27 Şubat 2012 Pazartesi

A2’de normal sezonun ardından (Değerlendirme)

A2 Ligi 2.Grup’ta yer alan Bursasporumuz 16 maçtan oluşan normal sezonu 27 puanla ve 3.sırada tamamladı. Grupta zirveyi açık ara Gençlerbirliği A2 Takımı alırken 2.liği ise Kartalspor - Fenerbahçe arasındaki maç belirleyecek. Kartalspor'un 2.liğe çıkması için tek şart kazanması beraberlikte veya Fenerbahçe'nin galibiyetinde sarı lacivertli A2 ler Final Grubu'na kalacaklar. Genç oyuncularımız aslında son iki haftaya girilirken grup 2.liğine ve dolayısı ile Final Grubu’na kalmaya oldukça  yakındı. Ancak Eskişehirspor’un A Takım destekli çıktığı maçta genç oyuncularımızı 5-0 mağlup etmesi tüm planları alt üst etti ve A2 Takımımız 3.lükte kaldı. Şimdi Klasman Grubu’nda mücadele edecekler ve ilk 4’e girip A2 Türkiye Finalleri’ne kalmak için uğraşacaklar.

(Statü kısaca şu; 8 takımdan oluşan Final Grubu’nun ilk 4 sırası ile Klasman Grubu’nun ilk 4 sırasını alan takımlar tarafsız sahada tek maçlı eleme usulüne göre karşılaşıp Türkiye Şampiyonunu belirleyecekler)

Normal sezonun ardından işin içine birazda rakam katarak kısa kısa değerlendirmeleri yapalım.

*A2’de bu sezon oynayan en yaşlı oyuncu Ahmet Arı (13 Ocak 1989 doğumlu), onun dışında Deniz Aslan ve Harun Tekin’de 1989 doğumlu olarak A2 de bu sezon görev alan isimlerimiz.
*A2’de bu sezon oynayan en genç isimler ise 1994 kuşağının ümit vaad eden üçlüsü Sercan Şen, Taha Can Velioğlu ve Okan Deniz  diyebiliriz. (En küçükleri ise sadece 3 dakikada olsa oynayan Kasım 1994 doğumlu Akın Arıcan)
*A2 Liginde oynanan 16 maçta 30 farklı oyuncumuz forma giydi. En çok süreyi  1205 dakika ile Deniz Aslan alırken, en az süreyi 3 dakika ile Akın Arıcan aldı.
*A2'nin kalesini bu sezon üç farklı isim korudu. En çok süre alan kalecimiz 9 maçla Sercan Şen olurken Harun Tekin 4 maçta Faruk Polat ise 3  maçta kaleyi korudu.
*Takımımızda Deniz Aslan’ın yanı sıra 1000 dakika barajını iki isim oldu. Bilal Şeflek (1104 dakika) ve Taha Can Velioğlu (1060 dakika)
*16 maçın (12 tanesi ilk 11 olmak üzere) 15’inde forma giyen Bilal Şeflek ise en çok maç oynayan oyuncumuz olurken, Bilal’i 14 maçla Deniz Aslan ve Gökhan Murat,  13 maçla Taha Can Velioğlu, Metehan Bayrakçı, Osman Demir ve Barış Sinan Üstün takip etti.
*A2 Takımımızın en golcüsü çıktığı 11 maçta 8 gol atan Okan Deniz oldu. Okan’ı  4 golle Bilal Şeflek, 3 golle Gökhan Murat izledi.
*9'u ilk 11 olmak üzere A2 Takımımız ile 10 maça çıkan Aykut Turan, sezonun ikinci yarısını Beyhan Çalışkan'ın çalıştırdığı ve 2. Lig Kırmızı Grup'ta zirveye oynayıp Bank Asya 1.Ligi'ne çıkma mücadelesi veren Fethiyespor'da kiralık olarak geçiriyor. 1993 doğumlu genç orta saha oyuncusu sezon öncesi A Takım ile birlikte Avusturya kampında da yer almıştı.

Taha Can Milli Takımı'nda vazgeçilmezi

A2 Takımımızda  normal sezon oynanırken alt yaş kategorilerinde milli takıma futbolcu vermeyide ihmal etmedi. Takımımız normal sezon içinde Sercan Şen, Taha Can Velioğlu ve Emre Pehlivan’ı Milli Takıma yollarken Okan Deniz geçirdiği sakatlık nedeniyle kampa yollanmamıştı. U18 Milli Takımı’na giden iki oyuncumuzdan Taha Can Velioğlu Valentin Granatkin Turnuvası’nda  oynanan 4 maçta görev alıp toplam 305 dakika sahada kaldı. Aynı turnuvada Sercan Şen ise 1 maçta görev alıp 90 dakika sahada kaldı. Taha Can’ın kaptanlığını yaptığı U18 Milliler  o turnuvayı 3.tamamlamışlardı. Ayrıca U18 Milli Takımı’nın hafta içinde Belçika ile yaptığı iki hazırlık karşılaşmasında Taha Can 180, Sercan Şen ise 90 dakika süre aldı. Oynanan toplam bu 6 maçta Taha Can’ın iki gol kaydettiğini de ekleyelim.

U19 Milli Takımı’na yolladığımız Emre Pehlivan’ın ise 3 maçın aday kadrosuna davet edildiğini ve bunlardan ikisinde süre alamadığını, birinde ise ilk 11 çıkıp 86 dakika görev yaptığını belirtelim.
Bu da gençlerin oynadıkları maç, aldıkları süre ve attıkları gollerin basit tablosu ;



*Parantez içleri oyuncunun sonradan dahil olduğu maçların sayısını belirtir.
**Rakamlarda bilgilerde varsa bir hatamız yorum atarak bildirebilirsiniz, şimdiden affola...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder