16 Şubat 2012 Perşembe

Biyediç'e Vefa Gecesinden İzlenimler

Soğuk bir Bursa akşamında stadın yolunu İmparator adına düzenlenecek olan organizasyon için tuttuk. Yaşım itibari ile Biyediç'i Bursaspor forması içinde görmek kısmet olmasada antrenörlük kariyeri az çok hafızamdadır. O zamanlarda kötü günlere alışmış Bursaspor'da görevden kaçmayan büyük bir Bursasporluydu Biyediç.İmparator'du, efsaneydi... Bursa'dan binlerce kilometre uzaklıkta hayata veda edişi herkesi derinden yaralamıştı ve vefatından yaklaşık 6 ay sonra ilk kulübü olan Velez Mostar ile Bursa'da bir hazırlık karşılaşmasında anıldı İmparator.

Önce şöhretler ile İntertoto karması adı verilen takımlar sahadaydı. İlk kez Ertuğrul Sağlam'ı Bursaspor forması ile canlı izleyenlerden biri olduğum için şanslı görüyorum kendimi :) Onun dışında çocukluğumun gol kralı, kahramanı Okan Yılmaz'ı tekrar seyretmek oldukça keyifliydi. (Koşu tarzı hala aynı :) ) Ayrıca hepsi yaşını başını almış Bursaspor emekçilerini bu yaşta İmparator için bir araya gelerek seyretmek gecenin en güzel olaylarından biriydi. İlk yarıda Ertuğrul Sağlam'ın formasını giydiği yeşil takımın attığı 3
golün ofsayt gerekçesi ile iptal edilmesi ve yaşlı kurtların hayal kırıklığı ile karışık itirazları görülmeye değerdi. İkinci yarıda Ercüment Şahin'in şık kafa golü ve Ertuğrul Sağlam'ın attığı klas gol şöhretlerin maçına ayrı bir tat verdi. Ayrıca Velez Mostar'ın teknik direktörülüğünü yapan Mirza Varešanovic futbolu erken bırakmış sanki, 40 yaşında ama hala çok sağlam oynuyor.

Bu arada dipnot olarak Ertuğrul Sağlam'ın maç öncesi ''Sonsuza kadar'' nidaları ile tribünlere çağırılmasına, Hoca'nın ilk kez giydiği Bursaspor formasındaki armayı öperek ve alkışlarla karşılık verdiğinide söyleyelelim gelmeyenler için.

Velez Mostar maçına geçicek olursak Ertuğrul Hoca altyapı/genç oyuncular harmanlı çok güzel bir kadro çıkarmış. Emre Pehlivan, Barış Örücü, Deniz Aslan'ı ilk 11'de sahaya süren Sağlam ikinci yarı önce 1996'lı Batuhan'ı Bangura'nın yanına monte ederek beni çok şaşırttı. Ardından 1995'li Furkan'ı da oyuna alan Ertuğrul Hoca 1994 jenerasyonunun önümüzdeki senelerde formayı kapmaya en yakın isimleri olan Sercan Şen ile Taha Can Velioğlu'na da görev vermeyi ihmal etmedi.

Batuhan ile Furkan A Takım düzeyinde ilk kez forma giydiler. Dün gece sanırım en çok onlar için unutulmaz olacaktır. Onların dışında Ertuğrul Hoca A2'den 7 isime maksimum 45 dakika süre verdi, üçüncü kez bugüne ertelenen ve bugünde muhtemelen ertelenecek Eskişehirspor A2 maçımız olmasaydı bir çok genç oyuncumuz daha fazla süre alabilirdi.

Kısa kısa oynayanlar hakkında birkaç cümle yazıp bitirelim

Yavuz Özkan : İlk yarıda çok büyük bir hata yaptı, ancak İbrhaim'in gayreti Velezli oyuncunun biraz saflığı ile birleşince golü görmedik kalemizde. Onun haricinde yaptığı 2-3 güzel kurtarışla hatasını bir nevi kapattı

Sercan Şen : 21 dakika sahada kaldı, yere yatmadan maçı bitirdi. Gelecekteki kalecimiz olacağına çok inanıyorum

Deniz Aslan : İlk 11 çıkıp 45 dakika sahada kaldı, mücadeleci yapısını A2 maçlarından biliyoruz zaten dünde zayıf rakip karşısında sırıtmadı.

Bilal Şeflek : Bilal'de ikinci 45 dakika sahadaydı. A2 de dikine isabetli paslarla oynayabilen ender oyunculardan, dün ilk dikine pas denemesinde başarısız olup tribünden homurtular yükselince ikincisi kısmet olmadı. Önümüzdeki sezon A Takım'a yükselemezse A2 yerine alt liglerden bir takıma kiralık giderek kendini geliştirmeli.

İbrahim Öztürk : Stepanov'la birlikte defansın sigortalarıydı, rakibe çok önemli pozisyon vermediler. Yavuz'un hatasında çizgiden çıkarttığı top onun adına gecenin en güzel hareketiydi.

Taha Can Velioğlu : İbrahim'in yerine oyuna dahil oldu ve iyi bir performans gösterdi. Henüz 18 yaşında ve kendi yaş kategorisinde Milli Takım'ın da kaptanı. Futbolunun son çağlarındaki yerli stoperlerimiz Ömer - İbrhaim'in A Takımdaki yerini almaya en büyük aday.

Milan Stepanov : Dün 90 dakika sahadaydı ve sahanın yıldızıydı. Attığı gol tam bir usta forvet işiydi. Lig maçlarında da yabancı sınırına takılmaması gerekiyor, bu takımda oynamalı.

Mehmet Sak : Dün ilk 45 dakika görev aldı ve sol bekteydi. Onada pek iş düştüğü söylenemez

Cemal Kaldırım : İkinci yarı da sol beki savunma görevi Cemal'deydi. Akılda kalan hücumda yaptığı bir kaç bindirmeydi, iyi gözüktü.

İsmail Haktan : Benim düşük beklentilerimin çok çok üstündeydi dün. Svennson'un attığı gole yaptığı asistle benim gözümde sınıfı geçti :)

Ahmet Arı : Dün oynadığı oyundan sonra bu sabah hala Özlüce'de uyanabiliyorsa yatıp kalkıp şükretmeli. Bu kadar zayıf bir ekip karşısında ben sizden daha zayıfım der gibiydi. Bu takımın oyuncusu değil.

Gustav Svensson : Dün Stepanov ve Ozan ile birlikte 90 dakika oynayan tek isimdi. İlk yarıda ortasahada ikinci yarıda sağ bekte görev aldı sahanın en iyilerindendi.

Barış Örücü : Maçtan önceki şut çalışmasının yıldızıydı. Ayrıca tüm faul atışlarını ve kornerleri o kullandı, maçtada çok istekliydi. Üzerinde durulursa çok iyi bir orta saha kazanacağımıza eminim.

Musa Çağıran
: İkinci yarı Barış'ın yerine oyuna girdi, benim gözüme pek çarpmadı açıkçası

Ozan İpek : Trabzonspor maçı sonrası ve Manisaspor maçı öncesi yaşadığı 'alkol' temalı olaylardan sonra Manisa'da  kesik yemişti. Dün de Ertuğrul Sağlam onu 90 dakika sahada tuttu ve cezalandırma aşamasını tamamladı sanırım. Ozan ilk yarı sonunda, ikinci yarıda oynamam heralde diye düşünüp formasını Maraton'a attı ancak ikinci yarıda yenilediği formasıyla sahadaydı ve isteksiz başladığı oyunda daha sonradan açılarak iyi bir oyun sergiledi.

Emre Pehlivan : Dün ilk 45 dakika sahadaydı ve oldukça başarılıydı. Bileklerine hakim ve akıllı bir oyuncu dün de A Takıma göz kırptı.

Batuhan Altıntaş : Dün gecenin Furkan ile birlikte en büyük süpriziydi. İkinci 45 dakika görev aldı ve gerçekten beni çok şaşırttı. Hava toplarında oldukça başarılı ve güçlü bir oyuncu gibi duruyor. Dün sahanın yaş olarak en küçüğüydü ama hiç sırıtmadan ilk kez A Takım düzeyinde görev aldı.

Teteh Bangura : Dün geceki en büyük hayal kırıklığını kaleciyi geçtiği topu Velezli oyuncuya kaptırarak yaşattı. Herkesin aklında o pozisyon kalmıştır zaten, telafi etmesi için bir lig maçını daha boş geçmemesi gerekiyor.

Furkan Soyalp : Ankaraspor'dan 2 sene önce bünyemize kattığımız 17 yaşındaki Furkan'da dün ilk kez A Takım düzeyinde maça çıktı. Geçtiğimiz sezon şampiyon U16 nın önemli oyuncularındandı. Bu sezonda U17 ile zirvedeler. Dün o da çok istekliydi bir gol attı tam sevinecekken ofsayt gerekçesi ile sayılmadığını görünce biraz hayal kırıklığı yaşasada ileride bu forma altında çok gol sevinci yaşayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder