı formayı 11 yıl sırtında taşımıştır. Orta sahanın solunda ve sol bek mevkisinde görev yapmıştır.
Bursasporumuzun efsane kaptanı ve daha sonra efsane başkanıdır. 1986-1987 Sezonunda tarihinde ilk kez 2.lige düşen Bursaspor sahipsiz kalma aşamasına gelmişti.Genel Kurul’da yönetime kimse talip olmuyordu.15 günlük geçici yönetim önerenler,salonda geçici başkan arayanlar,sürpriz bir çıkışla dona kaldı. Eski futbolcu Orhan Özselek kuliste oluşturduğu liste ile ortaya çıktı ve kulübü sahipsiz bırakmadı. Böylece Orhan Özselek ilk futbolcu –başkan ünvanı ile Bursaspor tarihine geçti. Başkanlığında, Bursaspor 87-88 sezonunda ikinci lige başlangıç yapmış hatta ilk maçında Aydınspor'u 4-0 yendikten sonra mahkeme kararıyla birinci lige geri dönmüştür. İkinci Lig için kurulan kadro son derece başarılı bir performans sergilemiş ve Birinci Lig'de sezonu beşinci sırada tamamlamıştır. kötü bir durumda aldığı Bursaspor'a başarılı bir sezon yaşatan Özselek, sezon sonundaki kongrede aday olmadı. 92-93 sezonunda tek aday olarak girdiği kongrede başkanlığa 2. kez seçildi. takım, ligde yine başarılı performans sergileyerek sezonu 6.sırada tamamladı. Özselek sezon sonunda yine başkanlığa aday olmadı.

Özselek, Bursaspor tarihinde kent eliti dışında başkan seçilen ilk isimdir. bu nedenle başkanlığı sırasında ciddi ekonomik zorluklarla karşılaştı. iki başkanlık döneminde de ilk olarak eski yöneticilerin Bursaspor'un gelirlerine koydurduğu temliklerle karşılaştı. eline makbuz alıp Bursaspor'a yardım toplamak için Kapalıçarşı ve sanayi kuruluşlarını dolaştığı aşikardır. bütün bu olumsuz tabloya rağmen, sportif açıdan son derece başarılı sonuçlar alındı. 2002 yılında Erdoğan Bilenser başkanlığında oluşturulan yönetim kurulunun hazırlanmasında büyük emeği vardır. Kendisi de yönetimde görev almış, kısa bir dönem futbol şubesi sorumluluğunu üstlenmiş ve sonrasında istifa etmiştir. 08.01.2002'de geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefatından sonra kulüp, Vakıfköy Tesisleri'nin ismini "Bursaspor Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri" olarak değiştirerek ismini yaşatmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder