13 Şubat 2012 Pazartesi

Endirekt İlker'e ithafen : 3-1 !

Sezon başından bu yana 3-4 günde bir maç izlemeye alışmışken bünyeler Orduspor ile Manisaspor maçlarımız arasındaki süre bana sezon arası gibi geldi. Tabi bunda Orduspor maçında başta Cuper'in öğrencilerinin ve birazda bizimkilerin payı da yok değil, futbol namına bişey görememiştik. Manisaspor ise bizim her zaman ilacımız olan bir takım olmaktan dünde kurtulamadı.

Kadroyu gördüğümde aslında pekte şaşırmadım, bi ihtimal Adem-Musa değişikliği olur mu ilk 11'de diyordum ama Hoca gene orta ikiliyi bozmamış. Cuma gece yarısı alkollü bir şekilde kaza yapan Ozan İpek'i kızağa çeken Sağlam, sol bekte Hakan Aslantaş'ı açıkta ise Vederson'u görevlendirmişti. Hoca'nın stoperde Serdar'ın partneri olarak Ömer Erdoğan'ı seçmesi sanırım 2009-10 sezonundaki 3-0'lık Kayserispor - Bursaspor maçından kalan Makukula - Ömer Erdoğan hesabını kapatmak içindi :) Nitekim Makukula 45 dakika sahada kaldı ve ikinci yarı yerini Kahe'ye bıraktı.

Bursa'da bırakılan Pinto'nun yerine ileri uçta Turgay görevliydi dün, benim için hayal kırıklığıydı. Turgay'a vericeğimiz süreyi Bangura'ya verip ''geleceğe yatırım'' amaçlı transferimizi kullanmaktan yanayım.

Maça geçecek olursak şok bir golle başladık aslında, Carson'ın tutayım mı çeleyim mi kararsızlığında topu ağlarımızda gördük ancak neyse ki Serdar Aziz hemen toparlanmamıza yardımcı oldu. Bursa'nın gururu genç stoperimiz Teksas'ın tribün dersi verdiği taraftaki kaleye golünü atarak timsah şovu çaktı! Ardından 34.dakikada kazandığımız kornerde önceden çalışılmış bir organizasyonla golü bulduk, aslında burda golü muhtemelen Vederson'un değil içerdeki uzun oyuncularımızın atması gerekiyordu :)

Mücadelenin ikinci yarısı futbol anlamında vasatında altındaydı aslında. Dakikalar 75-80'e geldiğinde iki takımında ikinci yarı itibari ile kaleye şut girişimi bile yoktu. Ertuğrul Hoca sırasıyla Bangura, Ozan ve Musa hamlelerini yaptı. 88.dakikada Bangura, futbol profesörü (!) İlker Avcıbay'ı ceza sahası dışında avlayıp kırmızı kartla oyun dışına yolladı. Çok geçmedende oyuna kendisi gibi sonradan giren Ozan İpek'in asistinde Bangura mükemmel bir tek vuruşla Dixon'u avladı ve skoru 3-1 olarak tayin etti.

Hatırlayanlar vardır Bursa'da 0-0 sona eren ilk maçta Batalla'nın endirekt vuruşta direk kaleye giden topunu dışarı çıkıyor diye bırakan ardından ağlarla buluşunca da twitter'dan ''endirek vurusta bilerek biraktgm pozisyn futbol oyun kurallarini bilen tum futbol tutkunlarina armagan olsun =)'' diyerek artistlik yapan İlker Avcıbay'a dün maç sonu twitter'dan bi selam çakayım (!) dedim ama maalesef paşamız hesabını kapatmış. Neyse dört gözle onu tekrar twitter'a bekliyoruz...

Pazartesi günü belkide bu sezonun en kritik maçına çıkacağız, rakip İstanbul Büyükşehir Belediyespor. 8.sıradalar ve 4 puan önümüzdeler. Maçı kaybetmemiz halinde kalan 7 haftada 4-8 play-off hayallerinede havlu atarız. Ama ben buna ihtimal vermiyorum. 4 maçlık mağlubiyet serisinin ardından oynadığı son 6 maçta sadece 1 kez kaybeden Belediye'yi yenerek bu sezon kendi adımıza 3. kez üst üste 2 maç kazanacağımızı düşünüyorum. Gel pazartesi gel...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder