5 Haziran 2012 Salı

Efsane Bursasporlular #9 Bahtiyar Yorulmaz

Bahtiyar, aldığı “Deli” lakabı ile tanınır. 79-81 sezonları arasında Bursasporumuzda görev yapmıştır. Sürekli kızgınlık, rahat duramama hali, bolca hakemle ve rakiple didişme hatta ve hatta kendi takım arkadaşlarıyla kavga etmesiyle hafızalarda yer etmiştir(26.02.1981 tarihinde Türkiye Kupası 6.tur maçında İzmirspor ile oynanan karşılaşmayı Bursaspor 3-0 kazandı. maçın 73.dakikasında Bahtiyar kendi takım arkadaşına küfür ettiği gerekçesi ile kırmızı kart gördü.)

Genellikle hırçınlığıyla ve hava toplarındaki hakimiyetiyle dikkati çekmiştir. Bu hırçınlığa ve kavgacılığa rağmen mücadelesi, hırsı, yenilgiyi kabullenmemesi, haksızlığa tahammülü olmaması kendisini tribünlerin sevgilisi yapmıştır. Kırmızı kart gördüğünde bile tribünlerden alkış alırdı.

Babamdan aldığım bilgiye göre, Bursa’da oynanan maçta Bolusporlu Nuri ’nin dişlerini kafa atarak dökmüştür. Bu olay sonrası mahkemelik dahi olmuştur.

Bursaspor’un ilk gol kralıdır.1980 yılında Bursaspor forması giyerken 30 maçta 12 golle o dönem Altay'da forma giyen Mustafa Denizli ile gol krallığını paylaşmıştır. Bu sonuçla (Mustafa Denizli ile birlikte) en az golle gol kralı olan ikinci; en düşük gol ortalamasıyla (0.4) gol kralı olan ilk oyuncu olmuştur.

Oynadığı dönemlerde seyirciyle arasında tezatlığa dayalı bir ilişkisi vardı. Maç öncesi kendisini 'deli' diye çağıran tribünlere, cinsel organını avuçlayarak karşılık veriyordu. Tribünler Bahtiyar'ın bu hareketini görmek için tezahürat yapmakta, tezahürat sonrası Bahtiyar hareketi yapınca tribünlerden alkışla beraber kahkahalar yükselmekteydi. Bursaspor'dan transfer olan Bahtiyar 86-87 yıllarında tekrar Bursaspor'a geri döndü ve bir süre sonra futbolu bıraktı.


*Mehmet Zencirkıran’ın, “Beşinci Şampiyon Bursaspor” adlı kitabından alıntılar yapılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder