25 Şubat 2012 Cumartesi

Kazanımlar

Her taraftar bayılır maç fikstürünü önüne alıp maçlarına yanına 3, 3 yazmaya ama bu sene Bursaspor bizi bu keyiften uzak koydu ligin şu gününe kadar. Kağıt üstünde almamız gereken maçlarda gol sorununu çözemedik uzunca bir süre e gol olmayınca da o 3 ler hep 1 oldu puan tablosunda. Bu maça gelmeden önce de 3 yazdık ama 1 olsa da şaşırmayacaktık zira Bursaspor ne kadar formda olsa da Samsunspor daha formda gözüküyordu süreçte özellikle de iç sahada üstüne üstlük ligin en formda yabancı forvetleri de Samsunspor'da oynuyordu "7 maç 7 gol Gekas", "Son 2 maç 3 gol, 2 asist Ekigho" ve "Ayağının tozuyla gol Bance".

Benim genel tahminim Mesut Bakkal'ın Ertuğrul Sağlam'a diş geçirememesi yönündeydi, açık ve bloklar arası mesafelerin geniş olduğu bir futbol oynayacaktı Mesut Bakkal'ın takımı, Ertuğrul Sağlam'ın takımı da alan daraltma işini özellikle de deplasmanlarda çok iyi yapıyordu ve iç sahaya nazaran daha golcü bir takım hüviyetindeydi. Bunu doğrulamak içinde Bursasporlu oyuncuların, Samsunsporlu oyunculardan daha fazla çabalaması gerekiyordu. Aynen de böyle oldu maç boyunca topla oynama yüzdesi olarak hiç baskın olamasa da daha çok kaleye şut atan, daha çok koşan hep Bursaspor oldu hatta böylesine formda bir hücum hattı olan Samsunspor'un kaleye isabet eden şutunun olmaması Bursaspor'un ne kadar dengeli oynadığının bir göstergesi kabul edilebilir.

Bursaspor ile ilgili yazdığımız yazıların ortak fikri takımda "Akıl" eksikliği olduğu yönündeydi, takımda sistem adamlarının olduğunun bunu zeki bir orta saha transferiyle tamamlayabilirsek takımın büyük aşama kaydedebileceğini düşünüyordum. Ben bu katkıyı orta sahadan beklerken hiç beklenmedik yerden geldi yani yeni Nunez! Pinto'dan. İstanbul B.B. maçında büyük oynamıştı bu maçta bu performansını daha da keskinleştirdi. Batalla'ya verdiği şahane pas yetmezmiş gibi Musa ile oynadığı ikili oyunun üstüne Sestak ve Ozan'a hazırladığı pozisyonlarla gözümüzün pasını silmeyi başardı, inşallah böyle devam eder. Ama Batalla ile uyumlarını gördükçe ve bu iki oyuncunun menajerinin aynı olduğunu düşününce adam bize babasının oğlunu gönderse futbolcu diye itiraz etmeyecekmişiz gibi olduk. Bu arada ofsayt gerekçesiyle durdurulan pozisyonda da net bir golünün yendiğini düşünüyorum kendisinin, Ertuğrul'u geçmemesi içten bile değildi o pozisyonda zira.

Bir paragrafta Musa için düşmek gerekirse, Tolunay Kafkas'ın açıkladığı Ümit Milli Takım kadrosunda adını görünce şaşırdım ama Musa çok şaşırmamış gibiydi "Benim hedefim daha da ilerisi" dercesine oynadı açıkçası bu performansı N'Diaye-Musa ikilisini görmek anlamında beni baya bi heyecanlandırdı. İki daha dengeli oyuncuyu görebilsek nasıl bir performans sergiler merak içerisindeyim ve bu iki arkadaşın yaş ortalamasının da 21 olması beni daha da heyecanlandırıyor bakalım önümüzdeki maçlarda izleyebilecek miyiz? Ümit Milli Takım demişken bildiğiniz üzere Musa'yı alıp üzerine de 3 Milyon alıp Sercan'ı vermiştik. Sercan ile Ümit Milli Takım'da takım arkadaşı olacaklar ama benim dikkatini çekmek istediğim konu bu değil. Musa'nın attığı golde ki vuruşu Sercan'ın yapamayacağını düşünüyor olduğum. Gerçekten dengesini kaybedip toparladıktan sonra öyle bir net vuruş yapması fazla beklenti oluşturdu bende. Bakalım genç oyuncuların problemi belli "İstikrar" inşallah bunu yakalayabilir.

Aslında bugün oynayan 14 oyuncu başarılıydı hepsine ayrı değerlendirmek yapmak gerekir ama daha çok öne çıkanları kısa kısa geçelim. Batalla ile ilgili birşey yazmak istemiyorum sırf nazara olan inancımdan ötürü, "Maşallah" çekip uzaklaşıyorum. Hakan Aslantaş geldiğinde blogtan "Hoşgeldin" yazısı yazmıştım onun bu takımda yeni "Ali Tandoğan" olabileceğini düşünmüştüm böylesine yüreğiyle oynayan oyuncular her zaman "Candır" ve de yakındır "Bursalı Hakan" tezahuratı böyle devam. Kaptan hafta içi açıklama yapmıştı "Takımın başarısı için kalede bile oynarım" diye. Büyük Kaptan sen hep bugün oynadığın gibi oyna savunmadan cm şaşma. Ne Gekas ne Bance ne de Zenke'ye kayda değer bir kafa topu bırakmadı, sezgilerinde başarılıydı. Haftaya Serdar Aziz'in de cezalı olduğunu düşünürsek yerini banko görüyorum ve Mehmet Yıldız karşısında başarılar diliyorum.

Oyuncu performanslarından takım oyununa dönersek bu kadar bu kadar dar alanda bu kadar başarılı paslaşmalar eklemiyordum açıkçası, hücumda da herkesin bu denli hareketli olması çok sevinirici nereden nereye maç boyu kaleye şut atamayan takım bugün maç başına minimum 3-4 net gol pozisyonuyla oynuyor birkaç haftadır. Burada Ertuğrul Hoca'ya hakkını teslim etmek gerekiyor inandığı oyunculardan şimdilik karşılık alıyor gibi gözüküyor tabi önemli olan bunun devamını getirebilmek ama gözüken o ki kazanma alışkanlığı kazanmaya başlıyoruz, Karabükspor'u da sorunsuz geçersek kurası dahi belli olmayan Türkiye Kupası için daha da fazla umutlanabiliriz demektir. Ayrıca bugün Svenson, Turgay, Bangura dahi takıma katkı sağladı takım havaya girince herkes daha farklı gözüküyor, daha özgüvenli oluyor bu da ayrı bir avantaj olarak sayılabilir süregelen fikstürde.


Gerçekten çok keyifli oldu bir Cumartesi oldu bizim için, Bursaspor kazanınca hayat bambaşka oluyor. Artık hedef Karabük maçta daha farklı bir tribün olacak malum sebebini anlayamadığımız bir ceza aldık yine. Oyun yapısı olarak Samsunspor'a benziyor hücum anlamında Karabük Shelton-Ekigho ve Gekas-Mehmet Yıldız benzerliği olarak ama Karabük daha derli toplu, daha sıkı, mücadeleci ve iyi bir kaleciye sahip. İnşallah bu maçı da alarak 4te 4 yapacağız ilk kez. Hadi bakalım, rastgele!

1 yorum:

  1. bir transfer bu kadar mı cuk oturur. Sadece oyuna katkısı, mükemmel uyumu ve zekası değıl, takım arkadaşlarının oyununuda üst seviyeye çekmesiyle müthiş yararlı oluyor. Hakan, adem hatta turgay bile kendine geldi bu maç sayesinde. Böyle devam eder umarım.

    YanıtlaSil