27 Şubat 2012 Pazartesi

Yalanlar Dolanlar

Biraz kafa yoracak olursanız yüzlerce sayfa yazı yazabilirsiniz yeterki yazmak isteyin,

İçince bulunduğumuz gün Türk Futbolunun bittiği, bile bile ladesin yapıldığı, futbol adına lanet edilecek bir gün. Bu ülkede futbol izleyicisi olarak utanç fakat BURSASPOR’lu olmaktan da ONUR ve GURUR duyduğum bir gün.

Neler olmuştu geçen zamanda bi bakalım. Dediğim gibi geniş geniş araştırma yapmayacağım zamanında yazmıştık bir şeyler bugün sadece aklıma takılanlara değinicem,

3 temmuz günü şike olayları patlamış ve çiçeği burnunda başkan M.A. Aydınlar’ın kucağına pimi çekilmiş bomba bırakılmıştı. Malum halayın başı Fenerbahçe olunca bu ülkede bazı işler nedense yürümemek için elinden geleni yapıyor. Söz konusu bir Ankaraspor olunca laaaps diye ipi çekiliveriyor ama neyse.

M.A.A. elinden geldiği kadar oyaladı bizleri suni gündemlerle yordu durdu beynimizi. Sonra bir genel kurul çıkardılar, zamanında çıkmış bir yasanın tekrar düzenlenmesi için. Be arkadaş neden ilk çıktığı zaman karşı çıkmadınız o zaman? Neyseki bu genel kurulda HAYIR cevabı çıktıda o an futbol adına rahatlamıştık. Gerçi bugün gördük ki o HAYIR cevabınında hiç bir önemi yokmuş.

Ama o genel kurulda dikkatimi çeken birşey vardı. Fenerbahçe adına kürsüye çıkan Nihat Özdemir’in şu cümlesi benim hala kafamda yer edinmeye devam ediyor; “Biz bu yönetimi bu işleri çözsün diye getirdik.” Nihat bey bu yönetim bu olaylardan önce patlamadı mı?

Birde şu cümlesi vardı Nihat Özdemir’in ; “Adı geçen 7-8 kulüp var fakat biz biliyoruz ki bunlar 10’a 11’e kadar çıkar” abi bu ne demektir yahu? Resmen biz bir kaç kulüple daha görüştük fakat siz onları ortaya çıkaramadınız...

Neyse boşa konuşup boşa kürek çıkıyoruz. Ne de olsa biz maç günü arkadaşlarımızla telefonda maç hakkında konuşurken “kanka ekinler yeşillendi mi?” , “boy verir mi filizler” gibisinden konuşuyoruz. Buda bizim totemimiz işte...

Öyle ya da böyle bugüne kadar geldik ve bugün ne oldu Türk Futbolunun gerçekte ne olduğunu görmüş olduk. Biz zaten yıllardır bu düzene baş kaldırıyorduk ve bugünde asli görevimizden taviz vermeyerek BURSASPOR olarak ONUR’lu duruşumuzdan vazgeçmedik ve genel kurula katılmadık. Kimi kulüpler ise atasözünde olduğu gibi ‘İt itin derisini yüzmezmiş’ mantığıyla hareket ettiler ve üzerlerine düşen görevi yerine getirdiler.

BURSASPOR’lu olmaktan her daim gurur duydum. Bunu İnter toto zamanındaykende, küme düşerkende, tekrar lige çıkarkende, şampiyonluğa koşarkende, şampiyonlukta da, şampiyonlar ligindeykende, uefa mücadelesinde kısacası her daim ben BURSASPOR’lu olduğum için göğsümü gere gere dolaştım.

Bugün çok farklı ama, bugün daha da bir dik duruyorum. Adeta şaha kalkmış biçimde. Tüm Türkiye gördü neyin ne olduğunu. Şu pankartların diline bakalım onlar ne diyor;
Dedik ya BURSASPOR BAŞKADIR diye. Bugün bir kez daha gururluyum. Bu düzenin parçasını olmadığımız için, dik durabildiğimiz için, sözümüzü yemediğimiz için. Bazı gerçekleri görüp o gerçekler doğrultusunda hakkını savunabilmektir.

Bu atılması gereken en büyük adımdı. Ama bundan sonrasıda çok önemli, bırakma bu işin peşini başkan. Arkanda koca bir şehir ve kurtarılması gereken bir futbol var.

Unutmadan şunuda belirteyim, bugünkü dik duruşumuz elbet cezasını çekeceğiz. Cezalar gelmeye başlar bugünden itibaren. Bizde bu Onur, Gurur, Şeref, Haysiyet varken ne ceza verirseniz verin bize bir şey yapamazsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder